Suavage_mom dediğiniz gibi onu doktorunuz çok daha iyi bilir. Ama geneli önermiyor tercih etmiyorlar mecbur kalmadıkça. Doktorla ortak karar almanız sizin de kendinizi iyi hissetmeniz açısından çok daha iyi olur.
Kendi tecrübemi paylaşacak olursam bende sezeryandan çok korkuyordum normal istiyordum. Kendi sancımla başlayan sürecim suni sancı vajinal sancı olarak ilerledi ama açılma olmayınca bebeğimin zaten günü çoktan dolmuştu zorunlu sezeryana alındım. Ve sezeryandan korktuğum için hem de zaten öncesinde 2 gün boyunca sancı stres zor bir süreç geçirdiğim için genel anestezi olsun uyandığımda her şey bitmiş olsun zaten ameliyattan korkuyorum demiştim.
Ama doktorum hem oğlum hem benim için belden uyutmalının daha iyi ve sağlıklı olacağını söyledi ki kendine çok güveniyordum onun tavsiyesi o yönde olunca kabul ettim. Ve gerçekten çok konforlu kolay bir süreçti hem anestezi alma anı hem ameliyat süreci hem sonrası. İyi ki doktoruma kulak vermişim dedim. Şimdi ikinci bebeğimin doğumuna az kaldı mecburi sezeryan olacak ve içim çok rahat tedirgin değilim tecrübe de edince