Busra333 Haftadayım çocuğum 1860 kg sadece gelişemiyormus ciğer geliştirici oldum 2,5 hafta geride suyu az haftaya doğum yapabilirmişim belli değil dedi doktor 😞😞😞 yaşayan var mı
yigitinannesiiiii Busra333 kilosuna bakarakmı bunu dedi bencde kilosuda iyi gibi her benek kilolu olcak diye bişey yok zaten bu haftadan sonra hızlı kilo almıyorlarmı neye dayanarak gelişimi geri dediki başka bi doktora daha gözüktünüzmü ?
Twinnnmom Busra333 canım bebeğe kilo aldıran ceviz muz kaşar peyniri kabak çekirdeği ye bol bol. Kilolu değil sağlıklı olması için dua et zaten 2,5 kilo üzerine cıkarsa ciğerleri gelişmişse küvezde kalmaz üzülme. İnşallah sağlıklı bi bebek olur 🙏🏻
Brcarss Busra333 34 . Haftada dogurdum bnde su an 3.5 yasnda krese gidiyor en uzunu bnmki . Bnde 32 de coger gelistirici oldum . 34 e zor dayandi
11mrv11 Busra333 suyu artırmak için havuç yemelisiniz aklınızda olsun. Ayrıca canınızı sıkmayın erken doğum olsa bile kısa sürede kendini toparlar inşallah
Huzurluanne05 Yaşamadım ama umudunu kaybetme sen güçlü ol bebeğin de güçlü olsun Rabbim yardımcın olsun
Busra333 Huzurluanne05 olmaya çalışıyorum ama çok üzüldüm çok şaşırdım çünkü biraz daha durur diye ümitliyim haftaya hazır ol gibi konuşunca çok üzüldüm
Kubraylvc 35 haftada 1950 gr 43 cm minicik bebişim suan 7 yaşında ve bızım boyumuza geldi nerdeyse teyzesi öyle büyüyor kiiii kocaman oluyor kilosu gayet güzel üzülmeyın içerde gelişmiyorsa dışarda annesi onu miss gibi büyütür el bebek gül bebek ahhh ne çok ağladım yolunu gözledim sımdı kocaman abla oldu
Busra333 Kubraylvc Çok mutlu oldum kızınız İçin umarım benim kızım da güçlü olur sizin kaç hafta küvezde kaldı ya da ay acaba ciğerlerinlerinde bir problem oldu mu
Granit Kalan haftaları küvezde tamamlar doğru ama inşallah hızlıca toparlar ve gelişim olarak da yakalar . Sağsalim doğsun , başka sağlık sorunları olmasın içinizi ferah tutun ne olursa bebeğinizi strese sokmayın. Çok geçmiş olsun.
Busra333 Granit evet umarım inşallah sağlıklı ve hayırlı zaman ne zamansa olsun belki karnımda durması hayırlı değildir çünkü gelişiyorsa ve daha kötü sonuçlar Doğuracaksa dışarıda olması daha iyi onun içinse ergen olsun ama içeride kalıp büyüyecekse tabii ki çok isterim
Bsrabzkrt Benim ikizlerim 36 haftalık doğdular doktorum hiç bir problemleri yok doğarlar evine götürürsün dedi biri 7 gün diğeri 40 gün kaldı kuvezde doktorun sağlıklı dediği bebeğime kuvezdeki doktor her an ölebilir bosa beklemeyin dedi 40 gün günde 3 kez gittik geldi şuan 6 yasında Allah’tan ümit kesilmez kuvezden çok gordüm 33 -34 haftalık bebisler maşallah elleri ayakları oynuyolardi benim oğlumun heryeri makinlerle kaplıydı kilosuda 3. Kilo 140 di ama herşey olacağına varir kalbini ferah tut
Busra333 Bsrabzkrt peki çok küçük olan bebekler yani benim kızım gibi onlara hareketli iken neden acaba sizin üç küsür olan oğlunuz da ilgili bir sorun gördü doktor tabii ki kilosu iyiyse de sağlığını bilemeyiz ama Haftası da güzel doğmuş o yüzden sordum çok şükür çocuklarını şükür kucağınıza almışsınız çok mutlu oldum
Busra333 yigitinannesiiiii evet aslında çok pimpirikli bir insanım bu konuda iki doktora da gittim hatta biri şehir hastanesi Şehir hastanesi direk yatış verdi riskli gebelik gözüküyor yakından takip edelim dedi ben de peki neden dedim çünkü kan akışınız iyi dedi bana şehir hastanesi suyunuz da iyi dedi tek sebep 2:30 hafta geriden gitmesi dedi. Kilosu haftasıyla uyumlu değil dedi Bebek’te gerilik var dedi ama diğer bütün uzuvları haftasıyla uyumlu sadece kilosu geri dedi. Hatta bugün ölçümlerimde bebek boyu baş çevresi vesaire haftasıyla birebir yine uyumlu çıktı ama yine kilosu 2:30 hafta geriden geliyor
Busra333 yigitinannesiiiii aslında bir hafta içerisinde 160 gram almış tabii ki çok değil bu hafta için ama en azından bir gelişim göstermiş haftaya bu gelişim geriliği artarsa ve suyun daha da azalırsa dolum olur dedi
Busra333 yigitinannesiiiii %90 kuvöze girer gibi konuştu ben anladım hatta annem biraz moral verin dedi ama ben de yalan söyleyemem ki dedi güzel tarafları var tabii ki 32. haftayı geçti dedi o çok kritik bir haftaydı dedi diğer güzel tarafı ciğer geliştiriciine vuruyoruz küvete girse bile küvezdeki süresini azaltmak amaçlı
Busra333 Twinnnmom yok gerçekten kilolu da olsun diye bir niyetim yok ama sağlıkla gelsin diyorum Allah biliyor ya tabii ki küvezde kalması çok mutlu etmiyor insanı tabii ki de ama sağlıklısı buysa o olsun ben bir sıkıntı olur mu nefes alamazsa veya bir engel olursa diye çok korkuyorum çok üzülüyorum çocuğum da kalıtsal bir şey
Hsnsarem-94 Busra333 bol.bol.havuc ye ve bebeğine kilomaldiracak seyelr ye sürekli şifa versin rabbim canım
Pinarkorkmazer Busra333 benim kardeşim tam 2000 gram doğru annem ciğer geliştirici falan da vurulmadı ve 35 haftalıkken 2000 gramdı küveze almadılar tek başına nefes alabiliyordu sadece sarılık için hastanede iki gün yattı o kadar üç aylık olana kadar da kendini toparladı çok şükür 🙂 kısacası bebek zayıf diye illa küveze girecek diye bir şey yok siz iyi düşünün strese girmeyin yeterli gerisi önce Allah’ın sonra doktorların elinde
Bsrabzkrt Busra333 kilosu yerindeydi ama akciğerleri gelişmemisdi ve normal doğum olduğu için doğum anında oksijensiz kalmıştı böbrekleri iflas etti akciğerleri calişmadi
Brcarss Busra333 bir hafta yatti kuvezde. Ama cigerleri fln iyi demisti erken dogunca tedbir amavli yatirdilar
Busra333 Brcarss aynı benim durumumdasınız peki acaba ne kadar kadar küvezde kaldı? Kaç kilo doğdu bir problem yaşadınız mı yani kalıtsal bir durum oldu mu Allah korusun sağlığıyla ilgili ben çok korkuyorum süreci bilmediğim için benim de muhtemelen 34’e dayanır inşallah