Merhaba canım anneler🌸
Yaklaşık 3 yıl önce kalp hastalığından kızımı kaybettim doğumdan 6.5 ay sonra. Tekrar hemen çocuk sahibi olmayı hem psikolojik olarak istemedim hem de genetik araştırma sonuçlarını beklediğimiz için bu düşünceye tekrar yaklaşamamıştım.Ama tabi ki bir bebek, hamile, kızımla aynı yaşlarda çocuk görünce de ağlamadan duramıyordum. Bir şekilde Allah içimize çocuk istediğini yeniden verdi korunmayı bıraktık ancak ya yine aynı şeyler olursa diye 1-2 defa korunmasız ilişki sonrası yine korunmaya devam ettik normalde kistlerim var kolay hamile kalamıyorum ama hamile olduğumu öğrendim. 🥹 çok şükrettim tabi ki ama bir yandan da kızımla olduğu gibi sevinç heyecan hissedemiyorum.Fetal dna testi verdik çok şükür sonuç temiz geldi. Cinsiyetin de erkek olduğunu öğrendik. Çok tuhaf hissediyorum, kız olsa sanki daha farklı olacaktı gibi. Kız çocuğa, kızım demeye daha alışkınım sanki oğlum olacağına inanasım gelmiyor. Yanlış anlaşılmakta istemiyorum çok ağır kalp hastası bir çocukla 6.5 ay geçirdim hastanelerde ben, en önemli şeyin sağlık olduğunu cinsiyetin bir önemi olmadığını tabi ki biliyorum. Ama kız çocuk ile ilgili sanki tüm umudum yeniden kırıldı gibi, içimde bir şeyler ukte kaldı gibi geliyor. Evladın kızı erkeği olmaz ama annelik yapabilecek miyim sevebilecek miyim gibi çok farklı düşünceler var kafamda. Ben babasız büyüdüm, kızların ilk aşkı babası derler onu yaşayamadım, kızım oldu eşimle onları aşk dolu izlerdim kızım gitti yine bir yanım eksik kaldı şimdi bir baba kız aşkına şahit olamayacağım falan diye şeyler düşünüyorum. Evlat kaybedip yeniden hamile olan veya çocuğu olan anneler de böyle şeyler hissediyor mu? Kaybından sonra bebeği ile bağ kurabiliyor mu merak ediyorum. Destekte alıyorum bu arada sadece benzer şeyleri yaşayan annelerin yorumlarına ihtiyacım var biraz 🌸