civcivim__ ben artık 37 den sonra falan aşırı hareket etmeye başlamıştım merdiven inip çıkıyordum squat yürüyüş vs yapıyordum sürekli ama hatta sürekli ağrım sancım oldugu için doğum yaptığım gün annemin zoruyla nst için hastaneye gittim sancım çıktı kontrol ettiler 3 cm yine açılmam doktorum 2 saat sonra nst için tekrar gel dedi açılmam aynı olunca 2 saat sonra tekrar gittim düzenli sancım çıktı yşne açıklığa baktı eve 4 cm dedi ben çok rahat olunca doktorum 2 saat sonra tekrar gel yürüyüş yap bu arada dedi 4 buçuk gibi hastaneden çıktım 6 da nst vardı tekrar ama ben 5 gibi değişik ağrı hissedince hastaneye tekrar döndüm nst aldı ebe baya düzenli sancın var dedi kontrol etti açılmam 6 cm olmuş doktoruma haber etti 20 dk sonra doktorum geldi baktı 7 cm olmuş dedi yatış verildi 3 saatte doğurdum baya kolaydı son 1 saat zorladı sadece doktorum suyumu patlatmadı patlatsa belki daha çabuk ilerlerdi tamemrn doğal ilerlesin diye müdahale etmek istemedi zaten doktorum hep diyordu açılman olduğu için şanslısın doğumun kolay olur diye gerçekten öylede oldu