Lucyprettywoman Geçtiğimiz günlerde onu kaybettim. Inna lillahi ve ileyhi raci’un Diyerek teslim Olmayı ve güvenmeyi seçiyorum. Merak ettiğim; Şu anki kanamam bittikten sonra ne kadar süre sonra adet göreceğim? Ve adet görene kadarki sürede ilişkiye girmek sakıncalı mı? Bu süreci deneyimleyen başka insanlar varsa hikayelerinizi dinlemek isterim.
Fidan_Aylin22 Lucyprettywoman ben 1kere adet görüb hamile kaldım ama gec döllenme oldu şuan 34 haftalık hamileyim
Lavinyam06 Lucyprettywoman ben 7. Haftada kaybettim kalp atışı durdu kürtaj oldum. Doktorum bana 6 ay korun dedi . Bu süreç içinde de pıhtılaşma ve kromozom testi yaptırdım. Korummayı bırakalı daha iki ay olacak ama gebe kalamadım ilk aydan umarım tekrar sağlıklısını nasip eder rabbim. Ben ilk adetimi 50. Günde oldum bu arada herkesin bünyesi farklı
FatmaB_ Lucyprettywoman başın sağ olsun canım rabbim yerini doldursun sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın inşallah 🙏 ben 3 kez kaybettim bebeklerimi. 2 hafta ilişkiye girme rahim toparlasın. Regl de 4/6 hafta arasın da olursun 6 haftadan sonra yine gelmezse kontrole git canım
Btl066611 Lucyprettywoman benimde ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı 9 haftalıktı 8 ci haftasında kalbi durdu kürtaj oldum doktorum 6 ay kendini toparla düşünme dedi ama ben ilk 3 ay dikkat ettim sonrasında çocuk istediğim için korunmadım ama 1 , 5 sene olmadı eşiminde benimde hiçbir sıkıntımız hastalığımız olmamasına rağmen elhamdülillah hiç beklemediğim anda oldu mucizem şuan riskli gebelik geçirdim kanama ve lekelenme yaşadım ama elhamdülillah onu da atlattık
Aleyysss000 Bu durum herkeste değişir öncelikle bunu bil kendini kimseyle kıyaslama. Kanama bittikten genelde 15 20 25 gün aralığı hiç belli olmaz adet kanaması başlar ama genelde 1 ay içerisinde olur yada daha geçte olabilir tabi. Kanaman kısa da sürebilir uzun da sürebilir. Rahmin dinlenip toparlanması için biraz zaman ver ilişkiye girme enfeksiyon riskin daha yüksek olur çünkü. Tekrar bir gebelik düşünüyorsan en sağlıklı olan zaman dilimi 3 aydır. 3 ay sonra rahim kendini iyice toparlamış olur. Bu süreçte yani ilk adet kanaması bittikten sonra illa da ilişkiye gireceksen prezervatif kullanmanı öneririm rahim sağlığın için.
Lucyprettywoman Aleyysss000 dün bir video izledim YouTube’da Bir jinekolog doktor bu üç ay sınırının eski zamanlarda olduğunu artık araştırmaların daha geniş olduğunu ve böyle bir sınıra ihtiyaç olmadığını söyledi :) Ben aslında bu sorulardan ziyade aynı durumu yaşayan insanlar ne kadar sürede hamile kalmış bunu merak etmiştim yine de teşekkür ederim uzun yorumunuz için
Aleyysss000 Lucyprettywoman Aslında sadece mantık yürütmek lazım her ne olursa olsun kürtajın cerrahi bir işlem olduğu unutulmamalı. İlk 3 ay sınırlaması hâlâ çoğu doktor tarafından konuluyor bende kürtaj oldum benim doktorumun verdiği bilgiler bu yöndeydi. Ben kendi tercihimle 1 sene korundum daha sonra çocuk istediğime karar verdim. Her ay adet oluyoruz mesela kalınlaşan rahim duvarı hamilelik oluşmazsa dökülüyor ve kendini yeniliyor rahim her ay adet sonrası daha steril bir hale geliyor ve kendini toparlıyor doktorum da beklememin daha sağlıklı olacağını söylemişti. Senin tercihin tabi.
Lucyprettywoman Asyam2020 nedenini bilmiyorum henüz özele gidemedim kendiliğinden kanamayla beraber ağrım sızım yoktu kanama arttı bir sabah düşmüştü
Lucyprettywoman Fidan_Aylin22 kaç gün geçti toplamda aynı dönemde düşüğü engellemek için ne yaptınız yeniden aynı kanamalar vs oldu mu çok sevindim adınıza
Lucyprettywoman Fidan_Aylin22 peki şunu da sorayım, eşinizin ailesine bu durumu söylediniz mi yoksa yeniden hemen hamile kaldığınız için sakladınız mı? Ben söylemek istemiyorum eğer hamile kalırsam hemen yeniden
aslanmommy Lucyprettywoman canım benim 2 düşüğüm oldu biri boş 6 haftalık kürtaj oldum ikincisi 10 haftalık kalbi durdu bebeğimin😞 şimdi tekrar hamileyim çok şükür Rabbime 16 haftalık 3 gebeliğimde de 3 ay normal adet gördüm öyle oldu benim 3 ay kendim korundum kimisi hemen adet görünce arkasına kaldım diyor ben kendim bekledim sen hazirsan eğer tekrar bir adet gördukten sonra deneyebilirsin
Fidan_Aylin22 Lucyprettywoman évet söyledim Bir yasıyoruz çumki kayınvaludeyle Bende geç döllenme oldi
FatmaB_ Lucyprettywoman kan pıhtılaşma testin olumsuz gelirse hamilelik boyunca iğne ve hap kullanıyorsun. Kromozom testi de senin ve eşinin kromozom sayısına bakılıyor ama bundan bişey çıkacağını sanmam. Bize de yaptılar.
Lucyprettywoman FatmaB_ öyle düşünüyorum bir ebe abla bana destekleyici olarak yün korse, ve kuyruk yağı kremi sürmemi önerdi. Ekstra rahmi temizlemek için hayıt çayı, hurma, incir, soğan kürleri gibi şeyleri deneyeceğim 🥰 çok teşekkür ederim iyi ki varsınız
Lavinyam06 FatmaB_ benimde pıhtılaşma testinde sadece paı-1 4g/4g geldi kimi doktor iğne diyor kimisi gerek yok diyor
FatmaB_ Lucyprettywoman bebeğini minicikken kaybetmişsin. İlk rengini olup doktorun da rahim toparlanmış derse tekrar bebek düşünebilirsin
Lucyprettywoman FatmaB_ neden? Bunda bir kesinlik görmüyorum ben eğer nasibim varsa tutunur olur siz de olumlu düşünün bence