Bende 23. Haftamda 10 mm altı ile acil serklaja alındım. Ayrıntılı ultrasonda 21 mm çıkmıştı doktorum istirahat önerdi sadece dikiş falan demedi bir hafta sonrasında şansa başka doktora gitmemle doğurmak üzere olduğumu öğrendim çok endişe verici bir süreçti ne olacağını bilememek bebeğini kaybedeceğini düşünmek ona birşey olacak diye ağlayamadım bile. 6 aylıkken ilk nst me girmiştim sancım çıkacak diye ödüm kopuyordu. Velasıl kelam acil dikişle bebişi durdurduk bir gece hastanede kalıp çıktım. Bence serklajda en önemli nokta enfeksiyon sürekli yatmaya bile gerek yok sadece ilk iki hafta önemli hareket etmemekte fayda var sonrasında sürekli değerlere baktırmak lazım çünkü rahimde yabancı bir cisim var vücut ister istemez tepki veriyor. 23. Haftamdan sonra günlerin hiç geçmeyeceğini burada sürekli serklaj hikayelerini okuyordum herkes su gibi geçecek diyordu inanmıyordum gerçekten de öyle oldu 28 i görelim derken 32 yi sonrasında 37yi gördük ve 37+2 de bebeğime sağlıkla kavuştum. Kontrole diye gittiğimde rahim ağzı uzunluğumun kalmadığını hemen bebeği almamız gerektiğini söyledi doktorum beklersek rahimi yırtabilir dedi bebeğim tersti kafası aşağıya hiç dönmedi o yüzden mecburen sezeryana alındım dikişlerimde orda alındı. Küveze girmesinden korktum ama bütün gelişimini tamamlamıştı hiçbir sorun olmadı çok şükür. O yüzden içinizi ferah tutun Rabbim ol derse (Künfe Yekün) önüne hiçbir engel geçemiyor. Ona sığınmaktan başka çaremiz yok. Nasipse eğer o bebeğe kavuşmak ne kadar zor olsa da oluyor. Bende bir ay sonrasında hep kültür testlerinde üreme çıktı antibiyotik kullandım enfeksiyonda çok ağrı yapıyordu hep doğuruyorum sanıyordum. Crp yükselmesin diye her sabahta ezilmiş sarımsak yuttum tavsiye ederim o yüzden kanımda olmadı enfeksiyonum. Ve kemik suyuyla destekledim bu süreci artı kahvaltıda da avokado öneririm rahim dostu çok iyi geliyor diyeceklerim bu kadar. Gerçekten zor bir süreç o yüzden herkese gönül ferahlığı, evlatlarımızada bolca sağlık diliyorum. Herkes hayırlısıyla kucağına alsın inşallah. Rabbim kimseyi sıkıntıya sokmasın. Benim hikayem böyleydi🎈