petronix senin yine iyi ben ayakta randevu aldım sabah erken erkenden kalktım abartmıyorum 1,5 saat boyunca 7:30’da gittiğim hastanenin 9:30’da kapılarının açılmasını bekledim
Bekledikten sonra Hamile olduğumu bildiğimi ama yine de kan sonucunda net olarak çıkmasını istediğimi söyledim.
Sen önce bana bir derdini anlat diyor bana âdetin ne kadar geçti bilmem ne dedim benim artık sekiz gün geçti test yaptım hamile olduğumu biliyorum ama kan testi istiyorum dedim
Önce ultrasonda bakıp kese oluşmamış dedi
Gittim test yaptım test sonucunu da öğleden sonra tekrardan işimi gücümü bırakıp göstermek için geldim;
Kan testini göstermek için de bir yarım saat bekledim içeri dört kadın aynı anda girdik :)
Bana diyor ki Hamilesin ilişki olmasın, Folik asit al, 12 gün sonra başka bir hastaneye bir daha gidin keseyi görmek için :)
12 gün sonra Kocaeli’de Gebze’de hiçbir adamakıllı hastane bulamadım bulduğum hastanede de darıca farabi hastanesi kapı önünde Bir yığın kadın vardı tartışma yaygara ne ararsanız ve doktorun en son içeri altı tane kadını aynı anda aldığını gördüm🤪
O an eşim yanımdaydı ve çok sinirlendi kalk gidiyoruz buradan dedi özele gideriz paramızla hizmet alırız bu ne saçmalık dedi, Ve biz o gün Özel’e de gidemedik yine devlet hastanesi aramaya başladık İstanbul taraflarında.
Haydarpaşa Hastanesi’ni bulduk ta Gebze’de kalktık kadıköy’e,
Gittik girdik sağ olsunlar güzel ilgilendiler aynı özel hastane gibi önce ebe beni bilgilendirdi.
Sonrasında ultrasondan bakıldı ve kesesinin oluştuğu söylendi ama bayağı detaylı bir şekilde baktı inceledi.
Sonra tekrardan ilerleyen günlerde hastaneye gidip tahlil yapmamı istediklerini söylediler isterseniz buraya da gelebilirsiniz dediler ama biz oraya gidemedik biraz uzak olduğu için.
Ben yaklaşık bir hafta sonra kanamalar görmeye başladım 4.05 arası bir haftaydı hamileliğimde.
İki hafta kadar önce yani.
Gebze devlet hastanesine gittim Fatih devlet,
Geri zekalı doktorlar grev yapıyorlarmış, Ben kanamam vardı yürüye yürüye hastaneye gittim, Gerisini geri geri döndüm.
Eşim bu duruma çok sinirlendi ve sağlık Bakanlığına şikayette bulundu.
Ertesi günlerde benim kanamam devam etti
Gribin ertesi günü tekrardan hastaneye gittik acil bölümünde suratsız meymenetsiz doktor vardı.
Kanama gördüm dedim kesem yerinde ama bir bakılmasını istiyorum alttan muayene istemiyorum ultrasondan bakın lütfen dedim.
Ultrasondan baktı ve kesenin yerinde olduğunu gördü bana o progesteron ilacını verdi.
Ertesi gün tekrardan kanamam oldu ve ben parçalar gördüm.
Bu akşam doktora gittiğimde doktor yine alttan bakmak istedi müsade etmedim (İstemiyorum kendimi rahat etmiyorum) Kan testinden bakabilir ultrasondan bakabilir ki senin yerinde olup olmadığına dair.
Zaten düşük yapıyor bile olsam parçaların zamanla temizleneceğini biliyorum.
O daha da suratsız bir doktordu (!) Allah düşman başına vermesin, Alttan muayene istemiyorum dediğimde bana ultrason yapmayı kabul etmedi önce.
Dedim ben istemiyorum alt muayene benim keseme bakın yerinde mi değil mi bu benim için şu an yeterli dedim zaten benim kendi doktorum var ona gideceğim acil olduğu için buraya geldim dedim.
Hiç abartmıyorum eline ultrason cihazını aldı karnımı açmakta bir muamma oldu zaten.
Bir yandan asistanlar bir yandan yanındaki hemşire doktor aç karnını aç aç biraz daha aç diye böyle bagiriyorlar çemkire çemkire allah cezalarını versin.
O jeli sürdükten sonra sadece 3 saniye Ultrasonu karnımın sol tarafına değdirdi Ve direk kesenin görünmediğini söyledi.
Normalde küçücük keseyi görmek için karnın tamamını tarıyorlar siz dedim tek bir tarafa tutup nasıl hemen göremediğine emin oldunuz dedim,
Rahim duvarnız incelmiş zaten kolaylıkla görünüyor kese yok falan dedi tamam ama ben asla inanmıyorum onun doğru düzgün baktığına.
Beta hCG hormonıma düzenli bakılması için kan testi yapılması gerekiyormuş sanırım bunu istedim onu da yapmadı
Bu olay yaşanalı birkaç gün oldu ve ben hala özele gidemedim kısmet olmadı.
Büyük ihtimalle düşük yaptım geri zekalı doktorlar yüzünden.
Ve devlet hastanesi Faslı benim için kapanmıştır