Nillayyy 58Vildan doktorum bana sadece 2 kere ölçüm yapmamı söyledi ilki açlık 1 saat sonra da tokluk onun dışında ölçüm yapmadım tekrar yemek saatim acıkma durumuna göre değişiyor
Zbydkc RumeysaBabaer merhaba bende takip ediyorum bu hafta endokrin e gidicem sizin ölçümler nasil kaç haftaliksiniz acaba endokrin uygun gorurse bende insülin başlamak zorunda kalicam biraz kafam karışık isin acikcasi
RumeysaBabaer Zbydkc Benim ölçümlerim şu an iyi insülin ile dengeleyebildim ama çok yüksek doz kullanıyorum. İnsülinden önce açlıklarım 140 ı geçiyordu tokluklarım 200 ü buluyordu. Diyette işe yaramadı o yüzden insüline başlattı doktorum. Şu an iki ayrı insülin kullanıyorum her öğünde ve gece. Açlıklar 95 altı oldu tokluklarım bazen 140 145 oluyor ama genelde 140 altına düştü şükür
RumeysaBabaer Zbydkc 35+1 şu an ama bebeğimin ölçümleri 38 39 hafta ilr uyumlu şekerden dolayı. Gebelik diyabeti ciddi bir konu dikkat edilmesi gerekiyor
RumeysaBabaer 58Vildan Evet 1. Saat değerleri bu şekilde olmalı. Dediğiniz gibi vaktiniz gelmiş o yüzden siz diyet ile ilerlemelisiniz. Karbonhidrat ve şekeri keserseniz düzene girer inşallah
58Vildan RumeysaBabaer tüketmiyorum basmati pirinç kullanıyorum sadece :/ normalde gün içinde 35. Haftadan beri 1 tane gün kurusu birde çocuklara soyarken 1-2 dilim portakal veya mandalina yiyodum demekki hemen fırlattı. Suyum 35 te yükselmeye başladı çünkü 33te normal seviyesindeydi
Zbydkc RumeysaBabaer sağlıkla gelsin insllah açlıktan toklukta yuksekmiydi diyet felan yaptirdimi qcaba direkten ölçüm yapıp mi insülin başladınız acaba
RumeysaBabaer 58Vildan pirinç ve patates bana yasak misal veriyorum. Ara öğünlerimde portakal mandalina tüketiyorum ama yoğurt ile birlikte. Yoğurt ve süt tüketmeye çalışın onlarda iyi geliyor şekere
Gamomuu Ekmek, karbonhidrat içerikli tüm gıdalar gebelik şekerinde yasak. Bana doktorum sadece sabah kahvaltıda bir dilim ekmek ye dedi. Meyve de gün içinde 1 tane yenebilir demişti.
RumeysaBabaer Zbydkc Evet açlıkta toklukta yüksekti. İlk başta iki hafta diyet yaptım. Daha sonra 3 gün ölçüm yaptım yine de yüksek olduğu için insüline başladım. Zaten haftalık takip ediyorlar genelde. İnsüline başlarsa doktorunuz ona göre de dozlarını ayarlamak için haftalık çağırır sizi
Zbydkc RumeysaBabaer teşekkür ederim benim aclik normal olamasi gerektiği gibi tokluk yüksek bazen normal geliyor bir dengesizlik var 3 aylık seker normal seviyede de bakqlim endokrin ne diycek daha önce şekerim yüksek ti tip 2 diyebet dendi ben zayıfladım ilaç kullandım normal seviye yaptim insülin direncimde vardi pcos kaynakli hepsini normallestirdim ilacı felan kesmiştim 1 senedir hamilelikte kilo almaya başladım tekrardan