Gamzeli-annee merhaba, öncelikle çok ağrıya acıya odaklanıp endişe yaratmayın kendinize ☺️
İğne çok acıtmıyor ben belden yapılırken acı hissetmedim çok hafif iğne girişinde oluyor oda anlık ancak zaten bende belden tutmadığı için çift aneztesi aldım genel anestezi için tekrar anestezi verdiler doğumdan önce belimde yamukluk olduğunu bilmediğim için şuan ikinciye hamileyim direk genel olacağım bu yüzden
İkinci sezeryandan sonra anestezi etkisi gitmeye başladıkça ağrılar da elbette başlıyor özellikle ilk ayağa kalkarken ve yürüme esnasında oluyor ilk ayağa kalkarken biraz tansiyonda oynamada oluyor ama yere bakmamaya özen gösterirsiniz
Üçüncü bende şuan devlet hastanesine takipliyim sağlık bakanlığının aldığı bir karar neticesinde doktorum normal doğumdan sonra 24 saat sezeryandan sonra 48 saat geçmeden taburcu olamıyorsunuz benlik veya hastaneden kaynaklı değil sağlık bakanlığının aldığı bir karar demişti
Dördüncü korse etkili yüksek bel iç çamaşırı kullanmıştım ben doğumdan 1 ay sonra haricinde bir korse alıp kullanmadım
Sonuç olarak şunu da asla unutmayın sanırım her insanın ağrı eşiği de bir değil ☺️ mesela ben ilk ayağa kalkarken ağlaya ağlaya kalktım sanırsınız o dikiş yerim açık kalmış da yanıyor halbuki yok yani öyle birşey 😀 arkadaşımda sezeryan oldu ama o hiç böyle anlatmıyor tamamen kişiden kişiye değişiyor sanırım tabi doktorunda etkisi vardır benim doğumdan sonra ne bir ağrı kesici ne bir serum yanımdaki kadına da aksine 2 saatte bir serum ağrı kesici yapılırdı doktorlarımız farklıydı, hatta sormuştum çok ağrım var ne zaman ağrı kesici yapacaksınız diye sizin doktorunuz tedavinize yazmamış demişti doktordan doktora da fark oluyor galiba