10 ocak cuma güneşimiz doğdu. Bebisimizi kucağımıza aldik bayanlar. Darısı tüm hamişlerin ve isteyenlerin başına insalh. Şimdi sorunum emzirmek 🥴 ilk dusumu aldim goguslerim çok şişti Bi anda sut doldu. Bebeğim tutamıyor ucunu. Elle biraz sağım yapıp boşaltıp deniyorum ama tutana kadar çok çiğırıyor garibim. Sizin gogusleriniz ne zaman terbiye oldu, ihtiyaç kadar sut inmeye başladı. Elle boşaltmak doğru mu, yarın kontrole gidicem inş saglik ocağına ebeye sorucam ama illa ki grupta başına gelen arkadaşımız vardır diye bilgi almak istedim.

Melikek 35günlüğüz hala göğsüm süt dolduğunda sertleşiyor 🥲ne zaman düzelicez bilmiyorum .Ben mochi manuelle sağım yapıyordum rahatlıyordum biraz olsun hem bebişte daha rahat emiyordu .

Elle boşaltıyorum ben de biraz ama bebeğim bosaltamadigi için tekrar doluyor.

Melikek genelde elle boşaltmayın diyolar makine ile yapın. Sonra birden azalabilir elle yaparsanız. Makine ile yaparsanız bebek çekiyomuş gibi algılar

Çok fazla sağım yapınca meme daha çok süt üretmeye başlar bu sefer de mastit olursunuz oan dikkat edin sürekli makinayla sağmayın elle boşaltın

Biz 2 aylık olduk hâla geceleri dolup sertleşiyor zamanla düzene girer merak etmeyin 🥰

19 gün sonra

Nurpoyrz 3. Günüm bebeğim yoğun bakımda. Sağım deniyorum elektronik makinayla masajla ama yok bi damla var sadece 😭 suan gece 4 göğüslerim sert ve büyümüş , kalktım masaj ve sağım denedim ama olmadı bana yardım edin

tubavarlikk sen yarın bı doktor a gıt gögüs ucunu ıslatman lazım gögsunu sıcak su torbası yada duşta sağman lazım kanalları tıkanmış buyuk ihtimalle baloncuk gelıyorsa bastır patlat rahatlarsın

tubavarlikk bastırınca patlıyo zaten elinize baloncuk gelırse😀naptınız

nur53___ her milime masaj yapa yapa mememin canını çıkardım önce sonra pes etti galiba damla damla çıktı 😅 3 bebek yudumu kadar minnacık götürdüm oğluma 🥹

Melikek çok uzun süre sürüyor bu durum sağım yapın sık sık ve omu beneğinize şırıngayla vesaire verin çünkü bebek aç kalıyor içermediği için çene kasları yetersiz kalıyor emse bile ardından takviye olarak sağdığınız sütü verin sağım yaparken hepsini boşaltmayın yarım yarım çekin çünkü tam boşalma olursa yine aynı şekilde dolacaktır bebeğim 8 aylık oldu anca terbiye oldu

nur53___ meme ucum sıfırdı resmen içe çökük, ondan dolayı çok zorlandım

tubavarlikk sen bi git doktora en iyiaini o apyşer sana basındayken kurtar sütünğ giderse gelmıyo daha

tubavarlikk ınsallah aşarsın bu durumu 👏 gec kalma canım