Çok üzgünüm bebeğim prematüre olacakmış 😞
Brcarss anladım yine de bir haftada tabii ki çok iyi çünkü çok daha fazla olabilecek bir haftada 34. hafta gerçekten bir de geriden gidiyorsa kaç kilo dolmuştu acaba kızımız Allah sağlık sıhhat versin benim de ilk kızım 3:30 yaşındaki reste kreşte :) mesela her şeyi çok haftasıyla uyumlu gitti tam zamanında doğdu ama sınıfın en kısası yani aslında sonradan da demek ki çok güzel gelişebiliyor sizin kızınız da maşallah
11mrv11 evet bunu ben de duydum hatta doktoruma bile sordum günlük bir bardak havuç suyu içiyorum doktorum da evet öyle bir dedikodu dönüyor bilimsel kanıtlanmış bir şey değil ama sonuçta vitamin içebilirsin dedi hatta başka bir doktora daha sordum iç vitamin de alemde şeker Hastalığı gibi bir durum olmadığı için bende de iç dediler umarım iyi gelir en az 2 litre su içmeye çalışıyorum
Brcarss anladım sizin bir hafta sürmüş çünkü kilosu da güzel olduğu için benim gülşah 34 ile uyumlu değil ne yazık ki 34’te doğum yapsan bile o yüzden ne yazık ki biraz da korkuyorum çünkü bir 1860 şu an sadece Haftaya beklerse bile muhtemelen olabileceği 2 kg oda iyi ihtimal düşünürsen Ama tabii ki Allah bilir belki üzerine bile çıkar çünkü kendime çok dikkat edeceğim. Başka bir tanıdık kadın doğumcı doktor var ona sordum bayağı bir konuştuk bana dedi ki kendini çok kasma çünkü ne yersen ye ne içersen iç plesanta alacağı kadarını zaten alacak suyunu iç üstünü iç stres yapma dedi çünkü ben biraz kendimi suçluyorum daha doğrusu kendimi zorluyorum sürekli yemeye çalışıyorum
Busra333 bizim de 4 hafta geriliğimiz var bütün ölçümlerde 37 haftalık şuan 33le uyumlu lütfen stres yapma ben de ne yesem kilo almıyo elimde kaşarla geziyorum muzu tahine bulayıp yiyorum haftada 200 gram zor alıyo 37 haftalık şuan 2400 gram her hafta doktor kontrolümüz var yakından takip ediliyo ama doktorumuz çok rahat haftaya 2.5 kiloyu geçerse sezaryen planlarız dedi vajinal doğumu kaldıramayabilir diye biz de takılmıyoruz artık minyon olur dünyaya gelince besler büyütürüz inşallah sağlıkla doğsunlar 🙏 Bu kadar erken almak istemelerini anlamadım ama bizim doktorumuz gelişimi tamamen durmadığı sürece sıkıntı yok yavaş büyüyo ama büyüyo dedi hep bu haftaya kadar geldik hakkımızda hayırlısı olsun canım hiç sıkma canını önce allaha sonra doktorlara emanetler çok var böyle gelişim geriliğiyle doğan hiç bişey olmaz sen içini hep ferah tut 🙏
Ben 26. Haftamda aynı şeyle karşılaştım o kadar çok ağladım ki karın çevresi 2 hafta geride dediker gelişim kısıtlılığı var dediler. Önce gebelik zehirlenmesi var mı diye baktılar yoktu tansiyon ölçtüler sıvıyı ölçtüler ama hepsi gayet iyiydi. Doktorlar 34 e 35 e kadar gidersen iyi dediker şimdi 30+5 deyim haftaya randevum var ve bebeğim sadece 1300 gr. İnşallah 35 leri görürüm ve 2 kg olur bebeğim çok istiyorum. Asla canınızı sıkmayın 38 de doğup küveze giren var. En önemli şey onları sağlıkla büyütebilmek her bebek kendi gelişim sürecini yaşar. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 💕
atannesi bakın sizin dört hafta olmasına rağmen mesela bu haftayı getirmiş bu çok güzel bir şey benim şu an 2:30 hafta gerilik ve haftaya doğum yapabiliriz dedi buna çok üzüldüm Çünkü daha riskli haftalarda 36. haftayı görmesi çok güzel dedi yenidoğan hemşireler en azından 36’yı görmek isterdim bebeğim için haftaya 34 olacak alırsa ciğer geliştirici oldunuz mu acaba,? Aslında bana da kesin %100 alırım demedi gelişim geriliğin artarsa dedi ve suyun zaten çok değil sınırda azalırsa dedi. Suyumu gösterdi bak bu seni bir hafta götürür bir daha geldiğinde bu su çok çok azalmadıysa devam ederiz içinde tutmaya dedi
35 haftalığız bacak kol 4 hafta gerıde sancım da çıkıyor nst de enfeksıyon ve proteın kaçağım da varmış bıraz 2250 gram olmuş suyum da fazla ama doktorum olumsuz konuşmadı haftada 1 e düşürdü takıbı allah’a bıraktım ben de açıkçası üzülmek de çare değil bol bol dua edelim sağlıkla kucağımıza alalım ınsallah kuzenım 32 haftalıkken ıkız doğum yaptı çok küçüktüler ama sımdı masallahları var küçük bebek daha çabuk gelısıyor dıyorlar 😊
atannesi merhaba bende de 2 haftalık gerilik var ama sadece karın çevresinde sizin de öyle mi? Yazınızı okuyunca umutla doldum 4 hafta gerilik var ama 37 yi görmüşsünüz 💕
Busra333 bende bu Çarşamba kontrole gittim 1800dü ama üç kontrolumde doktorum minyon bir bebeğin olacak demişti.bu kontroldede öyle dedi herşeyi sağlıklı sadece minyon olacak dedi tecrübelerime dayanarak tahmini 2600/2800dogaf dedi ikinci gebelikte düşünseniz böyle olur dedi. Şuan kafam karıştı
Bebekonunannesi Nesin kilosu benimkisi gibi az çok evet benim de o kilolardaydı o az çok. Benim altıncı aya kadar her şey çok güzeldi hatta perinwtologa randevumdan güvendiğim birine ile ilgili olumlu dedi bir tane olumsuz yorum yapmadı her şeyi uyumlu dedi kendi doktorum da aynı şeyi söylüyordu ama altıncı ayda bir gittim gelişim geriliği demeye başladı o günden sonra da zaten hep gelişim geriliğim giderek artıyor çok ağır grip geçirdik hastanede yattık enfeksiyondan dolayı da olabilir dedi doktor girişim gelinin artma sebebi peki siz iğne oldunuz mu diğer geliştirici? Ben bugün iki ampul bir doz şeklimde aldım
kubranur2538 Ama bence haftaya göre kilonuz dört hafta geride değil gibi geldi çünkü güzel 1 kiloda gelişim geriliğine göre Benimkisi sadece 1860 gram mesela. Ciğer geliştirici iğne oldunuz mu
kubranur2538 benimki de bir hafta sonra çağırdı bu su sana bir hafta yeter dedi.