Yildizilhan Kızlar devletten ne gibi talepte bulunabiliyoruz doğum parası vs biseyler daha duydum bilgisi olan var mı bu konuda merak ettim.
GozdeCemre Yildizilhan canım ilk gebeliğimi Devlette yaptım ben çıkış İşlemlerini yaparken kendileri bilgilendirmişti nereye gidilecek ne götürülecek diye 300 Lira bana 120 lira eşime vermişlerdi
Btugl Yildizilhan doğum parası için kaymakamliga başvurdu eşim bugün 3ay sonra postaneye yatacak demişler süt parası içinse ssk ya başvurmak gerekiyor biz onu p.tesi yapicaz
mcansum Yildizilhan https://www.instagram.com/p/BtWXkClA2kI/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=szfbgpr59qk4. En net hali. Canım
Yildizilhan GozdeCemre kundak ıslak mendil falan veriyormuş bazı belediyeler öyle duydum doğum paketi diye Ama bazı yerlerde
GozdeCemre esracbn10 verirler canım sonuçta Doğum parası yani özelde yada devlette farketmez sanmıyorum şimdi özele gidiyorum 2. Gebelikte daha da fazla veriyorlar
BMA esracbn10 evet veriyorlar bi tanıdığım özelde yaptı aldi 1.çocukta 300 yada350 2.de 400 3.de 600 olmasi lazım biz kaymakamlığa gitmiştik orda basvurup form doldurduk pttden aldi parasini yengem
GozdeCemre Thrfrkn valla canım ben gitmemiştim eşim gitmişti vermişti kağıtları falan yanlış hatırlamıyorsam aile ve sosyal bakanlığıydı oraya eşin tek gidip belgelerle işlem yaptırabiliyor fakat parayı sen olmadan vermiyorlar gidip PTT den alıyorsun belirli bir süresi var o süreyi geçirmemek gerekiyor
GozdeCemre Thrfrkn zaten hastanede sana nereye gitmem gerektiğini ne götürmen gerektiğini söylüyor çıkış İşlemlerini yaparken danışabilirsiniz
GozdeCemre Yildizilhan ıslak mendili falan bilmiyorum da belediyeye gidip başvurduğun zaman hastane çıkışı çanta ve kundak falan veriyorlar benim abimin eşine gelmişti çok İyi değil ama çok dandik de değildi
esracbn10 GozdeCemre bunun icin basvuru mu gerekiyor ben Balikesir de yasiyorum burdaki belediye veriyor fakat ben manisa da yapacagim dogumu mu orda veriyorlar mi bilmiyorum
GozdeCemre esracbn10 AYNen canım hepsi İçin başvuru lazım şehirden Şehire değişiyordur orada araştırman iyi Olur her yer vermeyedebiliyor
GozdeCemre esracbn10 ilkinde 300 Almıştım ben canım kocaya da 120 Lira sanki adamlara niye veriyorlarsa 😂tabi onu da ben aldım elinden gerçi
tazecikanneee GozdeCemre bir de sgklı olmak gerekiyordu galiba dimi yoska süt parası içim mi geçerliydi o?
GozdeCemre AlyaDerin21 evet canım sana yatacağı Günü söylüyorlar gidip çekiyorsun ptt den kesin sen olman lazım Kimliğinle Bile vermiyorlar
AlyaDerin21 GozdeCemre Hmm sağol cnmm Doğum sertifikasını alıp sosyal yardımlaşmaya gidip işlemleri yapmam gerek dimi ? Sonradan da PTT den alacam