Merhabale herkese🤍 umarim hepiniz cok guzel hamilelik sureci geciriyorsunuzdur. 20+2 haftalik hamileyim ve doktorum bu zamana kadar ne tansiyonuma bakti ve kilomu takip etti sonradan dikkatimi cekti bu cok kafama takildi. Rahatliktan midir yoksa sallamadigi icin mi emin olamiyorum kesinlikle. Son kontrolde paylastim bu endisemi belli haftadan sonra bu takibe basladigini soyledi tansiyon icin de gecmisiniz var mi yoksa onu da ileri haftalarda takip ediyoruz dedi ama bilmiyorjm cok kafami kurcaliyo bu durum sonucta kendimi ve cocugumu emanet edicem dogum yapicam off
Doktor muayenenizde neler eksik sizce?
- Düzenlendi
ezgii_alp benim tansiyon kilo vs hep sağlık ocağında gebe izleme cağırıp ordan bakıyorlar norlmalde 28 hafta da doktoruma gittiğimde o ilk defa kiloma baktı oda kilo almışsın sankı gülerek diye bakmak istedi norlmade de gayet iyi ilgili bir doktor memnunum ben kendisinden
ezgii_alp her gittiğimde değil ama bakıyor bu zamana kadar 3 4 defa baktı onun haricinde sağlık ocağı aydan aya çağırıyor bunlar için
ezgii_alp ya sağlık ocağında ya da gebe okulunda takibi yapılıyor bunların tansiyon geçmişi yoksa da denilen gibi belli bir haftadan sonra bakılıyor tansiyona onunda takibini haftada bir doktora gittiğinizde değil ya tansiyon aleti alıp evde ya da günde 2 kere sağlık ocagi eczaneye gidip siz ölçüm yapıyorsunuz yoksa haftada bir ayda bir hastanede tansiyon bakilsa ne bakilmasa ne takip için düzenli olarak ölçüm gerekir kilo da yine aynı şekilde siz takip ediyorsunuzdur yani bence olması gereken bu yönde kilonuzu takip edersiniz doktor sorunca şu kadar aldim vs söylersiniz ama bunu da sağlık ocagi takip ediyor
Benim doktorum da kilo ve tansiyon takibi yapmıyor. Zaten kilom çok yok bakınca bile belli gram gram takip edip etmemesini önemsemiyorum. Tansiyonu da yukarıda arkadaş yazmış ben ayda bir kontrold gidiyorum şuan baksa ne olacak bakmasa ne olacak. Diğer tüm konularda doktoruma güvenim tam. O nedenle bu ikisine bakmaması garip gelmiyor ve ihtiyaç da duymuyorum.