Aleyna_Yilmaz Pinarkorkmazer Umarım hiç böyle bir şeye gerek kalmaz açıkçası iki haftada bir hastaneye gitmek bile bazen insanı fiziksel olarak yoruyor.
Pinarkorkmazer Aleyna_Yilmaz bir de çok bekletiyorlar beş dk muayene için kaç saat bekleyip saçma sapan şeylerle uğraştırıyorlar 😂😂😂 son üç haftadır dört beş kere gittim randevum saat birde çıkış saatim beşte
Aleyna_Yilmaz Pinarkorkmazer Evet çok bekletiyorlar bazen imdat die bağırasım geliyor😁. Birde yani çok da kayda değer birşey yapmıyorlar içeride toplam yarım saat işlem sürüyor geri kalan beklemek ile geçiyor.
Pinarkorkmazer Aleyna_Yilmaz sadece kalbini bir cihazla dinliyor bir sıkıntın var mı diyor bu kadar 😂😂
Aleyna_Yilmaz Pinarkorkmazer Ben karnımı kağıt mezura ile ölçtüklerinde gülmüştüm 😅 tuhafıma gitmişti Türkiye’den kime söylesem dalga geçiyorum sanıyorlar.
Pinarkorkmazer Aleyna_Yilmaz benim de ölçüyorlar evet ve bence mantıklı 🙂 sürekli ultrasona gerek yok
Aleyna_Yilmaz Pinarkorkmazer Ben bu haftaya kadar sadece ¾ kere ultrasona girdim. Sizden göğüs mr çektirmenizi istediler mi?
Aleyna_Yilmaz Pinarkorkmazer Benden istediler ben hamile olduğum için önce çektirmek istemediğimi söylediğimde bana çocukken vurulan verem aşısından kaynaklı ilerleyen dönemlerde bazı kadınlarda göğüs kanseri tespit edildi doğumdan önce bunu bilmeleri gerektiğini böyle bi durum varsa emziremeyeceğimi söylediler . Çok şükür temiz çıktı.
Aleyna_Yilmaz Demetmila Benim şuan gittiğim yer Tıp Merkezi. Yoğunlukla kadın ve çocuğa bakıyor sanırım dediğiniz gibi women care. Bi farkı oluyor mu ?
Demetmila @Pinarkorkmazer Aleyna_Yilmaz fark varmı hiç bir bilgim yok. Benim hamileliğimin başladığı anda evime yakın bir women care buldum. Dr. Ve çalışanlarını da çok sevdiğim için bura ile devam ediyorum. Dün testler için laboratuvara gönderdiler 4900 $ gibi bir fiyat çıktı. Ama laboratuvardaki hanımefendi Dr. İndirimi isteyelim dedi ve 840 $ düşürdüler. Sizlerin test fiyatları nasıl acaba, benim sağlık sigortam yok şuanda
Pinarkorkmazer Demetmila ben sigortaya başvurdum her şeyi ücretsiz yapıyorum ama siz yine de fazla ödüyorsunuz benim burda arkadaşlarım var özel doktora gidiyorlar tüm muayene süreçleri ve tüm testler dahil dokuz ay boyunca 4500 dolar ödediler doğuma da 4500 toplam 9000 dolar
Aleyna_Yilmaz Demetmila Benim sağlık sigortam var bu sebepten dolayı hiçbir ödeme yapmıyorum. Ama genel olarak ödediğiniz tutar bana da biraz fazla geldi açıkçası çünkü sağlık sigortam olmadığı zaman bi kaç sefer hastaneye gittiğimde gelen faturalar çok yüksek tutarda değildi.
Demetmila Pinarkorkmazer @Aleyna_Yilmaz benim sadece muayene toplam tutarı 5700$ ayrıca ücretli testler var. Doğum için sigorta olmazsa 20 bin $ gibi bir fiyat çıkardılar.
Pinarkorkmazer Demetmila hastanelerle anlaşabiliyorsun mesela benim gittiğim hastanede anlaşırsan her şey doğum dahil 8000 dolar falan. Bence siz pahalı bir yere gidiyorsunuz sigorta yapın veya da
Aleyna_Yilmaz Demetmila 33 haftalık hamileyim bir sürü test yapıldı hiçbir ödeme yapmadım. Sigortam olmadığı zamanda bi kaç sefer gittiklerim hariç onlarda da ufak tutarlar ödedim maks. 200 dolar falan.
Aleyna_Yilmaz Demetmila Vakıflara yada Kiliselere bağlı hastaneler , tıp merkezleri oluyor. O hastanelerden tercih edin ve sağlık sigortanızın olmadığını söylemiş oldukları tutarları da ödeme durumunuzun olmadığını belirtin onlar size sağlık sigortası yapıyorlar.
Aleyna_Yilmaz Demetmila Family care die geçiyor ücretsiz sigorta gelirinizin düşük olduğunu belirtin. Bunun dışında Obama care var oda sigorta ama aylık 50/100 dolar gibi çok ufak bi rakam ödüyorsunuz. Sigorta şirketlerini arayıp onlardan yardım alabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla bu sigortalardan yararlanmak için Ssn numarası gerekiyor. İlk doğumunuzda ödeme yada hastane işlerini nasıl hallettiniz ?
Demetmila Aleyna_Yilmaz Pinarkorkmazer Çok teşekkür ederim, bilgilendirme için. Dediğiniz yerleri araştırıp durumumu ileteceğim. Evet her muayenede ve yapılan testlerde çok uçuk fiyatlar çıkıyor.