Nazemm Merhabalar 3 yaşında down kızım var şuan hamileyim tekrarlanir mu sizce etrafınızda daha sonra sağlıklı doğuran var mı lütfen cevap verin
Enisecik Nazemm Ben sağlıklı doğum yapanı gördüm içini rahat tut dua et inşallah ama rabbim ne eylerse güzel eyler
Harika_97 Nazemm Hayırlı ve sağlıklı evlatlarınız olsun inşallah 🤲🏻 Bir şey sorabilir miyim hamilelikte bende de bu sendromla alakalı bulgulara rastlanmıştı bebeğim doğalı 15 gün oldu doktorlar bu konu ile bilgilendirme yapmadı nasıl öğrenebilirim bilginiz var mı
mesusaa Nazemm merhabalar size umut olması adına yazıyorum. Bende trizomi 18 li bi bebek doğurdum bu sene bunun bi olasılık dahilinde olduğunu tekrar yaşanmayacağını söylediler. Bi süre sonra süpriz bi şekilde hamile kaldım hemen endişelere kapıldım tekrar benzer genetik bi durum yaşanır mı diye fakat zamanı gelince fetal DNA testi yaptırdım herşey net bi şekilde belli olsun diye şu an gayet sağlıklı bi bebeğe hamileyim. Endişe ve korkularınızı anlıyorum. Ama testleri var sizde 12. Haftada yaptırırsınız lütfen korkmayın kendinizi üzmeyin
Nazemm Harika_97 çok güzel dua etmişsiniz teşekkür ederim down olsaydı hemen belli ederdi kendini benim ki çıkar çıkmaz hemen ebe down dedi
1kopek1bebek Harika_97 ablamın bebeği benzemiyordu ancak bazı problemler down olduğunu işaret ediyordu hiç bişey söylenediler test yapıcaz bilmiyoruz dediler. Önce kimlik çıktı test yapıldı araya bayram girdi derken 1 ay sonra sonuç pozitif geldi şuan 2 yalına giricek (çam sakura ist şehir hastanesi)
Harika_97 Nazemm Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın evlatlarımız sağlıklı olsunlar inşallah 🤲🏻Sizinde ikinci hamileliğiniz inşallah hayırla güzelliklerle sonuçlansın allah şifa versin yavrunuza da 🤲🏻🤲🏻
tubavarlikk Nazemm ben de yeni doğum yaptım, tip olarak benziyor mu tam anlayamıyorum , genetiğe gönderdik dedi doktor sonuç bekliyoruz,ne zaman çıkar acaba, kalbindeki ufak problemden dolayı doğunca hemen götürdüler takip altında şuan bekliyoruz
tomrisinaannesi tubavarlikk bence korkmayın yanımda sezaryene giren bi kadın vardı ben dikilirken yanda onun bebeğini çıkarıyorlardı 19 gün oldu bebek ağlar ağlamaz doktor çocuk doktoruna down dedi otizm evet çok sonradan belli oluyor ama down sendromunu doktorlar tek bakışla anlıyorlar illa ki bebeğe bakan dr hemşire söylerdi böyle bir şey olsa
hamcokelek33 Nazemm mrhaba kusura bakmayın özel olmazsa bir sorum olacak, ikili test vs yaptırmış mıydınız ,detaylıda bulgu var mıydı
tubavarlikk Nazemm ben de Cumartesi sezaryen oldum , down bebişimiz oldu, şuan yenidoğanda yatıyor oksijeni düşüyor , kardiyoloji takipliydik zaten haberimiz vardı kalpteki hassasiyetinden, inşallah bikaç güne çıkar 🤲🏻🌹
Nazemm hamcokelek33 hiçbir test yapmadım kalbinde delik vardır öyle 27 . Haftada detaylıya girdim burun kemiği kısalığı ve kalbinde delik cikti
Nazemm tubavarlikk ay sağlıkla büyüsün inanın ona o kadar bağlıyız ki evimizin neşesi Rabb’im sağlıklı uzun ömürler versin inşallah
Nazemm mesusaa yaaa inşallah sağ salim kavuşursun ben şuan 24 haftalık oldum detaylıfa bir sorun çıkmadı bakalım
Hhh03 mesusaa merhaba öncelikle geçmiş olsun bende aynı acıyı yaşadım malesef 1 ay önce bebeğime triploidi teşhişi konuldu oda nadir görülen bi kromozom rahatsızlığı ve gebeliğim sonlandırıldı nekadar süre sonra tekrar gebe kaldınız acaba
mesusaa Nazemm sağlıklıca kucağımıza alalım inşallah. Benim de detaylı temizdi ama öncesinde fetal yaptırdığım için içim zaten rahattı. Huzurlu ve sağlıklı bir hamilelik geçirmenizi diliyorum
tubavarlikk Nur181925 evet burun kemiğinde down bulgusu yoktu Ense kalınlığı sınırdaydı , fetal yaptırdık yüksek çıktı . Detaylıda da perikardiyal efüzton vardı sonra geçmişti. Ritim bozukluğu çıktı sonra o da geçti Kalp kapakları birbirine eşit kapanıyordu Ve kalp odacıkları arasında ufak bir sızıntı vardı başa bişey yoktu