Tsh değeri kaç olmalı ?
Heyo ilk trimesterde 0.5-2.5 arası olmalı dedi doktorum büyük ihtimalle ikinci ve üçüncü da bir tık artabilir bu değer öyle dediği için ben böyle yorumladım
- Trimesterda olup tsh si kaç çıktı söyleyebilirmi ?
@Pembesarelle2 senin 2 altına düştüğü halde doğuma kadar ilac kullanmadin mi?
Heyo 2.5 ve altı olmalı benimki o şekilde düşük tutuldu
Heyo 19 haftalığım bir ay önce değerim 4 çıktığında doktorum dahiliyeye yönlendirdi dahiliye doktoru hemen ilaca başlattı geçen gün tekrar kan verdim 2.57 olmuş bu dönemde 3ün altında olması gerekiyor dedi doktor ve bi kere yükseldiği için kontrol altında tutmak için doğuma kadar ilaca devam edeceğiz dedi
Heyo dahiliye doktorum ikinci trimester da 3 e kadar kabul ediyoruz demişti tsh i canım
Heyo ben de ikinci trimesterdeyim daha dün ölçtürdüm 3.5 çıktı doktor bu haftalarda 3ün altında istiyoruz dedi ve ilaç dozumu yükseltti
Flowerseyey bu ne ya doktorların hepsi farklı şeyler mi soyluuor
- Haftamdayım bu hafta benimki de 3 çıktı doktorum ikinci trimesterda çok yüksek bir değrr olmadığını söyledi. İlk 12 hafta çok önemli 2.5 altında olmalı dedi
Heyo ben 2021 den beri düzenli kullanıyorum ilk 6 ile başladı sonra 3 e düştü 7 ye çıktı bir süre 2.5 civarıydı 3 ayda bir kontrol ettiriyorum değere göre doz düzenlemesi yapıyordu doktorum gebe kaldığımda 2.5 altındaydı 4. Aya girerken kullandığım do yetersiz gelmiş 4 e çıktı tekrar doz ayarlaması yaptılar 4. aydan beri 2.5 altında tutuyorum yani 0.79 .0.85 gibi en son tahlilim 0.74 te bu değerler benim için normal ve sağlıklı değerlerim yükselince direkt metabolizmam bozuluyor hemen saçlarım dökülmeye başlıyor anlıyorum bozulduğunu
Flowerseyey merhaba t4 degeride onemli bu durumda benim t4 dusuk cikinca suan sonuclara bakti doktorum tsh 3.46 t4 dusuk olunca ilaca baslayalim yazmis 2 hafta sonra tekar test verecegim euthyrox diye bir ilac sizinki ne acaba