ilbilge_ Açlık şekerini yemek yemeyi kestikten 8-10 saat sonra, tokluğu ise ilk lokmadan 2 saat sonra ölçmeniz lazım. Kanı genellikle orta parmağınızdan alın ve mutlaka ilk kanı temizleyip ikinci ile ölçüm yapın. Umarım yoktur şekeriniz 🌸
Dlhn ilbilge_ ilk lokma olarak değerlendirirsem 1.30 saat sonra 160 çıkıyo. Sabah uyandıktan sonra aç karnıma 90 ortalama. Yemekten 3 4 saat sonrada 90 100 falan. Ölçümleri 2. Kanla bakıyorum. Ama parmaklarımı sırayla deliyodum. Orta parmak yapayım hep artık teşekkür ederim😇
minnakpandam2025 gezentianne insülinin iştahla alakası yok iştah hiç kapanmıyor çoğu zaman aç dolaşıyorsun ama alışıyorsun diyet yaptığım ilk ay 5 kilo verdim 😂 şimdi son haftalar son ay benim kilom hemen hemen sabit ama bebek kilo alıyor ufaktan da ödem oluyor
GZzzsss Yemekten 2saat sonra ölçmemi istiyor benim doktorum bende de var şeker dahiliye de takipliyim
Tubi545 Dlhn açlık 96 tokluk 140 olması lazım ben insülin ignesi kullanıyorum endokrin ve diyabet bu ölçümlerin üzerinde ise insülin iğnesi öneriyor
Yasmncm Dlhn unonun denge yazan tam buğdayın önerdi diyetisyen iki dilim yiyorum her öğün yukseltmiyo
Dlhn Yasmncm denicem teşekkür ederim . Bugün yumurtalı bol otlu peynirli sebzeli bi salata hazırladım. Sıfır ekmek bakalım kaç çıkıcak 20 dk sonra ölçücem 😅
Yasmncm @“ilbilge_”#p35415271tokluk şekerini ilk lokmayı ağza koyduktan bir saat sonra olceceksiniz endokrin uzmanı o şekilde söyledi ve yazdırdı gebelikte durum daha farkli demekki
Ecem46 Yasmncm @Zbydkc banada 2. Saat ölçmemi söylemişti doktorum buradaki arkadaşlar 1. Saat dedi bende sağlık ocağına sordum oradada 2. Saat dedi
Zbydkc Benim de qclik normal tokluk sizin gibi 150 160 civarı cikti endokrin ve diyetisyene gittim de dikkat edemedim 21 haftada seker yuklemesi yapildi yeni yani 75 lik glikoz içtim qma gebelik şekerim cikmadi qma dikkat edip diyete devam etmem gerekiyor
Zbydkc Kan sekeri ölçmek için en doğru saat ilk lokmayı agziniza attığınız dakikayla 1 saat sonrası nda olcmeniz gerekiyor normali bu endokrinde Dahiliye de bu şekilde tavsiye ediyor
Tubi545 Dlhn diyet öneriyor zaten benim gittiğim diyetisyen var söylemiştim doktora, yine de insülin iğnesine başlayalım dedi. Babam da şeker hastası benim genetik olabilir ya da tip 2 olabilir dedi
Dlhn Ecem46 10 dk sonra 1 saat doluyo. Ölçmeyeyyim ayy ben şimdi ne yapayım ki😁 hem 1 hem 2 de mi ölçsem
Zbydkc Ecem46 1 saatlikte yüksek çıkıyor qma 2 saatlikte normal seviye ye inmiş oluyor benimde işte doktor ne derse ole uyguladım bende cnm ama seker yuklemesinde gebelik şekerim çıkmadı çok şükür
Ecem46 Dlhn bende bazen öyle yapıyorum hem 1. Hem 2 ölçüyorum 2. Güzel çıkıyor 1. Oranla zaten 1. Saatte yüksek çıkanlara 2. Ölç deniliyormuş o zaman aynı mantık 🤭
Flowerssssss Yürüyüş ve bol su ile diyetle halledersiniz o kadar yüksek değil.. yemekten sonra 20 dk yürüyün farkı göreceksiniz tokluk şekeri diyetle daha kolay kontrol altına alınıyor en zoru açlık şekeri mi dengelemek
Dlhn Ecem46 ekmeksiz yumurtalı peynirli bol yeşillikli domatesli falan salata yedim kahvaltıda 2 tamede grisini ince küçük çubuk. Ölçtüm 1. Saatte 111 çıktı 😍 2. Saatte 106. Çok iyi bance. Beni kesinlikle karbonhidrat yükseltiyo. Diyetle rahat hallederim gbi
Ecem46 Zbydkc @Pinarkorkmazer demek ki 2. Saati baz almalıyız öyle dediklerine göre . Yüklemede çıkmadıysa demek ki şekerinizde yoktur çok şükür ne güzel ☺️
Ecem46 Dlhn çok iyi çıkmış ☺️kesinlikle ekmek yiyince 130larda çıkıyor bende iki hafta olacak ekmek yemedim hiç. İyi çıkıyor iki gofret yedim denemek için birinci saat yüksekti ikinci saat düşük çıktı var mı yok mu anlayamıyorum bu gel gitler yoruyor 🤦🏻♀️ şükür ki direncimiz yok ekmek pirinç tatlı yemezsek düşüyor