[silindi] ayette der ki: ben istediğime kız istediğime erkek evlat veririm. İstediğime ikisini de verir istediğime hiç çocuk vermem. Yani demem o ki allahtan istemek ve dua etmek dışında her yöntem yalan. Gerçekten yalan çünkü bende çok kızım olsun istedim o yöntemleri denedim falan ama oğlum var. Etrafımda da öyle oldu hep. Yani bu ayete canı gönülden inanıp dua etmek lazım. Ha bir de duamızda samimi olmak adına bir yöntem denememek lazım çünkü bir yandan denemeye devam etmek aslında kendimiz belirlemeye çalışmak başka şeylerden medet ummak oluyor aslında. İyyake na’büdu ve iyyake nestain. Yalnız sana kulluk eder yalnız senden isterim. Ve aslında bizim bunu derken başka medet ummamız başka şeyden de istememiz anlamına geliyor. Tefekkür etmek lazım ağzımızla kuş da tutsak Allah diyor ki ben istediğime veririm. Allah umarım gönlünüzdekini hayırlı şekilde verir size. Hz zekeriya kıssasını biliyor musunuz? Düşmanalrdan kaçarken ağaç kavuğuna saklandığı için Allah benden başka birşeyfen medet umdun bana dua etmek yerine ağaca saklandın şimdi ağaç seni koruyacak mı diyor ve diyor ki az sonra başına gelecek musibete tek bir ah bile dersen seni peygamber değil münafıklarla diriltirim. Ve zekeriya peygamber diri diri testere ile kesiliyor ağacın içindeyken ah etmeden dayanıyor. Yani dua edelim inşallah bizim elimizden başka bir şey gelmez.