Buse-t canım hiç korkma. Zor olanı sadece sancı süresi onada dayanamadığında epidural alırsın olur biter ben 36 saat sancı çektim 18-19 saati normal. Sonraki epidural alarak devam etti. Hemde suni sancı alıyodum bi yandan çünkü açılmam çok yavaştı. Sancı çekmekten değil beklemekten yorulmuştum. Doğumumda 2 saat sürdü. Ama inan o doğumu bidaha yaşamak için sabırsızlanıyorum. Ne kadar zor olsada harika bişey. Herşeyi hissetmek bambaşka. Epidural aldığım halde doğumda sancılarımı hissettm ve kendim ıkındım. Bebeğim 3850 doğdu 55 cm. Doktorum kesi atmadı. İçerde iki dikişim var dışarda hiç bişeyim yok ne yırtık ne kesi. Bebeğinin içinden çıkışını hissetmek bile bence mucizevi.. resmen bidaha yaşamak istiyorum ama tabi önce oğlum bi 2 yaşını doldursun😄inanki pişman olmazsın. Kesi dikiş vs bunlar temiz tutup güzel bakım yaparsan en fazla 2 hafta sürücek ağrılara sebep oluur. Oda dayanılmıcak gibi değil.. sadece üzerine çok oturmaman lazm. Epidural alırsan yırtığıda kesiyide dikişide hissetmiyosun zaten. Sakın korkma inanki dünyanın en güzel şeyi doğum yapmak.. o kadar zorluğum ardından hissederek bebeğini dünyaya getirmek müthiş bişey😍