• Düzenlendi

Heyo Gebelikte max. 2.5 altı olması beklenir.

Pamuk eminmisin youtubeda doktor 2.trimesterda 3 buçuk olabilir diyor ama

Heyo ilk trimesterde 0.5-2.5 arası olmalı dedi doktorum büyük ihtimalle ikinci ve üçüncü da bir tık artabilir bu değer öyle dediği için ben böyle yorumladım

1. Trimesterda olup tsh si kaç çıktı söyleyebilirmi ?

Heyo Ben gebelik olarak söyledim.Doktor hiç trimester ayrımı yapmıyordu var da demedi..Sık sık bakıyordu.

Heyo 2.5 altında olmak zorunda yoksa bebek için ciddi sonuçları var bende de var tiroid düzenli ilacını kullanıyorum ve her ay değerlerimi kontrol ettiriyorum

Heyo 2.5 ve altı olmalı benimki o şekilde düşük tutuldu

Heyo 19 haftalığım bir ay önce değerim 4 çıktığında doktorum dahiliyeye yönlendirdi dahiliye doktoru hemen ilaca başlattı geçen gün tekrar kan verdim 2.57 olmuş bu dönemde 3ün altında olması gerekiyor dedi doktor ve bi kere yükseldiği için kontrol altında tutmak için doğuma kadar ilaca devam edeceğiz dedi

smyye57 kaç çıktı tsh ilca yazdilar

Heyo dahiliye doktorum ikinci trimester da 3 e kadar kabul ediyoruz demişti tsh i canım

Heyo 3,36 çıktı 2 ayri perintaloji takibindeyim 2 side bu deger normal dedi 3. Trimesterdeyim eger 1.2. Olsaydi sorundu denildi ikiside ayni seyi söyledi daha öncede baktirmistim ilk trimesterde 1 kusurluydu simdi 28. Haftamda 3.36 fakat hicbir sorun olmadiigni soylediler

• Heyo bunu yanıtladı.
          • Heyo bunu beğendi.

Heyo ben de ikinci trimesterdeyim daha dün ölçtürdüm 3.5 çıktı doktor bu haftalarda 3ün altında istiyoruz dedi ve ilaç dozumu yükseltti

Eylul41 ben de 26.haftadayim 3.46 çıkmış sonuç işte neyse içim rahat etsin diye yinede en yakın zmaanda randevu alıp doktora bir sorayim

Flowerseyey bu ne ya doktorların hepsi farklı şeyler mi soyluuor

1. Haftamdayım bu hafta benimki de 3 çıktı doktorum ikinci trimesterda çok yüksek bir değrr olmadığını söyledi. İlk 12 hafta çok önemli 2.5 altında olmalı dedi

Heyo ben 2021 den beri düzenli kullanıyorum ilk 6 ile başladı sonra 3 e düştü 7 ye çıktı bir süre 2.5 civarıydı 3 ayda bir kontrol ettiriyorum değere göre doz düzenlemesi yapıyordu doktorum gebe kaldığımda 2.5 altındaydı 4. Aya girerken kullandığım do yetersiz gelmiş 4 e çıktı tekrar doz ayarlaması yaptılar 4. aydan beri 2.5 altında tutuyorum yani 0.79 .0.85 gibi en son tahlilim 0.74 te bu değerler benim için normal ve sağlıklı değerlerim yükselince direkt metabolizmam bozuluyor hemen saçlarım dökülmeye başlıyor anlıyorum bozulduğunu

Flowerseyey merhaba t4 degeride onemli bu durumda benim t4 dusuk cikinca suan sonuclara bakti doktorum tsh 3.46 t4 dusuk olunca ilaca baslayalim yazmis 2 hafta sonra tekar test verecegim euthyrox diye bir ilac sizinki ne acaba

smyye57 merhaba hangi ilaci kullanıyorsunuz

Heyo benimde 3. Trimesterde değer yükseldi 4 civarı çıktı ilaca başladık Eutrox diye sonra değer düştü ilacın dozunu düşürdüm bu sefer yine arttı şimdi 37 haftayım yine 4 civarında yine ilacın dozunu geçtiğimiz hafta artırdık doktor 3ün altında olması gerekli dedi