mervedmrcn -sum- benimde kendi doktorum girecek doğumuma sezaryen olacağım, direkt günümü verdi doğumunda olacağım dedi bana. En başından beri ona gittim başka doktora hiç randevu almadım
Nilbebek27 -sum- evet benim takipli olduğum doktor doğumhane hemşiresine onay yaptırmam gerektiğini söyledi ve bir kağıda ameliyatına ben gireceğim yazıp mühür vurdu doktorum gün belirledi ve ben gireceğim dedi
-sum- Asi_07 seçim hakkı normal doğumda da verilse yada kendi doktorun girse o kadar kolay olurdu k hiç tereddüt etmezdi insan
Gullusah92 Nehir3434 bende ilk doğumumu özelde yaptım, travma yaşattılar bana, kontrole gittim, hemen hazırlan gel, bebeğinin 2 güne ölüsünü alırsın dedi. Ağladım, öyle kaldım, eşim olmasa bayılırdım herhalde. Sezaryene alsınlar diye herşeyi bahane ediyorlar.
Tugba29_ Kızlar size birsey sormak istiyorm sigorta primi yüksekten ödeniyo eşimin acaba bu yüzden özel hastanelerde indirim yapılıyomu bilgisi olan varmı
__Gunes_ Tugba29_ Sgk primini sebebiyle indirim yapmazlar. Özel sağlık sigortanız varsa doğum teminatı olmasa bile indirim yapıyorlar. Sigorta şirketine göre oran değişiyor.
Beyzasari Nehir3434 İlk doğumunu devlette yaptım Allah izin verirse 2.ciyi de devlette yapıcam hiç bi özel hastaneye değişmem devletteki doğum yaptığım yeri bir arkadaşım var 2 çocuğu var ilkini özelde 2.sini devlette yaptı devlet hastanesi özelden daha özel oldu benim için diyor tabi bu hastaneden hastaneye fark eder
Defnezumramom Nehir3434 kızımı özelde doğurdum bunuda devlette deneyim dedim ama şartlar o kadar kötü ki devlette kıçı kırık hademeye bile sözün geçmiyor o yüzden şartları zorlayıp özelden paket aldım 40 gün sonra nasipse doğumum var bide devlette özellikle normal doğum için sancı çekenlere kocana verirken iyiydi şimdi çıkarırken mi zor geldi gibi saçma sapan konuşmalar yapan asalak ebeler varmış ta annemin zamanında varmıştı hala aynı şey süregeliyormuş arkadaşımın doğum yaptığı devlet hastanesinde kızın birine aynen bu cümleleri kurmuşlar
Nilbebek27 -sum- o konuda hak veriyorum normal doğumda ebelerle muhattap oluyorsunuz ve onlar doktordan daha üstün gibi kibirli oluyorlar
Asi_07 -sum- tabiki kolay denk gelmiyor seçmek istesem seçemezdim belki hakkımızda hayırlısı olsun inşallah hepimiz sağsalim kavuşalım evlatlarımıza 🤲
1mutluAnneee1 Nehir3434 bence özel devlet olarak değilde ılgılenen ebeler doktorlar çok önemli ınsanlıktan nasıp alamamışsa bınler para da ödesen hızmet alamıyorsun İlk doğumum medıpol mega da oldu sımdı de orda olacak nasıpse fıyatlar fazla ama alıştığım bir hastane evim gibi oldu herseye oraya gidiyoruz çünkü rutın kontroller dahil onun ıcın güvende hıssedecegım ama devlette de yapıp memnun kalan çok var dua edelim iyilerle karşılaşalım asıl iş o 😌
3girlsb Ya arkadaşlar şu devlette doğum yapıp özele sallayanları anlamıyorum tamam olabilir ama yok 1 devleti 40 özelle değişmem yok özellere güvenmiyorum herkesin kendi seçimi tamam siz devlette yapıyor olabilirsiniz ama özele giden anneleri neden korkutuyorsunuz ki İstanbul’da git bakalım şişliye kanuniye kuzenimin eşi Şişli ye gitti kız sancıdan ölüyor doğum yapacak hala eve git diyor yoksa doğuracaktı az kalsın tekrar dönüyor hastaneye afedersiniz kızın makata kadar dikmişler nerdeyse 1 sene üstüne oturamadı . Yani özel var özel var devlet ver devlet var .
Ulgen 3girlsb kesinlikle katılıyorum çok kişisel bence küçük şehirde oturanlar daha şanslı devlet açısından ama büyük şehirlerde hasta yoğunluğu da daha fazla olduğu için çalışanlarda yaşama hevesi bile yok 2 kere devlete gittim ikisinden de çok korktum en son özele gittim doktorumdan da hastanemden de çok memnunum. Devlet özel fark etmez iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi Allah vicdanı merhameti olmayanlardan uzak tutsun 🙏
Alpgmz 3girlsb kesinlikle katılıyorum benim ilk gebelimde 19. Haftada acilmam oldu3 gün doğumhane kaldım kanuni de hayatimda yemedigim azarı işittim ne zirliyorsun bir daha olur bu arada ikizdi. Kes sesini yeter ağlama vs çırıl çıplak günlerce telefonsuz çok zorduu sonra kendi isteğim ile cikicam diyince de bir daha geri gelemezsin diye tehtidler sonuç çok şükür bir evladım hayatta 🤲