Kubranr633 bak kuzum öncelikle yaşadığın bu süreç için gerçekten çok üzüldüm ve daha önce trizomi 15 sebebiyle bebeğini kaybetmiş biri olarak seni ve şuan yaşadığın çaresizliği çok iyi anlıyorum. Maalesef ki bebeğinde olan rahatsızlık down sendromu gibi bir rahatsızlık değil, ne olursa olsun doğsun denecek bir durum yok ortada. Herkesten duyduğun o saçma sapan ‘hasta dediler sağlıklı doğdu’ laflarını asla duymayacaksınız eşin de sen de. Senin bebeğinde bir sürü bulgu var bak kendin yazmışsın hepsini. Ve çok üzgünüm ki sen bu bebeği aldırmazsan bu bebek karnında hayatını kaybedecek ve sen bunu doktor muayenesine kadar farketmeyeceksin çok büyük ihtimalle. Eşinin ailesine de çevredeki insanlara da bok yemek düşüyor bu durumda. Bak doktorlar bebek öldürmek için can atmıyorlar, bizim bunları yaşamamızdan zevk almıyorlar. İnsanlar biliyor ve bize söylüyor olacakları. Çok üzgünüm ama bebeği aldırmaktan başka hiçbir seçeneğin yok maalesef. O bebek eğer ki aldırılmazsa sana da zarar verecek sen öldüğünü fark edene kadar. Ve asla günah değil bu durumda aldırmak. Yaşamla bağdaşmayan sendrom ve kromozom bozukluklarında anne ve babanın önceliği annenin hayatı olmalı eşini takdir ediyorum en doğru olanı söylüyor. Niyetim seni üzmek asla değil sadece gerçekleri duymanı istiyorum çünkü hem çevrende hem de burada seni yanlış yönlendirmeye çalışan çok olacak. ‘Hasta dediler sağlıklı doğdu’ diyip sana umut verecekler ama sen o doktorlarla yaptığın tüm görüşmelerin sonucunda bebeğinin doğsa dahi yaşamayacağını çok iyi biliyorsun, keşke bilmeseydim tüm bunları ama maalesef tecrübe ettiğim bir imtihan bu. Umarım süreci psikolojik olarak en iyi şekilde atlatırsın, rabbim içine ferahlık versin ♥️