• Öneri
  • Güsul abdesti almak için ilişki mı şart?

1prens1prenses_ senin bedenine meni değdiği için abdest alman gerekir hiç ilişki olmasa bile üç günde bir abdest tazelemek gerekir

MorKelebek54 az önce yorumda onu söyledim. İki farklı akıntı var. Arasındaki farkları anlamak için tanımlama yapılmış ama ben anlamadığım için dikkat ediyorum. Ama bu demek değil ki her ilişki sonrası abdest alınması gerekir.

akidesekeri akintidan kastiniz tam olarak ne? İki fark derken yani. Mesela bi vajinal akinti var digeri zevk suyu mu? Zevk suyu ise evet alinlami riske atmamak adina ama vajinal akinti da zaten abdest gerek degil vajinal akintiyi bu konuya dahil etmeyin bence o farkli bi durum cunku istem disi bisey en azindan oyle soyliyim

MorKelebek54 hayir demek istemis ki meni yani bosalma akintisi ve zevk suyu arasinda fark var zevk suyu gusul gerektirmez aama bosalmak yani meni gerektirir alakasi yok vajinal akintiyla

Delihatunnn nasil fark var onu anlamadim? Mesela sevk suyunun icinde de spermler var hamile kalan bi cok kadin var bu sekilde. Onun icinde bile sperm varsa mantik olarak zaten nerdeyse aynı şeydir. Masil vark oluyo o zaman bu durumda

MorKelebek54 meni, mezi ve vedi anlatmaya çalıştığım akıntılar bunlar. İki diye hatırlıyordum değilmiş:). Dinimiz İslam sayfasında bulabilirsiniz

Delihatunnn ben anlatamadım ama siz anlamışsınız :). Ekran görüntüsü aldım ama yükleyemedim. Dinimiz İslam sayfasında meni, mezi ve vedi yazıyor orada hatta prostat salgısı da yazıyor onu gerek duymadığım için yazmadım. Siz de oradan bakabilirsiniz. Çok teşekkür ederim ☺️

akidesekeri bakmama gerek yok cicegim yillarca kuran kursun da omudum mizrakli ilmihalde guslu bozan seyler de geciyor bu dersi verirken cok utanmistik kizlar olarak toplu ders ti asla unutamiyorum ama tavsiyen icin tesekkurler ❤️

MorKelebek54 valla ilhmihallerde farkli diye geciyor demekki sayisi cogunlugu onemli cogunluk zevk suyu olunca gerekmiyor diyor fikih alimleri ama yine de gusul almak da fayda var hic bisey olmazsa sifa olur

1prens1prenses_ canım her türlü alınıyor diye biliyorum yani ben öyle düşünüyorum kimse demedi öğretmedi bu konuları ama şansa bırakamıyorum eşim bazen sirnasir tahrik eder sonra işten çağırılır mesela ona bile diyorum aklıma girdi gusül alıyorum ne bileyim doğru mu degilmi tartışılır tabi

Delihatunnn kesinlikle oyle ben birlesme olmayip oylesine dusa girince bile aliuorum illa bi sebep olsun diue beklemiyorum valla. Hasi alinmasi gerek degilse bile tazelemis oluyoruz bunun bi zarari yok sonucta. Bi zarsri yokken alinmasi gerek yok diye diretmek de olmaz bence

MorKelebek54 yok canim niye diretelim gusul sifadir ruha bedene piskolojiye bile rahatlatir insani zaten gusul bu arkadasin sorusunda gerekiyor birlesme oldugu zaman meni gelse de gelmesede gusul gerekir

akidesekeri vedi dediniz seye baktim. Mesela diyor ki Vedi; küçük abdestten sonra veya ağır bir şey kaldırmaktan dolayı gelen biraz kalınca yapışkan sıvıdır. Bu sıvı guslü gerektirmez. Çünkü insandan şehvetle gelen meni değildir. Fakat abdesti gerektirir. sehvetle gelmedigi icin gusülu gerektirmiyomus. Peki zevk suyu neyden kaynakli geliyo? Mesela bi opusmeden ve ya el ile temastan vs. Bu sehvet sayilmaz mi?

MorKelebek54 sürekli tekrara düşünüyorum ama ben aradaki farkı anlamadığım için dikkat ediyorum dedim. Ama bunun farkını anlamamış olmam böyle bir durumun olmadığı anlamına gelmez öyle değil mi :)