kcgdm Kizlar merhaba, 19+1 haftalık hamileyim goguslerimde özellikle meme ucunda karnimda kaşıntı var dünden beri. Sizde böyle bir durum yaşadınız mı neden oluyor ne yapmak gerekiyor. Yardımcı olur musunuz
tanhc kcgdm ben yaşamadım ama bugün denk geldiğim bi videoda gebelik kolestazı diye bir şey duydum, kaşınma şikayeti. sebebi budur denemez ama mutlaka doktorunuza sorun aksatmayın bence. ✨
Minik6075 kcgdm meme ucu ve çevresinde kaşıntının sebebi hormonlardan dolayı bu haftalarda. Benim özellikle soğuk havalarda kaşıntı tozu dökmüş gibi kaşınıyo. Onun için bir tane krem önermişlerdi burada onu aldım. Çok rahatlattı. Kolestaz son aylara yakın oluşuyormuş öle demişti doktorum bana da. Karın bölgeni de nemlendir muhtemelen çatlama olacak o sebeple kaşınır.
KubraYksl1 kcgdm ben göğüs ucu kremi almıştım onu sürüyordum o rahatlatıyordu beni. Karın içinde çatlak kremi ve bebek pudrasını kullandım. Pudra çok rahatlatıyordu beni. Eğer dayanılmayacak gibi ise doktorunu ara ve danış.
Minik6075 kcgdm ve göbek bölgesi için krem değildi ben yağ kullanıyorum. Bio oil sarı kantaron badem yağı karıştırıp her gün sürüyorum. Birde bebe yağı kullanıyorum. Yine de çatladım. Genetik ne yaparsak yapalım
Minikveannesi2 kcgdm ben e bebeginkini kullaniyorum şu an zaten çatlaklarım vardı önceki gebelikten ama daha çok ilerlemesini engelledi en azından
Zeno Benimde kasiniyordu bir kaç ay sürdü sonra yara kremi verdi aile hekimi bir iki kere kullandım kaşıntı durdu
1evremti aydan itibaren Bio Oil çatlak bakım yağı kullanıyorum doktorumun önerisiydi. İlk aylar göğsüme sürmedim çatlamaz diye düşündüm ve hep kaşıdım maalesef tırnak da vurdum yanları çatladı. :( 34+5 haftalığım şu an karnımın daha çok büyümesiyle karın bölgemdeki kaşıntım biraz daha arttı doğal olarak. Sabah kalktığımda ve akşam yatarken yağ sürüyorum rahatlatıyor. Ve asla çıplak elle kaşımıyorum çok kaşımak istediğimde dışardan yine tırnak vurmadan kaşıyorum. Kesinlikle tırnak vurulmaması gerekiyor 🙂
meltembadem Minik6075 katılıyorum sana, aylardır yağ sürüyorum hem göbeğime hem memelerime ama çatlamasını engellemedi maalesef 🤷🏻♀️