Burada gebelik surecindeyken hep başkalarının doğum hikâyelerini okurdum ve Allah’ım benim nasıl olacak acaba diye hep düşünürdüm. Çok şükür bunuda geçirmiş oldum. Allah’ım şuan gebelik geçiren herkesin yardımcısı olsun. Sağlıkla ve kolaylıkla doğurmayi nasip etsin inşallah.🤲🏻🥹
Hikayeme gelirsek. 23 Aralığı 24 e bağlayan gece saat 2 de suyum geldi. Tutulacak birşey değil. Ara ara sürekli akıyordu. Ben hemen anladım suyum geldiğini. Hemen lavaboya koşup yerleri islatmasini engelledim. Sesime eşim uyandı ne oluyor dedi. Bebek geliyor dedim. Çok heyecanlı, şok geçirdiğim ve korktuğum için titremeye başladım. Ne yapicam nasıl olacak. Beni neler bekliyor gibi gibi sorular dönüyordu sürekli. Sonra sakin olmam gerektiğini söyledim kendime. Biraz sakinlestikten sonra ılık bir duş aldım ve hazırlanmaya başladım.Suyum geldi ama bu süreçte hiç sancım olmadı. Saat 3 gibi doktorumu aradım ve suyumun geldiğini söyledim. Doktorum hemen hastaneye gidip enfeksiyon riskine karşı antibiyotik başlamak gerekir dedi. 4 gibi evden çıktık. Hastaneye gelince hemen yatış yapılıp antibiyotik başlandı. Sabah 8 gibi doktorum geldi. Bende hala sancı yoktu. Doktorum suni sancı ile başlatalım dedi. Sonra saat başı muayene edildim. Açılmam saat başı ilerliyordu. Ara ara doktorum da gelip takip etti. Evet sancı çok şiddetli gelince dayanilacak gibi değil diyorsun. Ama gerçekten Allah sabrını veriyor. Benim acı eşiğim çok düşük belkide o yüzden çok zorlandım sancida herkese aynı gelmeyebilir tabi. Nst de artık sancıları çok yüksek görüyordum. 6 santimi geçtikten sonra gerisi çok hızlı ilerledi. Bu arada 10 saat suni sancı çektim.Sabah 8 den akşam 18:00 a kadar.Doktorum 1 buçuk saate kalmadan dogurursun dedi. 8 santim olunca ebe artık nasıl ıkınacağımı nasıl nefes alıp vereceğimi anlattı. Oda da başladım ıkınmaya nefesimi ayarlamaya. 10 santim olunca da doktorum biraz.daha oda da ıkınacaksın dedi. Masaya geçince çok kalınmaması için ve hızlı doğum olması için dedi.Oda da ıkınmaya devam ettim. Son kez doktorum muayene etti ve tamam doğuma geçelim dedi. Doğuma eşimde yanımda geldi. Yanımda durdu. Başımı okşadı ve bana destek oldu. Sonra masada kuvvetli ıkınmam gerektiğini sancini takip edip en yüksek derecesinde yapmam gerektiğini söyledi doktorum. Sancı geldikçe ıkındim bir yandan ebe karnıma bastırıyor bir yandan ikiniyordum. Ama bir süre sonra nefesim yetmiyordu ve bırakıyordum. Bebeğin başı ikindikca geliyordu ben bırakınca geri gidiyordu. Öyle öyle yarım saat masada kaldım. Sonunda 24 Aralık akşam 18:15 de oğlum dünyaya geldi çok şükür.🤲🏻🥹 3 tane iç dikiş ve 5 tane dış dikişim oldu. Dikerken hiç hissetmiyorsunuz. Ben düşünüyordum ya çok acirsa fln gibi ama bebek çıkınca hiç gerisine bakmiyorsunuz açıkçası. İlk sıcaklığını hissettimde çok tuhaf değişik duygular içerisinde oldum .Tarifi yok 🥹🫠 Ve biz şuan 12 günlük olduk çok şükür.🤲🏻Biraz uzun oldu buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim. Sormak istediğiniz olursa elimden geldiğince cevaplarım 😊🌸