Umutlu_anne_ bende var canım aynı sıkıntı 22 yaşında sürücü belgesi için sağlık muayenesi olduğumda ortaya çıktı. Çoğu kişide doğuştan olabilecek bir şeymiş. Bazıları bir şekilde teşhis edilirken bazıları hiç teşhis edilmeyip öyle yaşar gidermiş. Benim de tamamen şans eseri anlaşıldı. O dönemde kardiyolog bana stresten uzak dur şunu yap bunu yap diye bir sürü tavsiye verdi. Annem de bende de benzer rahatsızlık var falan deyince doktor annemi bu kızın yaşıyla seninki bir mi diye öyle bir azarlamıştı ki hiç unutmam 🙂2 tane de raporlu kalp ilacı yazdı. Bir kaç yıl hiç sorgulamadan kullandım bunları.Sonra raporumu yeniletmedim kaldı öyle. Bu arada atandım İstanbulda çalışırken bir arkadaş edindim kendisi kartal koşuyolu kalp hastanesinde çalışıyordu ona durumunu anlattım. Hemen bana bir doktordan randevu ayarladı ve beni zorla hastaneye götürdü çok iyi bir insandı Allah razı olsun o olmasa ben hiç ilgilenmezdim sanırım. Neyse ordaki doktor ilaç kullanmama gerek olmadığını sakin bir hayat yaşamaya çalışmam gerektiğini söyledi. Sadece normal bir insan 1 saatte yorulursa sen yarım saatte yorulursun dedi. Kalbini aşırı yormamaya çalış dedi. Kalpte kaçak falan da çıkmadı. İlaçlar seni bağımlı yapar hiçbirini kullanma dedi. Bu olay yaşandığında 28 yaşında falandım.
30 yaşında burun ameliyatı olmam gerekti ama doktorum narkoz için kardiyolojiden olur almam gerektiğini söyledi. Bu sırada evlenmiştim ve Diyarbakırdaydım. Diyarbakır araştırma hastanesinde profesör bir kardiyologa gittim. O da bana kalp ritmimin normalden biraz düzensiz olduğunu korkulacak bir şey olmadığını söyledi ve yeryüzündeki tüm ameliyatları normal insanlar gibi olabileceğimi ilaç vs kullanmama ya da ekstra bir muameleye gerek olmadığını söyledi. Ben kalp hastasıyım diye yaşama bu sana zarar verir sadece bir sporcu kadar yorma kendini yeter dedi.Böylece burun ameliyatı oldum hiçbir sıkıntı yaşamadım şükür.
32 yaşında da ilk sezaryenimi oldum. Doktora kalp rahatsızlığımdan hiç bahsetmedim bile çünkü önceki doktor yeryüzündeki tüm ameliyatları olabilirsin demişti ona güvendim. Çok şükür sezaryende de sıkıntı yaşamadım
Şimdi 35 yaşındayım 1 ay sonra 2. Sezaryenimi olacam ve yine doktoruma rahatsızlıktan bahsetmedim çünkü normal insanlar gibi hissediyorum gerçekten kalp hastasıyım kafasıyla yaşamak çok yorucu. Bu süreçte pilates vs gibi sporlar da yaptım hafif kardiyo sporları da yaptım ama bir maratona katılmadım mesela çünkü sınırlarımı biliyorum.
Kızınız daha çok küçük tabi o benim kadar bilinçli davranamayabilir ve ben de kaçak da yok onda varmış o nasıl etkiler tam bilemiyorum fakat ona hasta muamelesi yapmadan yapabileceği ve yapamayacağı şeyleri öğretmenizde fayda var. Ve tek bir doktorla sınırlı kalmayın. Benim 22 yaşında ilk gittiğim doktor Adanada bir kardiyologtu ve felaket senaryosu çizmişti resmen kendimi çok hasta gibi hissetmeme sebep olup korku ve panik yaratmıştı üstümde bir de ilaca alıştırmıştı beni. İyi ki sonra diğet doktorlarla karşılaşmışım. Siz de bir kaç dontora daha gidip görüş alın bence