FtmaGlr Herkese merhaba Çok fazla doğum hikayesi okudum ilk normal doğumun ikinci doğuma göre daha zor ve uzun süre boyunca sürdüğü söyleniyor, böyle bir durum gerçekten var mı yoksa bu tamamen kişiden kişiye göre değişen bir durum mu?
2minnakannesi0 FtmaGlr bu kişiden kişiye değişiyor bence ilk dogum da arkadaşımla yakın zamanda da dogum yaptık o 10 saat sancı yaşadı ben 4 saat yaşadım sancı sürecini
ttazeannee FtmaGlr bence bu bünyeyle alakalı yaptığınız sporlar egzersizlerke alakalı bir durum. Kolay doğum için tüm tuşlara bastım ve hastaneye gittim iki saat içinde doğum yaptım epizyotomisiz. Bir de ilk doğumda illa epizyotomi olur gibi bir düşüncede var buda tamamen kişiden kişiye değişir bence. Güzel düşünün güzel olsun 💞
3827 FtmaGlr canım 9 gün önce doğum yaptım ilk doğumum son 2-3 hafta vajina ve makatta baskı hissediyordum sadece bunlar yalancı sancı dedi herkes doğum olduğu gün sabah uyandım yine makatta bi ağrı 1 saat içinde hastaneye gittim ve kontrol ettiler direk doğuma aldılar tam açıklık ile gitmişim meğer 40 dakika içinde oğluşum doğdu herkeste farklılık gösterir bakalım senin hikayen nasıl olacak hiç düşünme bence bunları Çünkü sadece Allah nasıl nasip kısmet ettiyse onu yaşıyoruz kolay doğum diliyorum sonu çok güzel bi duygu bunu bil yeter 🌸
Byznrcok95 FtmaGlr bence kişiden kişiye değişen bir durum.. Özellikle acı eşiği yüksek olan insanlarin 8 cm açılmayan hastaneye gittiğini gördüm.Rabbim kolay doğum nasip etsin tabiki hepimize ama abese süresinin bir ayeti var onu kolay doğum icin okuyabilirsiniz.Ben duanın gücüne çok inanırım
Hediyenuk37 İlk dogumda 19 saat sancı çekmiştim, 2. Doğumda 12 saat, 3. Doğumda 7 saat üşenmedim hesapladm şimdi 😂
FtmaGlr ttazeannee Profesyonel sporcuydum, gebelik döneminde bıraktım ama tekrar yüzme, pilates, ve yürüyüş yapmaya başladım inşallah ilk doğumu kolaylıkla atlatırım 🫠
Mervesare0 ttazeannee allah analı babalı büyütsün inşallah. Tüm tuşlara bastım demişsiniz neler yaptınız acaba 35.haftaya geldim bu zamana kadar sadece yürüdüm hareketler pilates topu vs 36 da başlamayı düşünüyorum
Zeyzeyy- 3827 ay maşallah 40+1 oldum daha gelmedi kızım 🥹 bendede makata ve vajinaya baskı çok var başka belirtin var mıydı
FtmaGlr 3827 Çok teşekkür ederim, hayırlı olsun senin de uzun ömürler diliyorum 🥹 benim daha var doğuma sadece önceden bilmek istedim. Kesinlikle kişiden kişiye değişen durum, herkesin doğum hikayesi farklı, kendime hadi kız tek nefeste diyorum 🤣🙏🏻
FtmaGlr Byznrcok95 kaydettim doğum zamanı okuyucam daha çok var doğuma ama önceden bilgi sahibi olmak gerekiyor 🙏🏻😌
hyena FtmaGlr ilk doğumda 4-5 saat en fazla sancı çektim alakası yok bende ben doğum yapmadan önce gelen kadın ben doğum yaptığımda hala sancı çekiyordu mesela ama bence pozitif düşünce ve doğuma hazırlık bu süreci daha kolay geçirmeye yarıyor hep olumlu düşündüm sporumu yürüyüşümü yaptım
ikibebeliannis FtmaGlr ilkinde 6 saat ikincisinde 2.5 saat sancı çektim üçüncüye hamileyim nasıl olur bilmiyorum
Meltemm21 FtmaGlr ben 2 ay önce ilk vajinal doğumumu yaptım ve o kadar rahat geçti ki o şiddetli sancıyı 3 saat tek çektim ve 18 dakika da doğumum gerçekleşti
kahvesever__ FtmaGlr kişiden kişiye değişiyor herkesin doğumu bir değil ilk doğumum bir gün sürdü ikinci doğumum 22 saat fallan sürdü açılmayı bekledik doğum anı 5 dk sürmedi ikinci doğumumda ama ilk doğumum çok zordu
FtmaGlr kahvesever__ Kesinlikle her annenin doğumu kendi hikayesi oluyor, sadece ilk doğum hep daha uzun sürüyor diye biliyordum 😌
FtmaGlr kahvesever__ ah o ilkler hep zor tecrübesizlik oluyor, ikinci de daha sakin bilinçli neyle karşılaşacağımızı biliyoruz 🙏🏻
ttazeannee FtmaGlr inşallah kolay bir doğum yaparsınız. Biraz psikoloji ile de alakalı bir durum. Benim nişanım geldi annemle kayınvalidem bize geldiler ben ara ara sancı çekiyorum ama hala pozitif kalmaya çalışıyorum. Annemler dedi ki sen hiç doğuracak gibi değilsin baksana🤣 bana inanmadılar doğuracağıma ama sabah onda hastaneye gittiğimde hemen yatış yapıldı açılma 7 8 cm Di ve iki saat sonra kızım doğdu. Hiç kendimi bırakmadım hep bebeğimle konuştum kendimi sonuca odakladım sizde öyle yapın çoook kolay geçecek göreceksiniz hayırlı doğumlar şimdiden
hyena FtmaGlr güzel doğum geçirmeniz dileğiyle inşallah benim bebeğim 40 hafta dolmak üzereydi yoksa sezeryan demişti yüksek kilosu diye zaten 4100 geldi o gelsin diye evde zumba dışarda yürüyüş squat hareketleri yapmıştım aklıma geldikçe gülüyorum çünkü şimdi çocuğum asla yerinde oturmuyor hissetmiş gibi popon ne işe yarıyor diyorum bi işe yaramıyor anne diyor 🤣🤣
ttazeannee Mervesare0 pilatese 36 da başladım bende perine masajı yaptım beşer dk ile başlayıp 10 dk ya kadar çıkardım. Zeytinyağı ile yaptım masajı Bebeği kanala yönlendirmek için ördek yürüyüşü Aksak gebe yürüyüşü yaptım. Aksak gebe yürüyüşü dışarda çok yapamadığım için evde bir ayağıma topuklu giyip birine giymedim o şekilde yaptım Merdiven inip çıkma squat bol hurma ve korunmasız cinsel ilişki. Evin içinde bacaklarımı öne arkaya yanlara aça aça yürüyordum açma germe hareketi gibi. Doğumdan bir gün önce evimi süpürürken bile sürekli bacaklarımı aça aça süpürdüm. Ve son ayına girdiğimde sürkeli hareket halinde olmak için her hafta sonu evi dip köşe temizledim eğil kalk yaparak