IzguVeAnnesi Kisisel tercihleriniz doktorun onerilerinin önüne geçmemeli. Bende yaptırmayacağım diyordum sonra ogrendim ki iki baklavayla esdegermis yuklenen seker. Gunde neler neler yemiyoruz ki iki baklava dilimi kadar seker iceren bir icecegi icmeyeyim. Hanginiz bu zamana kadar kola gazoz icmediniz? Yaptirdim doktorumda onermisti zaten . Sonra dedim ki doktordan daha mi iyi biliyorsun ? Vardir bir bildigi . Arastirdiginizda da goreceksiniz ki Dunya Saglik Örgütü kesinlikle yaptirilmasindan yana . Bebek icin. Simdi bir sey olmaz bir ay sonra yada bir sure sonra gebelik sekeriniz cikarsa ne olacak? Cok gec olmayacak mi mudahale icin? Hicbirimiz doktorlardan iyi bilemeyiz . Zehir yuklemiyorlar sonucta .Ki zehir niteliğinde neler neler yiyoruz . Pisman olmamak icin doktorlarinizi dinleyin kizlar . Ben iyiki diyorum ama kendim için değil yalnızca bebegim icin. Taşıdığım hayat onun. Ve onun sagligi hakkinda ben karar veremem .
Minikkkerkekkinnannesii Fersuncan cnm bende yaptırmadım yaptırmayıda düşünmüyorum doktorum yaptırmamıda önermedi. Açlık Tokluk baktır yeterli 😘
Shrrife Minikkkerkekkinnannesii gizli şekeriniz varsa açlıkla toklukla çıkmaz yükleme ile çıkar bununla ilgili başlıklara bi göz atın bşr çok arkadaş yazmış açlık tokluğum normaldi ama yüklemede gizli şekerim çıktı insülin kullanıyırum diye. Yüklemeden zararlı neler neler tüketiyoruz soluduğumuz hava bile artık temiz ve kaliteli değil ne olur bebeğinizi tehlikeye atmayın.
Deletedmom231 Fersuncan Ben iki test üçlü test falan yaptırmadım yaptırmayı da düşünmüyorum ama şeker yüklemesi deyince doktorlar azarlıyor çok mu sorun olur ki 🤷♀️
Fersuncan Deletedmom231 2li 3 lü detaylı ultrason benim doktorum önerdi fazla incelemenin hiç bir sakıncası yok benim için konu zaten şeker yüklemesi ☺️
Shrrife Deletedmom231 gizli şekeriniz varsa yükleme dışında tespit edilemez ve şeker hastalığı gebelikte anne içinde bebek içinde çok tehlikelidir. Lğtfen bebeğinizin sağlığını tehlikeye atmayın bşr çok başlık var bir çok insanın başına gelenler var mesela açlık tokluk normal çıkmış ama insülün kullanıyo yüklemede öğrenmiş. Ama yüklemeden solayı bebeğime şu oldu diyeni görmedim daha
BaharSefvan denizannee yok canım ben genel olarak konuştum ikili test üçlü dörtlü şeker yüklemesi vs ☺️
denizannee BaharSefvan ama ben şeker yüklemesi ile ilgili yanıt verdim 😊 ikili testi yaptırmasını öneren birine vermelisiniz o yanıtı yanlışlık olmasın 😊
Dnzcngz mucizelermom Evet aç karnına yapılıyor. 50 ,75 ve 100 gramlık olmak üzere 3 alternatifi var . Ben direk 75 gramlık olanı yaptırdım. Ve hiçbir sorun aıkıntı yaşamadım.
Minikkkerkekkinnannesii Sakaryali detaylı ugs baktırmalısın cnm ikili tarama yaptırıp yaptırmakmak senin kararın.
Sakaryali Minikkkerkekkinnannesii Onu daha Doktorumla konuşmadım canım. Ama sanırım o özel de biraz pahalı oluyor Onu Devlet hastanesinde baktirabilirim sanirim.
