İlk hamileliğim genel anestezi oldum. Ama preaklemsiye bağlı hellpp sendromu geçirdim. 20/12 tansiyon ve inanılmaz yüksek karaciğer enzimleri ve 27+5 ama 24 hafta uyumlu genel anesteziyle acil sezaryen erken doğum yaptım. Benim için ağır geçti sonraki süreç yoğun bakım tedavisi aldım çünkü. birazda hikayem farklı olduğu için olabilir. Ameliyathaneye alındıktan sonra damar yolu ve ağızdan bir şey tutuyorlar sonrası seni uyandırmaya çalışırken devam ediyor. 2 sene sonra 1 ay önce spinal oldum. Ameliyat ekibi güzeldi sürekli muhabbet ederek, şarkı açtılar, nasıl olduğumu sorarak kısa sürede bitti. Hemşirede ilkte spinali yaptı hiç hissetmedim. Bu sorumluya bağlı tabi biraz eli hafifti benimkinin. O doğum sırasında oğlumun ağlama sesi, temizlenirken izledim. Sonra yanağıma getirildi 5 dakikaya yakın durduk. O anlar o kadar güzel ve özel ki ♥️ sonrasında kum torbası konuldu ama ben ondan o kadar rahatsız olmadım uyuşukluk hissi birkaç saat sonra geçmeye başlıyor. 6 saat sonra yürümeye başladım tabi ilk yürüyüş ağrılı ve zor. Bel ağrısı yaşamadım ama 3 4 sefer inanılmaz baş ağrısı yaşadım ilk bir hafta. Sonrasında geçti toparlanma süreci daha rahat genel anestezide daha zordu. Zaten artık devlet hastanelerinde geneli riski durumlarda yapıyorlar. Bebeği etkilediği için öncelik spinal yapılıyor. Bebekte solunum problemlerine yol açıyor genel anestezi bize anestezi doktoru onay için konuşmaya gittiğimizde öyle demişti. Her türlü ameliyat oluyorsun sonraki birkaç saati ağrılı geçiyor ama geçiyor bir şekilde 😊