Eda42_ Merhaba arkadaşlar ben bugün kürtaj oldum 8 haftalık olması lazım ama 6 haftalık kese var bebek Yok boş gebelik olunca kese düştü parça kalmasın diye kürtaj olundu sizlerden tavsiye istiyorum nelere dikkat etmem lazım bundan sonra süreç nasıl oluyor kanama falan kaç oluyor yardımcı olursanız sevinirim
GezenTavuk_2 Eda42_ şimdi şöyle söyleyeyim canım herkesin kürtaj hikayesi çok farklı Ben 12 haftalık diye gittim 8+1′de gelişimi durdu bebeğimin kalp atışa Durmuş Ben kürtaj olduğum zaman 2 hafta yanılmıyorsam ilişki yasaktı banyo olunduğu zaman 3 gün banyo yasak diye biliyorum ama banyo olduğun zaman da vajina bölgenin kuru bırakman gerekiyor mikrop enfeksiyon kapmaması adına zaten hani en fazla 10 güne kadar kanaman olur diyor doktor ki 10 günden kısa sürdü 8-9 gün diyebilirim ya da 7 gün mü ne Yani şöyle söyleyeyim kürtaj oldum kürtajın sadece ilk günü bir karın ağrısı yaşadım onlarca hiçbir Ağrı yaşamadım ilaçlarımı düzgün kullandım 3 gün banyo yasaktı 3 gün sonra duş aldığım zaman vajinal bölgemi iyice kuruladım ki mikrop kapmayayım diye sonrası zaten 2 hafta ilişki olmadı 2 hafta sonra ilişkiye girdik adetimi beklemek kaldı kürtajın 35 günü de adet oldum
Sevila59 Eda42_ daha önce postumda karşılaşmıştık sizinle kürtajdan sonra hafif kanama oldu parçalı şekilde ilaçlarını aksatma hiçbir ağrı yaşamdım ben doktor kürtaj olduğum gün banyoya yapabilirsin dedi ama riske atmak istemedim 3 gün banyoya girmedim yarın kontrolüm var 1 hafta olacak. İlişki olabilir derse beklemeyi düşünmüyorum ağır kaldırma biraz dinlen demişti bana ve en önemlisi ayaklarını felan üşütme umarım ikimizde sağlıklı gebelik haberini veririz🌺
Turuncukadin Eda42_ geçmiş olsun 2 hafta ilişki yok dedi doktor ama korunma meselesi değişiyor duruma göre. Benimkinin haftası büyüktü 4-5 ay korundum doktor önerisiyle. Banyo için yasak yoktu sadece ayakta duş al dedi enfeksiyon olmaması için. İlaç verdiyse düzenli kullan kanamam damla damla 2 hafta kadar sürdü sonra durdu 38 gün sonra ilk adeti oldum
Eda42_ GezenTavuk_2 Sağol canım benim çok küçük boş gebelik zaten banyo konusunda bilmiyordum bana birşey demediler bugün yapayım demiştim ama yarın dediğin gibi yapayım sağolun sizede çok geçmiş olsun
Mucize_Anne25 Geçmiş olsun canım , Rabbim hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin . Boş gebeliğin en önemli belirtisi neydi sende , kendin anlayabiliyor musun doktora gitmeden
Eda42_ Mucize_Anne25 Yok canım anlaşılmaz doktora gittim kese büyüyor bebek olmuyor bilmiyorum ama beta değeri de iki katı artmış olmuyor du oda etkili mi bilmem mesela 4900 olan iki gün sonra 6090 olmuştu daha fazla olması lazımmış
Eda42_ Sevila59 Sağol canım İnşallah bana da banyo birşey demedi dediğin gibi bende bir iki gün durayim Benimde şimdi şimdi ara sıra ağrı oluyor ilaçları kullanınca oda geçer İnşallah inşallah Rabbim ummadığımiz anda tekrar nasip etsin hayırlı sağlıklı uzun ömür evlat Amin amin 🤲🏻🤲🏻
Eda42_ Turuncukadin Sağol canım bende öyle çok küçük boş kese zaten hemşire bana 40 gün ilişki yok dedi ama doktora kontrole gidince soracağım banyo konusunda dikkat ederim
Eda42_ GezenTavuk_2 Amin amin bir daha olacak diye umudum var o şekilde kendimi o şekilde teselli ediyorum yoksa bu kadar kendime gelemezdim boş gebelikde olsa bir sevinç bir heyecan olmuştu
GezenTavuk_2 Eda42_ kesinlikle öyle size şöyle bir tavsiyede bulunmak isterim ilk kaybınız bile olsa herkesin başına tabii ki de bu gelebilir hepimiz imtihan dünyasındayız ama ben genetik testine bilgi dinlerim en azından hani bir şey varsa bu büyük bir şeyin olması gerek değil küçük bir kan pıhtılaşması bile büyük sorunlara yer veriyor eğer bir şey varsa önlemini alırsınız veyahut zamanında ben gittim dersiniz hani bunları tekrar tekrar üst üste yaşamanızı istemediğim için söylüyorum sakın kendinizi yanlış anlamayın Ben iki kayıp yaşadım devlet 2 ve 3 kayıp parasına bakıyor sizin bir kaybınız var sanırım iki kaybım var diyebilirsiniz bir tanesini evde düşük yaptım diye hiçbir sorun olmaz Ben sizin açınızdan siz üzülmeyin diye size tavsiye olarak söylüyorum bence bir genetik testine gidin zaten hani hem bu sırada vücudunuz rahminiz dinlenir kendinize en azından biraz toparlanmaya başlarsınız
Eda42_ GezenTavuk_2 Genetik test nerede yapılıyor ki evet benim ilk gebeliğim bilmiyorum olmazsa dediğiniz gibi yaparım şimdi patalojiye göndereceğiz dediler ama orada bir anamolik var mı diye dediler bakalım ne olacak Öyle imtihan o yüzden sabrediyorum inşallah rabbim hepimizin umudunu hayırlı sağlıklı uzun ömür evlat nasip etsin inşallah amin 🤲🏻🤲🏻
GezenTavuk_2 Eda42_ canım patoloji sonuçlarının hepsi temiz geliyor benim de patolojiye gitti temiz geldi diğeri de gitti O da temiz geldi yani MHRS sistemi üzerinden tıbbi genetik var tıbbi genetikten kendimize ve eşinize aynı anda randevu alın gidiyorsunuz sizden 2 tüp kan alıyorlar kromozom analizimize ve kan pıhtılaşması var mı diye bakıyorlar bizim 3 hafta olacak yanılmıyorsam kan pıhtılaşması 1-1,5 ay kromozomiyalizi 3 aya yakında sonuç veriyormuş
Eda42_ GezenTavuk_2 Sağol canım Allah razı olsun rabbim hakkında hayırlı olani istediğin zaman da nasip etsin inşallah amin amin 🤲🏻🤲🏻
Username06 Eda42_ bende çarşamba gidicem bakalım bana ne diyecek sana da geçmiş olsun canım Allah tez zamanında tekrar nasip etsin