Kızlar benim kistim vardı 3,5 cm sol yumurtalığımda iki ay doğum kontrol kullandım bir ayda normal oldum muayne oldum kistim gitmiş doktor yumurtaların hazır hamile kalabilirsin dedi reglim bittikten bir hafta sonra doktora gitmiştim bunu dediğinde ertesi günü denedik bir hafta sonra tekrar denedik ve minicik bir kanama oldu böyle pembe ile kırmızı arası bir ton acaba yanlış birşey mi oldu anlamadım bilen var mı

Gofretsmom yani şöyle diyim bir hafta regli oldum bir hafta sonra birliktelik ondan bir hafta sonra birdaha denedik hemen sonrasında minik bir kan geldi?

Gofretsmom yok canım tam zamanında birliktelik olmuş inşallah hayırlı haberler alırsın

metemom_ evet 18 yaşında teşhis koydular evlendikten sonra düzene girmişti bir evladım var geçen kurbandan beri reglim yine bozuldu meğer yine kist oluşmuş

Gofretsmom yaa bana da doğumdan sonra gittiğim kontrolde teşhis konuldu nasıl bir şey olduğunu da pek bilmiyorum

metemom_ benim reglim bir hafta sürüyordu ardından kahverengi akıntı hiç durmuyordu ve yumurtalığımda inanılmaz bir ağrı olmaya başladı gittikçe arttı dayanamadım muayne olmaya gittim hemen kist var dedi

Gofretsmom hiç bir belirtim yoktu reglim de ergenlikten beri hep düzenli öylesine bir kontrole gitmiştim daha önce bebeğim olmadığı için bir sürü doktora gittim hiç biri pcos dememişti

metemom_ merhaba pcosta kist oluşmaz bilinen gibi kist değildir yumurtalik içerisinde çok fazla sayıda ge küçük yumurtalık olması durumuna deniyor aslında hastalık değil sendrom gibi görülüyor hanımefendide olan muhtemelen pcos+kisttir çocukluğumdan beri aynı sorunla uğraşıyorum ve ameliyat geçirdim bundan kaynaklı yumurtalık kisti ve pcos farklı şeyler aslında

Minikbebegimm06 dediğim gibi pek bilgi sahibi olduğum bir konu değil daha geçen hafta teşhis konuldu araştırmadım da bende o yüzden sordum

metemom_ aslında pcosta gebelik sansi daha yüksek olduğu söyleniyor çok sayıda yumurta var sadece kalitesiz yumurtalar da oluyor bunlar da ufak tedavilerle hallolabiliyor asıl yapılması gerekenin yaşam tarzını değiştirmek olduğu söyleniyor yeme tarzi yürüyüş vs vs pcos geçici bir durum değil çünkü kısaca böyle bahsedebilirim

Minikbebegimm06 glutensiz beslenip paketli gıda yemedim o sırada ilacida bırakıp denedim ve düzeldi dediğiniz gibi doktorum bile çok şaşırmıştı ama bikmistim bu senelerce ilaç kullanmaktan doktorum kilomuz zayıf olmasının ve şeker gibi vb hastalıklarımin olmadığı için şanslı olduğumu demişti

Gofretsmom evet ben de aynı şekilde yalnızca pcos olduğu zaman daha basit aslında durum ama bizim gibi pcos+kist olunca biraz zorluyor 🥲

Gofretsmom evet ben de diyetisyen desteği falan almıştım beslenmeyi vs düzeltince biraz normale dönüyor aslında tamamen ortadan kaybolması mümkün değil ama en azından etkileri az hissediliyor

Gofretsmom evet daha sansliymissiniz ben de pcosa bağlı tip2 diyabet çıkmıştı bide onun için operasyon geçirmek durumunda kalmıştım hiçbir şey yemesem dahi vücudum kilo almaya çok müsaitti