Cansu12344 iremg35_ ben fetal dna yaptırdım temiz geldi detaylı ultrason da bagırsak parlaklığı çıktı sadece bir bulgu dedi ama yine de üzülüyorum doktora gitmeye de korkuyorum. Öyle kaldı
Mamacita1 kubrarabia İnşallah içini ferah tut. Benimde aynı şekilde direkt trizomi 13 çıktı bide atipikal bulgu falan yazıyor ama ona önem vermediler direkt trizomi 13 olmasından korktuk. Ben 2 defa detaylı ultrasona girdim bu rahatızlık çok ciddi şekilde ultrasonda görünebiliyormuş ama Allah’a şükür nerdeyse 30 haftalık olmak üzereyim bebeğimde herhangi bir anormallik yok. Bebekte yoksa plesanta kaynaklı olma ihtimali oluyormuş çok soruşturduk biz o yüzden amniyosentez yaptırmadım. Eğer firma sözünde durursa bebek doğduktan sonra plasentamdan örnek ve bebekten kan alınarak tanı testi yapabileceklerini söylediler biz o şekilde ilerleyeceğiz
kubrarabia Mamacita1 çok sevindim inşallah sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız, bizede perinatolog plesantadan kaynaklandığını düşünüyorum ama sıvı alalım rahat geçirin hamileliği dedi inşallah dediği gibi olur temiz gelir
Mamacita1 kubrarabia Bana da ilk gittiğim perinatolog söyledi ama ben onu dinlemedim çünkü orada da kesin var veya yok demek yerine birde gri alan var yani bebeğe geçebilir veya geçmeyebilir gibi bir durum da olabiliyor deyince işin boyutu değişiyor yani test üstüne test yaptırmak gerekecek bu yüzden yaptırmadım bide açıkçası korktuğum bir işlem o. Ama sonraki gittiğim perinatologlar testin doğru olduğunu düşünmüyor çünkü testimde kesin trizomi 13 var yazmıyor olabilir de olmayabilir de sadece o bulguya rastlanıldığı yazıyor ne bir oran orantı yok risk ne durumda hiç bir şey yazmıyor seninde öyle mi bilmiyorum da
kubrarabia Mamacita1 amniyosentez kesin değil mi yani bana kesin sonuç dediler bende korkarak yaptırdım ama çok basit bir işlemmiş. Ben testi Eurofins firmasında yaptırdım sonuç kısmında Trizomi 13 yazıyor bu firma oran belirtmiyor sonuç çıkınca direk yüksek riskli oluyormuş
Mamacita1 kubrarabia Yok amniyosentez kesin sonuç veriyor ama birde gri alan diye bir sonuç varmış yani o çıkarsa bebeğe geçme durumu var veya yok demekmiş inşallah öyle bir şeyle karşılaşmazsın da. Bize böyle söylediği için benim gittiğim perinatolog ben yaptırmak istemedim. Normalde oran ve orantı oluyor test sonuçlarında veya düşük risk yüksek risk yazmalı ama benimde böyle bir şey yazmıyor büyük ihtimalle seninde benim gibi çıkmış o yüzden hiç endişelenme fetal dna da tarama testi kesin sonucu amniyosentez verecek ama ne olursa olsun bebekte bulgu yoksa kendini boşuna üzme doğana kadar hiç bir şey kesin değil gelişimi güzelse korkma hiç Allah büyük içini ferah tut sağlıkla doğacağına inan
kubrarabia Mamacita1 bazıları fetal yanılmaz fln deyince insan umutsuzluğa kapılıyor yakında çıkar sonuçlar temiz gelsin diye dua ediyoruz başka elden bişey gelmiyor. Siz nerde yaptırmıştınız fetal dna testini
Mamacita1 kubrarabia Bana da ilk gittiğim perinatolog aynı şeyleri söyledi çünkü ortak çalıştıkları firma olduğu için onu savunuyor haliyle. Ben panaromaya yaptırdım. Ama asla testin doğruluğuna inanmıyorum. Bebekte o bulgu olsa bu şekilde gelişemez dedi gittiğim doktorlar. Bu yüzden sende içini ferah tut inşallah bebeklerimize sağlıkla kavuşucaz 🙏🏻
Mamacita1 kubrarabia Diyorum ya içini ferah tut inşallah sonuçlarında temiz çıkar. Önemli olan şu an için bebeğin gelişim süreci her şey yolunda giderse hiç korkma. Ve aklında olsun eğer amniyosentez sonucun temiz çıkarsa firmadan paranı geri talep et mutlaka. Biliyorum şu an için para önemli değildir bebeğin sağlığı her şeyden önemli ama böyle bir hakkında var yani sonucun temiz çıkarsa
kubrarabia Mamacita1 fetal kötü çıkınca amniyosentezi firma karşılıyor yani ben sıvıyı aldırmak için kendi doktoruma işlem ücreti ödedim, firma İstanbul’a yolladı sonuç için para almıyor sözde
Mamacita1 kubrarabia Biliyorum bana da aynısını demişti firma ama ben onu kabul etmedim. O yüzden doğum sonrasında dediklerimi yapacaklar eğer bir şey çıkmazsa bana da para iadesi yapılacak bu yüzden aklında olsun diye söylüyorum. Yeter ki bir şey çıkmasında para sonraki iş oluyor.
kubrarabia Mamacita1 evet yeterki sonuç temiz çıksın parasını fln istemiyorum firma o kadar güveniyor ki kendine, temsilcisi yanlış çıkma ihtimali yok hiç olmadı fln diyor bakalım göreceğiz
Mamacita1 kubrarabia O kadar her şeyimiz aynı ki sana söylenilenlerin hepsini bana da dediler. Sen sonucun çıkınca bana mutlaka yaz tamam mı çıkan sonucuna göre fikir alışverişi yaparız. Sonucun çıkana kadar da asla kötü şeyler düşünme bebeğini düşün o olumsuz etkilenmesin.
kubrarabia Mamacita1 elimde değil ki 5 haftadır perişan oldum düşünmekten araştırmaktan uyku uyuyamıyorum ama Rabbim büyüktür ona sığınıyorum
Mamacita1 kubrarabia Seni çok iyi anlayabiliyorum test sonucunu görünce benimde dünyam başıma yıkılmıştı hiç beklemediğimiz bir durumdu. Çünkü 2023 yılında oğlumu kaybettim ve bu bebeğim tek umudum. Vefat eden bebeğime gen testi yaptırdık bir şey çıkmadığı için bu bebeğimde sağlıklı olur diye düşünmüştüm çok şükür ki şimdilik bir şey yok ama tabiki benimde içimde hala kuşku var yok diyemem. O yüzden Allah’a sığınıp bol bol dua ediyorum sağlıkla kavuşabilmek için.
Mamacita1 Gamze7534 Evet söyledi ellerde içe dönüklük, karnının tam kapanmaması yani bağırsakların dışta kalması, beyin gelişiminin tam olmaması gibi bulgular oluyormuş. Bebek tam anlamıyla gelişemiyor ve ultrasonda bunlar çok net görünüyormuş