• Sağlık
  • Akdeniz anemisi taşıyıcılığını (kansızlık)

Merhaba arkadaşlar Akdeniz anemisi taşıyıcılığını var bnde kansızlık oluyor Demir eksikliği..
Ne kadar ilaç kullanamasa yükselmedi. En sen fenijilin diye bir ilaç verdi doktorum seruma karıştırılarak damardan alınıyor ama o da yükseltmedi. Doğal şeylere yükleneceğiz dedi pekmez vs kan yapıcı şeyler de yemeğe çalışıyorum. Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı ? Ne yapabilirim kanımın yükselmek için ?
27+6 dayım. Kanım 9.4 çıktı bugün 😔😔😔
    Zeynep_baby 9.4 talesemi taşıyıcısı için iyi bir seviye ben de taşıyıcıyım. 7.2-7.9 arasında değerlerim 6ya kadar düştüğü oldu kan taktılar bi ünite, bu ay da bi ünite kan takıldı o şekilde idare ediyoruz.
      Zeynep_baby bnde de var taşıyıcılik benim de 9 buçuktan 10 oldu çıkmıyor fazla😂 bişi yapmiyorum ben kan hapimi içiyorum sadece bı ara pekmez de yedim bıraktım
      Zeynep_baby canım bnde taşıyıcıyım ama 9 lar bize göre iyi daha düşük seviyeler sıkıntı. Benim doktorum normal diyor bu seviyelere çünkü ne yaparsak yapalım belli bir seviyenin üzerine çıkaramayız ama maksimumda tutmaya çalışacağz diyor maksimumdan kasıt 9 bilemedin 10 hamileyken hiç 10 olmadı henüz ☺️
        Bhr58 evet canım doktorda öyle dedi daha düşürse sıkıntı teşkil eder bizim için ama inş düşmez kafama takılıyor ister istemez.. bn serumu olduktan sonra biraz daha düştü. İnşallah hayırlısıyla bu süreci tamamlarız sağlıkla yavrularımıza kavuşuruz inşallah canım 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
          Mrvnrtprak inşallah tekrar gerekmez canımm Allah yardımcımız olsun hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin inş
          Güvendiğiniz bir aktardan çekirdekli siyah üzüm alın, yerken içindeki çekirdekleri de çiğneyip kırarak tüketin annemin bana söylediği çözüm kan yapıyormuş. Önümüzdeki hafta kanımı ölçtürücem bakalım inş sonuç vermiştir. Benim de en son kanım 9.4 idi.
            Benim kanım da giderek düşüyo, 11lerle başladım hamileliğime, geçen ay 9.4ken ilaç verdi içtim ama yine düşmüş, şu an 33cü haftada 8.5. Taşıyıcılığım var mı bilmiyorum, yeni müayene oldum, doktor hematoloğa yönlendirdi, çalışıyorum daha gidemedim, hafta sonu gidip tahlilleri yaptırıcam. İnşallah bi sorun yoktur
              Momma teşekkür ederim canım dediğini yapacağım bnde çok faydalı diye duymuştum ihmal etmeden alacağım 👍🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
              Elinsmom ihmal etme canım yaptır bir an önce taşıyıcılık olmasa bile sebebini öğren ki ona göre önlem alırsın
              Zeynep_baby aminnn inşallah canım 🙏 hayırlısıyla.. ben kan ilacını portakal suyuyla içiyorum aklınızda olsun demirin emilimi c vitamini ile daha hızlı oluyormuş.