gezentianne İlk doğumumu adete göre 42 ultrasona göre 41′de yaptım suyum gelmişti ancak saatler geçmesine rağmen açılmam sancım hiç olmadı sonra kalan su kakalı gelmeye başlayınca sezaryen oldum. Sezaryenden sonra çabuk toparlandım.Normal dogumu cok istiyordum bugğne kadar da ssvd aklımda yoktu doktorum da biraz mesafeli bakıyor bu konuya. Acaba denesem mi yoksa risk almadan yine sezaryen mi olsam bilmiyorum bazen bu düşüncelere dalıp gidiyorum benm gibi olan var mı
Aslaninannesi_ gezentianne benim doktorum tam bir ssvd yanlısı her anne tatmalı diyor ama benim ilk doğumum ve vajinal doğumu bir kere bile düşünemedim hiç cesaretim yok eğer sağlık durumun elverişli ise ve cesaretin varsa denenebilir
Mejsa gezentianne ssvd konusunda tecrübeli destekleyen bir doktorla görüşüp yaparsanız eğer iyi olur zaten yapıp yapamayacağınıza bakıp karar veriyorlar benim arkadaşım o şekilde doğurdu normal doğumu da tatmak istiyorum dedi hamdolsun bebeği de sağlıklı kendi sağlık durumu da iyi iyiki denedim diyor. Ama gerçekten tecrübeli bir doktora görünmek önemli
minikbebegim06 gezentianne eğer doktorun sıcak bakmıyorsa bence riske atma sezaryen yerinde yırtılma durumu vs olur Allah korusun
gezentianne Aslaninannesi_ Doktorun hangi şehirde nerede? İlkinde cesaretim vardı ama smdi bişey oluesa ardımda bir evladm var dye düşünüp düşünüp vazgeçiyorum annem de macera arama falan diyor🥲 Ama bilmiyorum bir yanım da dene belki kolayca dogum yaparsın diyor
gezentianne Mejsa doktorumu da cok seviyorum ilk dogum yaptıgım doktoruma gidiyorum çatı muayenem müsaitti 5 kg bile dogurursun demişti ama açılmam 0 sancım 0 olnca şimdi de zor olur diyor riskleri söylüyor benim de gözüm korkutor. yoksa aradan 5 sene geçti
Aslaninannesi_ gezentianne İstanbul Avrupa yakasında medipol mega hastanesi canım . 3 sene geçmişse sorun olmaz diye biliyorum
Mejsa gezentianne aslında baya da zaman geçmiş ama doktorun görüşü hepsinden önemli tabi en azından bir kontrolünüzde gidip görüşebilirsiniz aklınızda kalmasın diye inşallah yine kolaylıkla atlatırsınız doğumunuzu ne şekilde olursa olsun 🌻
Tuunaa gezentianne 6.5 yıl önce sezeryan doğum yaptım normal hayatta bayıldığım için ‘sebepsiz’ bebek çatıda kalır diye drum sezeryan önerdi gerçekten bilmiyorum sorunsuz ağrısız sızısız bir sezeryan heçirdim şuan yeni hamileyim yeni öğrendim doğuma 7 yıl geçmişmolacak aradan ama yine sezeryan olurum normal deselerde yukarısı zaten kesildi birde aşağısı kesilmesin 😃 tabi siz bilirsniz
keyfimin-kahyasi-misin gezentianne İlkini vajinal yaptım. Ama Altan sezeryan olmuş gibi oldum ve dikiş yerim Halen acır sızlar 🥲🥲Snenzaten sezerysnlihmisin hiç riske atma
gezentianne keyfimin-kahyasi-misin Yaa vajinal dogum yapan yakın arkadaşm da öyle söylüyor.Kimisi de cok güzel anlatıyor bilemedim. Ben bir de ilkinde cok hazırdım eşimle eğitimler aldık doula tuttuk vs ama gel gör ki sezaryende bile doktorun burnundan getirdim🤣 Sen nasıl normal yapacaktın dddi🫠 Bir de tüplerimi bağlatmayı düşünüyorum sanırım sezaryen olucam yaa. Ara ara geliyoe böyle ssvd isteği dengesiz gibiyim anakakakhsh
keyfimin-kahyasi-misin gezentianne Bilmiyorum valla iyide geçiren vardır ama benim işim değilmiş onu anladim ki Benim dotklrlarin halt yemesi . Rahmim geride ve kalp şeklinde çatı muayenesi bile zulüm gibi oluyordu . Ve Acilmam olmasına rağmen bebeğim Resmen kaçtı yuksriya yukarıya geride olunca rahmim yirtilmam kesim çok oldu 🥲🥲Sne zaten olmuşsun sezeryan kendini riske atma Gelmesinler arada sahip çık sksj
gezentianne Aslaninannesi_ yaa medipol megada derya ve songül hanıma gitmiştim 5 sene önce sizinki hangi doktor
Badehandekuzey gezentianne tek sezeryan olsaydım ben istemiştim ama iki sezeryan olduğum için doktorum beni yapmıyor
Gamzeli_03 gezentianne bi arkadaş ilk sezeryan ikincisi ssvd üçüncü sezeryan aldılar hiç bir doktor buna normal yapalım demedi hatta ikinciyi ssvd yaptıran doktor bile o doktora sezeyan oldu doktorun da vardır bir bildiği
Yogurtlupilav gezentianne yapana saygım var ama ben riske atamam. Çünkü alınan risk büyük bir risk bana göre. Sezaryen doğumun da öcü olmadığını gördüm, o yüzden girişmem. O çocuk oradan elbet çıkacak, en kolayı ne ise o olsun 😄
gezentianne Yogurtlupilav Doğru diyorsunz🥹 Bana da arada gelip gidiyordu ama yorumlar katkı sağladı fikrime suan teşekkür ederm
zeynosileannis gezentianne Ben normal doğum yaptım ama ssvd isteyenleri anlayamıyorum yanlış anlamayın zaten sezaryen gibi bir ameliyat geçirilmiş hiç gerek yok bence o riske birde alttan kesik dikiş olcak yani evet doğum güzel bir an ama olmazsa olmaz değil bence
gezentianne zeynosileannis Yaa cok içten yazmışsınız teşekkür ederim. Sanırım normal dogum övücülerden dolayı insan acaba denesem mi diyor