SHahanife 39+3 haftadayım. Sancı kasılma yok ve iyi hissediyorum. Ama bebeği bekledikçe de bebek büyüyor şu an 3600 gr. Sezaryan önerirler daha çok büyürse ve bunu istemiyorum. Bir anda iyiyken sancısı gelen var mıdır yoksa böyle mi devam eder. Sancım gelsin diye ne yapmalıyım
ikimelekannesi___ SHahanife bebeğin gelme durumu yok mu yani doktor baş aşağı dedi mi yada arada belinizde ağrı karnınızda hafif sızı gibi şeyler oluyor mu bebek içerde toplanıp sertleşiyor mu alttan muayene edilip çatı veya açılma durumuna bakıldımı bu haftada hiç 1 cm bile açılma yokmu eğer bunlar yoksa bir ihtimal sezeryan olabilir ama bazı bebeklerde iki gün içinde kanala girip açılma bir hızlı oluyor hop doğuyor oğlumda 3 cm açılma vardı eve gidip duş alıp çantamı alana kadar biraz da dinlendim akşam geri gittim hastaneye açılma yediydi birazda suni ile birlikte bir saatte doğurdum çatalda 20 dk kaldım
Zahidedrn SHahanife bende 40+ 6 da doğum yaptım. Normal doğumdu. 3580di oğlum. 40+5te doktora gitmiştim açıklık kontrol etti ondan sonra da eve gelince sancım hafif hafif başladı. Zaten gelmezse genelde suni sancıyla başlatıyorlar diye biliyorum. Ama 40 tan sonra yapıyorlar bunu genelde.
Dryprlk SHahanife ben de 39+0 ne sancı var ne açılma bi önceki nst de sancı çıkmıştı sonra kesildi. Egzersiz, yürüyüş, ananas hepsini yapıyorum ama tık yok
prens_prenses_annesi SHahanife kiz snin gbiydim burda busuru post aciyodum sni okuyunca kndimi gordum suan 😂😂😂 39+4 de muayneye diye gittim hastanede acilmama baktilr sifir acikik vrdi nstye bagladiklarnd bi anda sancim geldi hissediyordum hafif hafif nstde ciknca tekrar alttan bakmislardi ve o 15 20 dkka icinde benim 2 santimdi biraz gezin gel acilman ilerlerse yatisini yapicaz dediler ve benim 30 dkka gezinmemle acilmam 3 bucuk santim olmusu ve yatisim 7 de yailip sabaha karsi dortte dgurdum kizimi 😃🥲
Nurcantas65 39+1 2 cm açıklık var bende beklemedeyim, squat, ahududu çayı,yürüyüş yapabilirsin. İlk dogumsa uzun süre bilir kızımı 41+3 de doğurdum
Buzmavise SHahanife Nurcantas65 Dryprlk mucizemgelsin61 Emeltsb Naz1404 ikimelekannesi___ Kızlar bugün kontrolüm vardı nst de sancı var çıktı ama çatı muayenem de hiç açıklık çıkmadı 4 gündür sancı çekip kasılmalarım olmadığı ve açılmayla tetiklenmeyeceği için, civcivin 3800 kg olması sebebiyle daha fazla beklemenin gereksiz olduğunu söyleuip sezeryana karar verdi doktorum Çarşamba sabah 7 de sezeryana giriyorum 😭 epidural olacağım 😭
prens_prenses_annesi ikimelekannesi___ beni yatakta ikindirdilar bebegin kafasi tam rahim agzina gelince kaldirip catala yatirdilar oyuzden kizim takilmisti kordon dolanmisti ve nerdeyse 40 dkka catalda kaldim 6 tane doktor yigilmisti basima bisy olucak diye kosa kosa glmislerdi
SHahanife ikimelekannesi___ geçen hafta sancım cıktı nst de suni sancı verseler doğurabilirdim. Yanimda kimse yoktu istemedim eve geldim. Sonra da geçti sancı fqlan kalmadı. Açıklık yok galiba yani rahim ağzi yumuşamiş dedi doktor Bebeğin pozisyonu normale uygun aşağıda
ikimelekannesi___ prens_prenses_annesi özel mi devlet mi yaptı bunu bilmiyorum ama nerden baksan çok riskli olay çatala ne zaman alıyorlar bilmiyorum ama sancı 8-9 açılma şiddetlerinde olunca çatala alıyorlar hatta doktor bana akşam hastaneye git evde bişey yapma dedi açılmamın kendiliğinden yavaş gideceğini düşünüyordu sabahda erkenden doğururum diye düşündüler ama bir anda yedi olunca sabaha çıkmayacağı anlaşıldı az suni ile gece iki buçukta geldi çocuk
