Humeyra_38 Gebelik şekeri olup sağlıkla bebeğini kucağına alan var mı ya da gebelik şekeri yaşayan anneler neler yaptınız şekeriniz kaç çıkıyo
Selendonmez 50 gram yüklemede 1 saatin sonunda 200 çıktı şekerim. Diyet yapıyorum. Doktorum da dikkat ettiğim sürece bi sorun olmayacağını söyledi. Ama doktorum da bir şey söylemediği için kendim evde takip etmiyorum şekerimi.
Pinarkorkmazer Selendonmez dikkat et şekerini ölç yemeklerden sonra doktorun seni dahiliyeye yönlendirmedi mi. Kesinlikle ihmal etme gerekirse doktorunu değiştir kaç çıkıyor şekerin biliyor musun
Zuhal_Y Selendonmez cok yuksek evde ac ve tok ile takip et karbonhidrati cikarmalisin ve tatli seker yukselten meyve bile olculu yemelisin. Azar azar yiyerek dusurdum . Ozellikle beyaz ekmek yemeyin. Pirinc patates havuc hep yukseltiyor. Kac haftaliksinz bilmiyorum ama 200 tokluk cok dr 153u bile fazla buldu
Selendonmez Pinarkorkmazer evet 200 çıktı, dahiliyeyi gerekli görmedi, diyetisyene yönlendirdi sadece
Humeyra_38 Pinarkorkmazer Sabah Aç 80 tok 147 Öğle tok 114 Akşam tok 149 Cumartesi Sabah aç 106 tok 160 Öğlen tok 155 Akşam 171 Pazar Sabah aç 99 tok 163 Öğle tok 117 Akşam tok 138 Pazartesi Sabah aç 104 tok 149 Öğle tok 164 Salı Sabah aç 95 tok 144 Öğlen tok 134 Akşam tok 145
Mercan0652 Pinarkorkmazer dahiliyeye yönlendirildiginde ne yapıyor acaba bende yarin gidicem de. Diyetistene falan mi yönlendiriyor.
Suleozkanmavi Selendonmez canım benimde şekerim 206 çıktı inanılmaz korktum . Diyabet olduğumu öğrendim sende öyle görünüyorsun . riskleri fazla dikkat edildiğinde bebeğe ve anneye zarar vermeyecek . Dahiliyeden randevu al ne zaman diyete başladın bilmiyorum ama 15 gün geçtiyse dahiliye randevusu al ve gebelik şekerini anlat tekrar şekerine baktır bak bakalım diyetini doğru yapmışmısın sonra o seni yönlendirecek
zeynopella Ben sağlıkla kucağıma aldım bebeğimi. 🥰 Hamileliğim boyunca çok dikkat ettim çok sıkı diyet yaptım, şekerimi her yeme içmeden sonra ölçtüm.
Pinarkorkmazer Humeyra_38 insülin verilmez gibi duruyor ama bazen sabah açlık şekeriniz yüksek çıkmış dikkat edince düşüyor şekeriniz biraz daha dikkat etmeye çalışın sabah açlığı 95 altına çekmeye çalışın gece yemekten sonra meyve vs yemeyin vermezler inşallah
Kubrabsyg Humeyra_38 ay benim postuma bak daha yüksek 🥹 ama daha doktora gidemedim dikkat etmek gerekiyor
Selendonmez Zuhal_Y Evet dediğiniz gibi diyetisyen kontrolünde yemekle ilgili zaten bi problemim yok bu şekilde besleniyorum.
Humeyra_38 Ayse0575 Bebeğiniz ayına göre önde gidiyo muydu peki benim bebeğim bir ay önde gidiyo kilosu felan
Ayse0575 Humeyra_38 yok benim haftasına uyumlu gitti hep yani ultrasonda şeker bulgum çıkmadı suyu kilosu falan normal haftada ama şeker ölçünce yüksek çıkıyordu. Bide doktor bana yükleme yaptırmadı evden takip ettim çok strese girdim. Streste şekeri büyük oranda etkiliyor😓
Mercan0652 Cheryy1 şeker olanlarin ileride mi gidiyor genelde bebeği peki? Bende de çıktı da şeker ama bebeğim normal kiloda diyete başladım bende.
Cheryy1 Mercan0652 valla bu konuda bilgim yok acikcasi ama benim bebegim seker cikmadan oncede onden gidiyordu ilk ölçümünden beri önde . Sekerim 28. Haftada çıktı 😏
Selendonmez Mercan0652 benim de bebeğim hep bir hafta gerideydi. 28’de yakaladı haftasını hiç de öne geçmedi ama şekerim çıktı malesef
Mercan0652 Cheryy1 anladım canm bende 25. Haftadayim diyetle düşer inşallah bakalm aç kala kala diyet uygulamaya çalışıyorum😆
Cheryy1 Mercan0652 ben suan 32. Haftadayim az kaldı çok şükür 🥰 ama diyetide cok uygulayamiyorum 😏😏 inşallah kalici olmaz