MelisaErsoy35 Tubaorc merhabalar aynı şeyleri yaşamışız 35 haftalık gebeyım 2li tarama uçun hastaneye gıttıgımde ense kalınlığı 3.1 çıktı sonra doktor benı çok korkutunca ben hıcbır testı yaptırmadım sadece detaylı ultrasonu yaptırdık bebegım ıcın gayet sağlıklı dıyorlar sadece önden gıdıyoruz 2 hafta bebısın erkek çocuğudur korkma ıcını ferah tut bu sayı çok yüksek değil sağlıkla gelsin mınnoslarımız
Tubaorc MelisaErsoy35 MelisaErsoy35 🌸🌸🌸yaa sağlıkla al kucağınoza alınn inşallah. Çok sevindim sizin adınıza . Bende kafaya takmamaya çalışıyorm .artık hayırlısı olsun
MelisaErsoy35 Tubaorc amın ecmaın korkma canım verende Allah alanda Allah ondan gelen hersey baş tacı hamılelıgının tadını çıkar. Hersey sizin için çok güzel olucak..
Ronayib Ne kadar saçmalık bu zaten olması gereken sayı 3 mm yani nu doktorlar hamileleri çok korkutuyo rahat bir gebelik geçiremiyoruz bu ihtimaller yüzünden içini ferah tut yüksek uzulcek düşünülecek bir sayı değil benimde 18 haftalik hep 3 mm yani
Tubaorc Ronayib evet çok doğru yazmışsın ama içimi korku kapladı bile 😔 bugün fetal dna denilen kan testini yaptırdık . Bilmiyorum maddi olarak çokta uygun Bi zmn değildi ama inşallah hayırlı sağlıklı Bi sonuç olur . 3 dr da yaptır dedi .
Tubaorc MelisaErsoy35 çook sağoll . Doğru diyosun İnşallah hayırlı ve sağlıklı Bi şekilde kucaklarımıza alırız . 🌸🌸🌸
Brc7 Tubaorc 3mm sınır yani birsey söylemek için ek testler yapılmalı. Nipt yaptırıp sonrada detaylı beklenebilir. ense kalınlığı bir kez yüksek cıkarsa sonradan normale dönmesinin bir önemi yokmus.(okudugum kadarıyla) Ama dediğim gibi sizin tam sınır yani iyi düsünün iyi olsun insallah🙏🏻
Kubra6694 Imasleeper 20. Haftada ense kalınlığının bir önemi kalmıyor sadece burun kemiği ile orantılı mı diye bakılıyor
Kubra6694 Tubaorc 12 ve 16. Haftalarda ense kalınlığının önemi oluyor ve burun kemiği var mı yok mu diye. Bana da yüksek denildi 2.3 ölçüldü diğer yerde 5.4 ölçüldü vs. Çocuğum 65 gün önce doğdu ve çok şükür sağlıklı birey.
Obirtazeanneee Tubaorc bacım ben sana bişey diyeyim belki için rahatlar bugün bende ikiliye girdim benden önce bir bayan daha aldılar önce ense kalınlığı için 2.4 dedi sonra 1.9 dedi sonra da tam belli olmuyor 2.4 de olabilir 1.9 da dedi en son 1.9 da bıraktı insan beşer şaşar takılma bende çok takıldım profilime bakabilirsin sürekli soruyorum 😂 kan tahlili çıksın rahatlarsın belki biraz
Tubaorc Obirtazeanneee ya aslında aynısını yaşadım 1.9 dedi sonra 2.4 sonra 2.7 ve 3.0 mm ölçtü sonra değişiyor en geniş yeri 3 mm dedi . Yani hatta dedim değişken Bi değer olacaksa bu ultrason doğru Bi sonuç olmadı bebek asla yerinde durmadı .tabi 3 dr a gittim bugün işte son gittiğim . Tek ense kalınlığı var . Fetal dna yaptır dedi . Bende neyse yaptırp kurtlym dedim . İnşallah sonuçta sağlıklı olduğu yazar .ve sağlıklı Bi bebiş olur . Çok sağoll yazdığın için de 🌸🌸🌸🌸
Tubaorc taurusbaby yok hayır aldırmayacağım .sadece Emin olacağım . Kabul edip kavuşmayı beklerim . Down sendromu ve başka gen hastalığı olabilir dedi dr .belki önceden bilirsem daha iyi hissederim gibi geliyo
taurusbaby Tubaorc aldırmayacaksanız acelesi var mı diye düşündüm ben inşallah sağlıklıdır ben kötü bir şey hissetmedim