Telasci_90 Merhaba arkadaşlar bugün benim merak ettiğim konu, anne baba kardeşler den sonra bir sonraki yakın çevrenize (teyzeleriniz,kuzenleriniz,en yakın arkadaşlar) ne zaman yani kaçıncı haftada açıkladınız hamile olduğunuzu?
Gulcan0643 Telasci_90 ben öğrenir öğrenmez hepsinede söylemiştim birbirine çok bağlı bir aileyiz çünkü
Edizhr Telasci_90 valla ben hemen söylemiştim ama bu sefer kendi ailem biliyorda daha yeni ama başka kimseye soylemeyecegim takı dışardan farkedilip de kız sen hamile misin diyene kadar
staRmama Telasci_90 benim daha 5 haftalıkken duymayan kalmamıştı. Eşimin dedikoducu bir yengesi var düğüne gitmiştik durduk yere bana sen yüklüsün demişti 😂 bende o anki şokla kem küm ettim hemen anladı herkese yaymış 🫣
keyfimin-kahyasi-misin Telasci_90 29 haftaligim .Teyze vs bilmez samimi olduğum üç beş kişi ya aa beni gorenlee bilir
Telasci_90 Gulcan0643 Benim ailem yakın değil ama eşimin ailesi de öyle sizin gibi ve eşim herkese söylemek istiyor demek ki normal bi durum bazı aileler için
Gulcan0643 Telasci_90 ben ailemdeki ve akrabalarımdaki herkese söyledim fakat eşimin tarafı yani teyzeler amcalar dayılar falan ben doğum yapınca söylemişler eşim tarafı aşırı derecede nazara inanıyor
Edizhr Telasci_90 canım 2 kızım var halalari onların kızları yani eşim tarafı insan bı sevinir tebrik eder el gibi yani bir zıbınlari nasip degil biri yürüteç almış gelmiş elinde sallayalarak diğerlerinde birşey yok içlerinden biri iyi gibi o biraz ilgili 2. Kızımda bir tane yelek bunu sen giydir diye verdi düğmeleri bile yok 2 sene önce 3. Gebeligimde kürtaj oldum yalandan geçmiş olsun dediler eve bile gelmediler yani bunlar değer vermedikleri mi gösteriyo ki ben anneleri ile aynı evde kalıyorum 12 senedir bir yaşıyoruz kayınbabam vefat etmiş saygıda kusur etmedim onlar çok çektirdiler bana yani sevincime layık değiller 😞
Telasci_90 staRmama ay dedikoducu yengeler 😅 Nasıl da anlamıs ben de benzer bir olay dun yasadım halbuki cok yeni daha kilo bile almadım azıcık aldım ama anladı alt komsum
staRmama Telasci_90 bende hiç kilo almamıştım göbekte çıkmaz o haftada nasıl anladı bende bilmiyorum 😂
Telasci_90 keyfimin-kahyasi-misin en güzeli helal olsun size ben de aynı düşüncedeyim taşıyan benim istediğim zaman söylerim ya
Telasci_90 keyfimin-kahyasi-misin İşte eşim ve kaynanam anons etmek istiyor bence de ilk 3 ay söylenmemeli beni sanki hinmişim gibi suçluyorlar yani eşimin teyzesinden kuzenlerinden ne gibi bir zarar gelirmis ben neden söylemiyormuşum ya benim en yakın arkadaşım bilmiyor daha kendisi de bana zaten 3 ayı bitince söylemişti ve anlayışla karşılamıştım öyle yani doldum biraz sabah sabah eşim rüyasında görmüş teyzelerne söylemişiz rüyasında bu sabah 😒 işte beni teşvik etmeye çalışıyor
keyfimin-kahyasi-misin Telasci_90 Yani kötü etken olmak istemem tabi birazda nsip işi ama ilk gebeligim evlendikten bı sure sonra olmuştu ve COK Yeniyken sağır sultan bile duymuştu Ve gelişimi durdu 🥲Ondan sonra herkesi sertçe tembihledim eşimde öyle yaptı ilk dogumum oğlum yani 4 buçuk aylıkken annelerimize söylemiştik oda bı kavga anımizda oldu . Suankini sürekli gordugum konustuvum kişiler bile yeni ogrendi 7 aylığı geçti Ne gerek var aman ne zaman dogurcaksin bilmem ne sorularına
keyfimin-kahyasi-misin Telasci_90 Aynen öyle bı sorun yasasniz n’olacak ya bı daha olur kelimeleri olucak Çokta lazım değil . Tabi Allah korusun bir sorundan
anneolucam Telasci_90 Ben hamile olsam ailem teyzem kuzenlerim hepsine söylerim dayanamama heralde ama instagrama falan hemen paylaşma konusunda sanmıyorum 4-5 ayı bulur oraya bişeyler atmam için Allah versinde kimseye demesemde olur 😢😢😢😢
Telasci_90 anneolucam Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙏 ben de instagram paylaşımlarını hiç doğru bulmuyorum
aleynaozalpp14 Telasci_90 ben aileme ve eşimin ailesine 7 haftalıkken söylemiştim arkadaş çevreme ve internete 18 haftalıkken atıp paylaşmıştım nazardan korkuyorum gerçekten
B_R_N Hiç kimsenin ne söylediği sizi ilgilendirmez kendinizi ne zaman hazır istiyorsanız o zaman söyleyin. Bazı kişiler akraba değil akbaba oldukları için bebeğinizi dillendirmeye kem gözlerin önüne koymanıza gerek yok. 3 ay riskli süreç bitene kadar söylenmemeli diye düşünüyorum diğer durumda iyi niyetli sevinenleri bile üzmüş oluyoruz gerek yok bence ilk boş gebelik sonrası içimizde tutsaydık keşke diye pişman olmuştuk sadece ailelerimiz bilmesine rağmen herkes üzülmüştü bu sefer kalp atışı ve sonrasını görene kadar kimseye söylemedik. 12. Haftaya gireceğiz inşallah aileler haricinde kimseye söylememeleri konusunda ricada bulunduk biraz daha ilerlesin sonra yavaş yavaş öğrenmesini istediklerimiz öğrenir zaten aceleye hiç gerek yok bu şekilde bebeğimi koruduğumu düşünüyorum benim düşüncem bu şekilde 🤔