Seymaaacar Merhaba ben Haziran 15 te kısmetse doğum yapacağım. Oğlumun adına Zeyd koymak istiyorum ama çevrem çok dırdır ediyor. Fazla arabi ileride sorun yaşar ama bence aksine avrupai duruyor. Hemde Kuran-ı Kerim de adı geçen tek sahabe.
Sekkahve Seymaaacar normalde 2 isim sevmiyorum ama çevremde zeyd ismini koyanlar hep 2 isim kullandı, bence 2 isimle kulağa daha iyi geliyor Biri aslan zeyd, zeyd eymen, zeyd demir Ben tercih edermiydim zeyd ismini etmezdim sanırsam
Ebru_ebru Seymaaacar Bende düşünmüştüm ama vazgeçtim. Bende Barlas Zeyd olarak yada Ahlas Zeyd diye düşünmüştüm.
ASE6154 Seymaaacar Zeyd telafuzu çok kolay bir isim. Çokta anlamlı ama belki biraz ağır olabilir o yüzden yumuşatmak amacıyla bir isim eklenebilir yanına. Ayrıca çevrenin dırdırı hiç bitmez başka isim bulsanız ona da yapacaklar.
Dlr13 Seymaaacar benim de oğlum olacak Zeyd Aras koyacağız ismini bence Zeyd güzel anlamı da güzel kimseyi takma istediğinizi koyun
cylnmy Neden ısrarla Arap adı koymak istiyorsunuz anlamıyorum. Tabi ki sizin kararınız ama ben olsam geleceğini de düşünürdüm :/
Zeynepkab Arap isimlerinde ne var ben hiç anlamıyorum Barlas aras falan da çok wow isimler değil zeyd çok naif bir isim bence siz ailenize odaklanın milletin ön yargılarını boşverin zamanla alışırlar
Balbebek012 Seymaaacar bence bir kez daha düşünün bilindik bir Arap ismi de tercih edebilirsiniz okulda çocuklar zift diye çok dalga geçiyor okulda Suriyeli 3,4 öğrencinin adı zeyd di
bahocum Seymaaacar hiç avrupai durmuyor yalnız. Zaten kökeni arapça. Bir sürü güzel Türk kökenli isim varken hele