Mervecimmm Sevimaltnn öğretmenim mecburen çalışıyorum. Şuan 33. Haftadayım 35. Haftaya kadar çalışmayı planlıyorum. Sonra izine ayrılacam inşallah
Ckaya60 Bende 13 haftalık gebeyim. Aktif olarak çalışıyorum. Doğum sonrası çalışmayı düşündüğüm için hamileliğim iyi giderse 37. Haftaya kadar çalışmayı düşüyorum. Yalnız devletin vereceği maaş toplu mu alınıyor ay ay maaş gibi mi alıyorsunuz bilgi verirseniz çok sevinirim. Kimi toplu almış kimisi de maaş gibi aydan aya
ilkkezanneyim Sevimaltnn hamile bir kadını kimse işe almaz maalesef bir kaç ay sonra çıkacak diye ben öncesinde çalışıyordum son 8 haftaya kadar da çalışacağım ilk 3 ay cidden çok zor ama en azından benim olduğum yerde kimse hamile bir kadını işe almaz
miniminibebek Nilyzbn ben talep ettim öncesinde iki düşüğüm var çok stresli bi insanım en azından bebiş 3 aylık olsun tutunsun istedim Dr ağır iş vs yapma diye uyardı
Semavat Sevimaltnn 34 haftalık olduk. Çalışıyorum, mesaiye kalıyorum. Yeminle canım çıktı ya. İhtiyacınız yoksa çalışmayın bence.
Kyucedal Sevimaltnn ben çalışıyorum suan 37. Haftaya girdim iki 3 güne doğum iznine ayrılacağım 🫠🫠 ama son ay artık baya zorlamaya başladı beni normalde 32 den itibaren çıkabiliyorsun. Ben doğum izinlerimin doğum sonrasına kalsın diye direttim 😅 çok şükür bitti daha
Denizlina09 Sevimaltnn bu zaten aslında çalışırken alacağınız parayı rapor parası olarak SGK dan almak anlamına geliyor ki oda kesintili oluyor. Ben ilk kızımda 37 ye kadar çalıştım bu seferde 37 de izne ayrılıp 38 de doğurmayı planlıyorum ki tüm iznim neredeyse doğum sonrasına kalsın. Herkesin rapor parası da maaşına göre oluyor min dediğimiz asgari ücret ile çalışan işçinin alacağı paraya tekabül eder.
Betulkutluer Sağlık teknikeriyim, bugün son iş günüm 31′in sonundayim haftaya rapor alicam , kişiden kişiye tabi değişir ama bana kalırsa 32de ayrılmak mantıklı geliyor, annenin kendini biraz dinlemesi psikolojik olarak rahatlaması lazım
Guler_45 Bende şuan çalışıyorum 18.haftadayım nasip olursa 37 ye kadar çalışıp sonrasında rapor almayı planlıyorum ama rapor sürelerim doluncada işten çıkışımı alıp işşizlik maaşı bağlatmayı düşünüyorum. En az 1 yıl bebeğimle kendim ilgilenmek için sonrasına sonra bakıcaz 🥰
mamacita5 Sevimaltnn Çalışıyorum. Çok şükür 33+4 e kadar geldim. 37 ye kadar çalışmak istiyorum Allah nasip ederse 🤲🏼 ama zorlanmaya başladım artık yürümek bile çok zorluyor . Amacım izinlerimin daha çok bebeğimle kullanmak .
QueenMomm gunesveguney canım ben şu kısmı anlamadım şimdi 32. Haftamız dolunca toplamda doğumdan önce sekiz doğumdan sonra sekiz olmak üzere 16 hafta iznimiz oluyor bunun parasını rapor parası şeklinde alıyoruz bu cepte Fakat bana komşumuz sakın istifa etme senin o 16 hafta dışında 4 veya 6 aylık bir izin sürecin daha oluyor aylık maaş alıyorsun demişti sende glba öyle birşey yazmışsın yoruma ama bu kısmı hiç anlamıyorum istifa etmezsek iş başı yapmamız lzm doğumdan sonraki 8 haftadan sonra iş başı yapmazsak 6 ay rapormu almamız lazım ve o sürecin parasını yine bize devletmi veriyor yoksa patron mu ödüyor bilgilendirirsen çok sevinirim kafam karıştı bnm🫠
Guler_45 QueenMomm onunda kast ettiği işşizlik maaşı sanırım. Sen istifa edersen işsizlik maaşı alamazsın ama patronun senin çıkışını verirse tazminat ve işsizlik alabilirsin. Ben patronumla anlaştım tazminat istemiyorum o çıkışımı verecek ve işsizlik maaşı alacağım 6 ay kadar şuan 12 bin tl işsizlik maaşı.
gunesveguney QueenMomm yok canım keşke öyle bişey olsa 6 ayın parasını şirket veya devlet vermez. Sen istifa etmezsen şirket seni çıkarsa falandır o durum. Dediğin gibi toplam 16 hafta ücretli izin hakkın var. Bunun için de raporlu oluyorsun zaten rapor paranı ister toplu alıyorsun devletten istersen de bazı şirketler aylık maaşını ödemeye devam ediyor devletin yatırdığı rapor parasını da kendisi alıyor. Bu süren dolduktan sonra da hatta dolmasına 1 hafta kala falan şirketinle görüşüyorsun ben yasal olan ücretsiz izin hakkımı da kullanmak istiyorum diye bu kısımda raporlu sayılmıyorsun bu şirketle aranda olan bir durum şirkete bunun için dilekçe veriyorsun şirket seni 6 ay ücretsiz izne çıkartıyor. Bu süreçte sigortan yatıyor ama maaş vs almıyorsun tabi. 6 ay ücretsiz izninde dolunca çocuk 9 aylık falan olmuş oluyor yani işine geri dönüyorsun bu kadar 🩵 Bu süreçte şirket seni çıkartamaz ama bazı küçük şirketler zorluk çıkartabiliyor sanırım ama yasal olarak bu bir hak
ilayda_96 Sevimaltnn çalışan bir hamile anneyim 32. 37. Hafta arası yasal çalışma aralığı 32. Haftada doktorunuz rapor veriyor çalışabilir ya da çalışamaz diye bunu 37. Haftaya kadar uzatabiliyorsunuz bende 34. Haftamda işimi bırakacağım evet SGK doğum parasını geriyor çalışamadığımız günlerin parasını yani
Anonimsssss Noluyoya canım nasıl yani doğum parası dışında tazminat gibi birşey mi var ilk defa duyuyorum
QueenMomm Guler_45 bnm patronum hayatta kabul etmez birde işten çıkarınca hamile olduğum için ceza ödemesi gerekmez mi