Pnr_02 Deleted33000 evet evet kziim ilk dogdugunda kapkaraydi kasları boya gibiydi galan bende bakıp bakıp anne kasda yok niye diyordum boya gibi sonradan annemde zaman geçti hamileyim telefonda bak okdr kara çikolata faln yedin bunda okdr yemeki kara olmasisn lar he diye patlattı lafları 😂
Vlog1345 Eliffyamann ona bakarsanız fazla folik asit kullanmakta otizm riskini artırıyor. Malesef ki çevremizde %100 sağlıklı diyebileceğimiz hicbirsey yok gibi
Eliffyamann Vlog1345 fazla folik asit örneğini anlayamadım, zaten üç ay kullanmıyor muyuz, şeker gibi kültürümüz de doğduğumuzdan beri iç içe olduğumuz maruz kaldığımız bir şey değil 😕
Paronayanne Bahar77777 canım şekeri falan yükseltmesi bir yana ben idrar yolu enfeksiyonu çok oluyordum doktor şeker enfeksiyonu besler demişti . Biliyorsun ki o da tehlikeli. Kendini frenlemeye çalış
Vlog1345 Eliffyamann mg olarak fazla folik asit bebeğin otizmli olmasına sebep oluyor. Bunun için birkaç makale var internette de birçok bilgi var. Yani demek istediğim kullandığımız yararlı olabilecek şeyde bile risk durumu oluşabiliyor.
Vlog1345 Eliffyamann birde 3 ay kullanmıyoruz malesef bende öyle sanıyordum ama 3 aydan sonra doktor tarafından verilen multivitamin takviyelerinin içinde folik asit bulunuyor yani aslında hamileliğin başından doğuma kadar kullanıyoruz bunun için sık sık folat degerime baktırıyorum yeterli düzeydeyse içmemek için
Pinarkorkmazer Vlog1345 evet ben gebeliğimin sonuna kadar 1000 mg folik asit kullanıyorum mesela.. doktorlar da hiçbir zararı yok dedi ama Türkiye’de fazlası otizm falan dedi anlamadım 😂
myavocado Bahar77777 zararlı hem şeker açısından hem de çikolatada daha doğrusu kakaoda kafein var, belli miktarın üstüne çıkmamak lazım.
kindacute Bahar77777 yeterli kaloriyi sağlıklı gıdalardan almazsanız canınız tatlı çeker, eve sağlıklı atıştırmalıklar meyveler alın, ara öğününüzü onlarla yapın, zamanla canınız meyve çekecek göreceksiniz
Vlog1345 Pinarkorkmazer yani burda herkes öyle diyor. İnternetten çok araştırdım aynı şekilde orda da yazıyor.
Rumeysaeliz Bahar77777 canım yeme bence bende yiyordum dün şeker yükleme testi yaptırdım şekerim biraz yüksek çıktı 🙄🥺
Bahar77777 Rumeysaeliz ay benimd eşeker yükleme testim var 31 ocakta bırakmam lazım orda yüksek çıkmaısnı istemem ya