madreysubebe SHahanife Aynı gündeyiz ne sancı ne su ne de nişan hiçbir şey yok 😂 -Sen geliyor musun oğlum? +Yok gelmiyorum anne ✨ -Niye gelmiyorsun oğlum? +Gelmeyi düşünmüyorum 💅 -Gelmeyi düşünmüyorsun…Yakında bana suni verilecek peki ne düşünüyorsun bu konuda? +Bir şey düşünmüyorum 💋
Gulperi8 SHahanife merhaba erkek mi kız kı bekliyorsunuz merak ettim de erkek bebek geç gelir derlerde
Emeltsb SHahanife aynı haldeyim ya ne ağrı ne sızı ne açıklık hiç bişey yok üstelik 2 aydır da doğum pozisyonunda bebek. Mecburen çarşambaya gün verdi doktor bi umut belki çarşambaya gelir diye bekliyorum
Naz1404 Ben de 39+2 yim… sancılarım ara sıra var nstde de çıkıyor ama iki haftadır 0 açılma… her şey yapıyorum yürüyüş hurma egzersiz falan ama bebek gelmiyor ki doktor bu iki haftadır bekliyor yani ha oldu olacak diyor Bugün kontrolüm vardı salıya kadar bekleyeceğiz yoksa yatış yapılacak bebek de yeterince uzadı büyüdü çünkü daha fazla bekleme tarafı değil doktorum🤔
Buzmavise Naz1404 seninle aynı haftadayız 😀 doğuramayangiller 😛😛 benim doktorum ne yatış dedi ne de başka birşey bekleyelim diyor sadece 😀
Essnn Benim de öyleydi 40+3 haftalık şuan 3 haftadır da sadece 1 cm açıklığım var pazartesi kontrol var suni sancı ile doğum olacak muhtemelen
ikimelekannesi___ prens_prenses_annesi ya yanlış anlamayın ama imkanınız varsa normal doğumu asla devlette önermem koyun gibi davranıyorlar insana normal doğum yapan insanın sevgiye şefkate ve desteğe ihtiyacı var iki doğum yaptım Allah o ebelerden bin kez razı olsun annem olsa o şefkati veremezdi cidden sezaryen her hastanede aynı steril şekilde yapılır ameliyat sonuçta normal şans işi iyi düşerse bahtına ben böyle düşünüyorum en azından hakkınızda hayırlısı olsun ☺️
Buzmavise 39 + 2′deyim sabahtan beri regl ağrısı gibi ağrı çekiyorum bebeğim sürekli tekme atıyor toplanıyor geri bırakıyor çatı kontrolüm hiç yapılmadı bebiş 2 aydır başaşağı pozisyonda pazartesi kontrolüm var ay kızlar dua edin bu akşam doğuma gideyim 😭
Naz1404 Buzmavise Valla bizimki çok beklemeyelim diyor bebek kakasını yapar diye korkuyor Bir de bebeği boyu uzun ve 3.8 kilo olmuş ondan diyor herhalde Hatta az kaldı bugün de yatış verecekti sonra neysr birkaç gün daha bekleyelim dedi
Uykusuzz_koala SHahanife aynıyız kuzu bende 39+3 oldum agrı falan yok. Benim ki en son 3800 dü şimdi 4 kiloyu geçmiştir. Doktor bana bıraktı ama ben zorlanacağım normal doğum istiyordum. Sonra da doktorum eksileri falan anlatınca korktum sezeryana döndün sanırım bakalım pazartesi muayene var
Buzmavise Uykusuzz_koala Naz1404 Tez zamanda ağrılar sıklaşır inşallah ben gerçekten sezeryan olmak istemiyorum normal doğum olmak istiyorum çünkü benim kayınvalidem de annem de şehir dışındalar kimseyi başımda istemiyorum Ben de pazartesi kontrole gideceğim dua ediyorum Allah’ım inşallah bu akşamdan doğuma gideyim diye çünkü aklımda hala ş kakasını yeme problemi en son gittiğimizde de 3800 ’dü boyu da kilosu da çok ilerideydi ben şu an 39 2′deysem o 40+6 da Allah’ım tek avazda sağlıklı kurtarsın bizi 🥰