Serap09 myavocado merhaba rota asisini bugün aldık epey pahalı diğer ay yapılacak dahada pahalı olmasın diye aldık fakat menenjitte bir o kadar pahalı eczacı söyledi devlet eliyle yapılan menenjit aşısı var diye biliyordum aslında bilginiz varmi
myavocado Serap09 merhaba, evet malesef çok pahalı bu aşılar. Ama rota ve menenjiti dediğiniz gibi para ile aldık. ne sağlık ocağı ne de doktorumuz devletin yaptığı menenjitten bahsetmedi, bilgim yok
aycinelizsmom Neferut myavocado Serap09 Kızlar menenjit ve rota aşısı hangi aylarda yapılıyor? Bilgi verebilir misiniz
Serap09 5.200 gibi bir miktar verdik sanırım rota için. menenjit ne zamana kadar vurulabilir şuan bebegim 2 ay 8 günlük
Esum48 Serap09 menenjitin belli bir zamani yokmus rotanin var da. Benim bebegim 7.5 aylik 8.ayinda yaptircaz doktor onerisiyle. Ama bebek o kadar kucukken sıkinti olabilir belki cok ates yapiyormus ve agir geciriliyormus
Neferut aycinelizsmom ben 3. Ayda yaptırdım canım boş aylar diye 2. Dozlarını da 5. Ayda yaptıracağım doktorlar genelde 3 ve 5 te yapıyor
Serap09 aycinelizsmom rota için doktorumuz 3 ve 5 aylar dedi diğer aşıların olmadığı zaman canlı aşı olması sebebi ile sanirim
Serap09 Esum48 menenjitten korkuyorum açıkçası dediğiniz gibi ateş v.s yapıp bebek çok ağır geçiriyomus bende 8.ayi için düşüneyim ama diş çıkarma doneminede gelirse kötü olmazmi bide bunun 2 versiyonu varmış rota olanın 3 ve 2 doz olan siz hangisini yaptiracaksiniz
Ttugbablgn-77 dudu-1 kesinlikle yapılmalı diye düşünüyorum ben kızımda 3. Ayında itibaren başladım menenjite rotada aynı şekilde şimdi ikizlerim olacak inşallah onlara da yaptırıcam nasip olursa
Esum48 Serap09 doktorum 2 sini de yaptirmami onerdi menenjitte biri 2 doz biri 3 doz dedi. Yaptircam korka korka. Genelde yasinda yaptirdi arkadaslarim agir geciriyor diye de. Ben o kadar geçe birakmayi dusunmuyorum arkadasimin cocugu 2 gun ates kusma vs gecirdi cok agir gecirdi korktum ama yaocak bisey yok