Deletedmom231 denizannee Ciddimisin 🙄 önemli o zaman riske atmamak gerekiyor demek ki Allah korusun. Ben ikili test falan da yaptırmadım 15 haftalık hamileyim
denizannee Deletedmom231 ben yaptirmayacaktim önce "bi sorun çıksa aldirmicam sonuçta niye yaptiriyim" dedim. Ama sonra düşündüm "9 ay onunla ilgili hayaller kurup 9 ay sonunda hastanede kucağıma verdiklerinde şöyle bir sorunu var dendiğinde üstelik de lohusayken daha büyük bi boşluğa düşmez miyim" dedim ve sırf bilincinde olmak için yaptırma kararı aldım. İkiliye 2 hafta sonra gidicem 11 haftalık şuan. Üçlü dörtlü illa yaptır demedi doktorum ikili en kesini dedi. Bide doppler ve şeker yükleme yaptiricam işte inşallah. Bakalım. 😊
Minikkkerkekkinnannesii Sakaryali devlette arkadaşım batırdı cnm hiç ilgilenmiyorlarmış. Özelde yaptırma imkanın olursa bir kerelik bebeğin için baktır cnm ben 300 TL vermiştim
Minikkkerkekkinnannesii denizannee şekerli suyu her bebeğe veriyorlar cnm çay kaşığıyla sarılık olmasın aç kalmasın diye. Geçmiş olsun ablana
denizannee Minikkkerkekkinnannesii mutlaka öyledir ama benim yeğenime verilme sebebinin şekerinin düşük olmasından kaynaklandığı söylendi hastane hemşireler ve doktor tarafından. Yaklasik 2 saat yukselmesi beklendi odanin telefonundan arayip bilgi aldik goremedik 2 saat kadar. Dediğin de doğrudur ama bizimkinin sebebi şekerinin düşük olmasıydı 😊
BaharSefvan denizannee canım şeker yüklemesi anne için yaptırılıyo zaten bebekle alakası yok anne babada şeker varsa ırsi durum önlem amaçlı annenin şekerine bakılıyo. Hepsi ayrı konular anlicağın🤗yanlşlık yok bu arada eşim sağlıkçı 😊
Deletedmom231 BaharSefvan Evet bende çok duydum down sendromlu diyip doğduğun da hiçbirisiyle karşılaşmayan bebek ve anneleri o yüzden istemedim demekki tek duyan ben değilmişim😂
Dnzcngz Deletedmom231 Canım ikili testle ilgili kulaktan dolma bir bilgi bu maalesef. İkili test down sendromu ile ilgili kesin bilgi vermez. Sadece bebeğin down sendromlu olma olasılığının yüzde kaç olduğu ile ilgili bilgi verir. Ama maalesef günümüzde anneler hemen çocuğuma down sendromlu dediler diye panik yapıp olayı abartıyor. Sadece amniyosentez sonucunda çocuk down sendromlumu bilinebilir. Testlere karşı önyargılı olmak doğru değil. İnsanlar yanlış bilgi ile maalesef birbirlerini yanlış yönlendiriyor.
BaharSefvan Deletedmom231 birebir yaşadım canım ben. Allahtan gelmiş başla göz üstüne diip yaptırmadm testi🤗 rabbm sağlıkla versn bebişlermizi bize inş🤲🏻
Minikkkerkekkinnannesii denizannee şeker yüklemesi ile bebeğim sekerinin düşük olmasının bi alakası yok ama cnm. Annenin sekeri düşük cıkarsa düzenli beslen diyecekler yüksek cıkarsa da diyet verecekler. Bebeğin sekeri bilinmiyor. Ne kadar da sağlıklı beslensen düşükse düşük oluyor bebekte
Phtc Fersuncan ben yaptırmadım, bazı tahliller istedi doktorum açlık tokluk şekeri gibi, değerleri gördü normal dedi, yaptırmak istemiyorsan yaptırma dedi
Minikkkerkekkinnannesii Sakaryali cnm ben 21. Haftada yaptırdım. 24. Haftadan sonra bakılmıyor diye biliyorum cok bilgim yok malesef.
denizannee Minikkkerkekkinnannesii arkadaşım normalde nedir ne değildir bilemem. Başımıza gelen mevzuyu anlattım. Şeker yüklemesi yaptırmadı şekerinin yüksek olup olmadığını bilmeden yememesi gereken şeyler yedi o bebeğe geçti bla bla bla. Ablam bunu yaşadı dedim. Senin dediklerinde doğrudur. Sende sağlıkla al kucağına inşallah 🌸
Depresif_polyanna Benimki daha küçük ama ileride yaptırmayı pek düşünmüyorum. Ikili testi yaptırdım bir de nasipse detaylı ultrasona baktrcam. Açlık tokluk kan şekerine baktırırım sanirim