ceren-123 Doktorum 2 haftaya çatı muayenesine gelmemi söyledi ,ama ben gitmek istemiyorum ya bilmiyorum neden olduğunu çatı muayenesi olmadan normal doğum yapan var mı ? Yani çok mu önemli çatı muayenesi 🥹
Merve-metin ceren-123 evet çatı muayenesi çok önemli çatın darsa eğer bebek kanalda sıkışabilir normal doğuma engel olabilir o yüzden mutlaka gitmelisin bebeğini riske atma doğum anında bebek kanalda sıkışırsa acil sezeryana almak zorunda kalırlar iki kere acı çekmiş olursun sende burada okuduğum kadarıyla yorum yapıyorum
Bbuusra ceren-123 Evet çok önemli kiminde kemik çıkıntısı oluyor ve o ana kadar bilinmiyor. Arkadaşım da böyle bir durum vardı, doktor risk almayalım bebeğin omzu çıkabilir demişti.
Maviniz ceren-123 ilk dogumumda hiç çatı muayenesi olmadan normal doğum yaptım bunda da öyle olacak heralde. Gerilmeyin belirli bir haftaya gelince çoğu doktor normal doğuma vajinanın müsait olup olmaması için bakarlar. Bir tanıdığınız çatısı dar olduğundan sezeryan olmuştu
canmyavrum Ben 1. Doğumumda yapılmıştı ve açılmam hızlandı,nişanm fln geldi hatta açılma ne durumda diye 2 kontroldede istedim. Şuan 2. Gebeliğim 34.haftam bitiyor dr galiba 37.haftada fln bakar yine istiyorum 🙈
ceren-123 Maviniz sezeryan hiç istemiyorum ben o yüzden o ihtimali düşünmek beni korkutuyor biraz sanırım 🤦🏼♀️
Merve-metin ceren-123 korkma canım doktoruna güven bebeğin nasıl gelmek isterse o şekilde gelecek zaten ☺️
Momoftuna ceren-123 benim erken doğum riskim var şu an 35 haftalık gebeyim bebek 2 haftadır kanalda olmasına rağmen doğumu başlatabileceği için doktorum bana çatı muayenesi yapmadı suyun gelirse o zaman bakarız ama ondan önce bakmam dedi.
aycatutall6121 ceren-123 korkulacak bişey yok normal doğum yapana kadar kaç kere açılmaya bayılıyor zaten ağrılı bir işlem de değil yapılması gerekiyor
T-159 ceren-123 bende hiç bakilmadi 38. Haftada sancı ile beraber gittim doğuma o zaman bakıldı onun haricinde öncesinde muayene edilmedi nirmal doğurdum
isimsizdir ceren-123 kizimda 35 haftada çatı muanesi oldum 36 da doğumum oldu suanki gebeligimde de 35 haftada gitcem bakalım ne diyor
ceren-123 Maviniz biliyor canım şuan herhangi bir problem yok ama çatı muayenesi yapmam lazım dedi son olarak
Merve-metin ceren-123 benimde ilk gebeliğim benimde korkularım var ama düşünmemeye çalışıyorum akışına bırakmaya çalış canım
Rabiamina ceren-123 korkutmak istemem ilk girişte acım oldu sonradan geçti. Ama benim doktorum dogum başlasın diye uyarı verdiği için biraz uzun sürdü muayenem. O an kendinizi kasmamanız önemli olan