sherife45 Merhaba ön sonuç ne kadar doğru çıkıyor kan değerlerim çıkmamış ama amniyosentez sonuç normal gelmiş kan ile birlikte değerlendiriyoruz dedi rapor tek başına sonuç ifade etmez dedi kafam karıştı
Kubranr633 sherife45 Allah yardımcın olsun öncelikle bebeğin nasil bir sorunu var bende aminiyosentez yaptırdım on sonuç çıkmış doktora daha gidemedim randevum pzt
cnrbia sherife45 amniyosentez ön sonuç neyse o doğrudur diyorlar. Değişme ihtimali çok çok düşük demişti genetik doktoru içini ferah tut ❤️
Dduman sherife45 amniyosentez de kan vermedim kan sonucu beklemedim neden kan alındı ön rapor 2 günde sonuç 25 günde çıktı
Hasret_Erkan sherife45 canım bende yaptırdım ön sonucum hatta bütün sonuçlarım temiz geldi fakat kromozom testinde sıkıntı çıktı umarım senin ki hepsi temiz gelir 🥲🫶
sherife45 Kubranr633 teşekkürler ikili taramada riskli geldi kan değerlerim Ense kalınlığı normal , burun kemiği oluşmuştu kalpte delik görünce doktorum kesin tanı olsun yaptıralım demişti yaptırdım ama bu seferde beklemek çok zor :( yine kan sonuçlarını bekliyorum çıkmadı çıkmayınca da acaba mi diom :(
Kubranr633 sherife45 içinizi ferah tutun inşallah öyle bir durumla karşılaşmazsınız benim bebeğime de iskelet displazisi teşhisi konuldu ultrasyondan kurula çıkmam istendi ben çıkmadım suanlik aminiyosentezde bir gen var ona bakacaklar birde kromozomal bir rahatsızlığı olup olmadığına bakacaklar sonuçlar çıkmış ama doktora gitmedim daha korkuyorum gitmekten her gittiğimde bebeğimin gelişim geriliği var aldırmayı düşünüyoruz ama çok kararsızım çok zor bir süreçten geçiyorum Allah kimseyi evladı ile sınamasın
Nur181925 sherife45 ense kalınlığı kaçtı sizin kaç haftalıkken yaşadınız bu durumu?Bizim ense kalınlığı 2.5 çıktı burun kemiği küçük dendi kalpte vs sorun görülmedi isteğe bağlı test yapabiliriz dedi yaptırmak istemedim içimde şüphe var çok üzülüyorum ikili test amniyosentez nift testi hiçbirini istemedim ayrıntılı ultrasonda belli olur sanırım 😢
Nisa_- Kubranr633 sizin yazınızı okuyunca aylar önce kendi yaşadıklarım aklıma geldi benimde bebeğimde iskelet diplazisi vardı gelişim geriliği gittikçe artmıştı sizin ben mecburen gebelik sonlandırma yaptırdık kurul kararıyla sizin kaçıncı haftada nasıl belirti verdi
Nisa_- Kubranr633 şimdi profilinize baktım ve öğrendim okadar aynı şeyler ki yaşadıklarımız benimde aynı haftlarda öğrendim dar toraks a varınca herseyimiz ayni
sherife45 cnrbia inşallah öyledir ya genetikçi kafamı karıştırdı kan sonuçların çıkmamış bu sonuç tek başına sağlıklı demez bebeğin için dedi :(
sherife45 Dduman amniyosentez yapılırken kan da aldılar ön sonuç normal geldi şuan kan ve kesin sonuç beklenecek dediler ön sonuç ile kesin sonuç nasıl çıktı sizin
cnrbia sherife45 bizde amniyosentez yaptırmıştık oradan biliyorum. Maalesef bizim ön sonucumuz kötü gelmişti kesin sonuçta değişir mi dedik hiç umutlanmayın değişmez demişlerdi gerçekten değişmedide aynı geldi
Dduman sherife45 özelde klinikte yaptırdım kan vermedim ön sonuçum temizdi zaten yapan doktor tecrübeme dayanarak birşey görmüyorum demişti kesin sonucumda temiz geldi darısı size inşallah
sherife45 Dduman inşallah benimde kesin tanıda temiz çıkar 🤲 Ben çıkan ön sonucu kendi perinatoloji doktoruma attım '' Normal çıkmış Diğeri de normal çıkma olasılığı yüksek" diye cevp verdi ama genetik bölümündeki doktor öyle konuşunca içimi tekrardan korku sardı
sherife45 cnrbia ön sonuç aldığımda genetikci doktor da bana umutlanma ön sonuça göre yorumlanmaz kanların daha çıkmamış dedi kafamı karıştırdı dedim acaba değişebiliyor mu Allah kucağınıza sağlıklı almayı nasip etsin ❤️
Kubranr633 Nisa_- sonlandırmak daha mantıklı dimi herkes diyor ya sağlıklı ise bende aldırmak istemiyorum
Hasret_Erkan sherife45 canım e nabızda göremedik biz ultrasonda bir bulgu yok sadece genetik taşıyıcım diye yaptırdım amniyosentezi
Pansihir sherife45 sizde ne için amniyosentez yapıldığı önemli muhtemelen ön sonuçlarda genelde daha yaygın olan ihtimali olan durumlar çıkıyor son çıkanlar daha düşük ihtimalleri durumlarda doktorumuz bize öyle söyledi yani. Bizim mesela 3 sonuç hariç hepsi çıktı kalan 3 sonuç milyarda bir görülen düşük riskli ihtimaller olduğu için daha detaylı bakılıp daha geç çıkıyormuş o yüzden ekstra fazla bekledik
sherife45 Pansihir büyük ihtimal benim de ondan geç çıkıyor şuan testler bitmedi sanırım doktorum downdan şüphelenmişti ön sonuç normal geldi ama işte kesin son sonuç çıkmayınca insan endişe ediyor
Pansihir sherife45 evet ben o süreçte hayatımda ilk kez stresten kurdeşen dökmüştüm şükür sorun çıkmadı umarım sizin de sonuçlarınız temiz çıkar