Selam kızlar bi konuda yardımınızı almak istiyorum kısaca şöyle anlatym ben izmir eski foçada oturuyorum oturduğum ev çok tenha bi yerde yani sağım solum dağ doğalgaz yok evim çok küçük hastaneler çok uzak taşınmayı düşünüyorum ama hamileyim diye bi yandan korkuyorum bebeğimide yeni evimde düzenimde olmasını istyorum hamileyken ev taşıyan varmı zorlugu ne derece 😔
Yardımm🙏🏻
??
aysecam daha fazla yoruluyorsun tabiki ben ilk hamileliğimde 8 aylikken tasinmistim.
Son gece gözümü bile kirpmadan sabaha kdr ayakta evimi topladim. Hatta ramazandi oructa tutuyordum.
Taşındım ertesi gun öğrene kdr uydum baya iyi geldi yani o kdr da zor degil.
Sen kolilemeye basla simdiden yükünü azalt biran önce yerles evine bence 😉
Son gece gözümü bile kirpmadan sabaha kdr ayakta evimi topladim. Hatta ramazandi oructa tutuyordum.
Taşındım ertesi gun öğrene kdr uydum baya iyi geldi yani o kdr da zor degil.
Sen kolilemeye basla simdiden yükünü azalt biran önce yerles evine bence 😉
NekwaSultan teşekkür ederim canım şu an 11 haftalık hamileyim şu teklikeli ayları bitirdikten hemen sonra başlamayı düşünüyorum daha önce bir düşüğüm olmuştu çünkü ama nasıl yapacağım işin içinden nasıl çıkacağım bilmiyorum 😔
aysecam 6 aylık hamileydim taşındım canım. Taşınmak değil de eşyaları toplamak taşındığın evde tekrar yerleştirmek yorucu oluyo. Arkadaşlarım ve annem yardım etmesine rağmen yine de çok yoruldum. Gerçi ben kendimi hamile gibi görmeyip her şeye ben yaparım diye atladığım için olmuş olabilir😁 taşınmayı düşünüyosan çok ağırlaşmadan gözünü karartıp başla canım. Allah yardımcın olsun😊
aysecam 5 ayı geçirme derim. Gerçi herkesin hamileliği farklı. Ben ilk aylar çok rahattım. Hamile olduğumu bilmesem hamile gibi değildim. Bulantım halsizliğim olmamıştı. Şu an da 7 buçuk oldum. Dışardan baksan hâlâ pek hamile gibi durmuyorum ama çok yorulursam nefes almakta zorlanıyorum. Bir de bel ağrım oluyor. Ama ilerleyen aylarda daha riskli bence. Bu aylarında ağır kaldırmadığın sürece özel bir sağlık sorunun yoksa zorlanmazsın. Ben bi mahalle ileri taşınmıştım. Taşımacı tutmadık, eşim ve arkadaşları taşıdı. Ama genelde herşey bayana bakıyor. Topla yerleştir, temizle. Temizliğimde annemler yardımcı oldu sağolsun ama yerleşirken geceleri kendim tek başıma yaptım genelde. Düzenim değişmesin, bir daha iş çıkmasın diye. Ev yakın diye hep iki ev arasında yürüyerek git gel yaptım. Ufak eşyaları elime aldım.
aysecam iki hafta önce taşındım...zorlukları var ama keyifli...bi başlarsanız bı bakacaksanız bitmiş...
adm 5-6aya bırakma bende 11+4üm şimdi çok rahatım sonra ağırlaşırsın daha zor olur...
aysecam canim agir kaldirma ağırlari aksam esinle yaparsin sen yemek yicen tencere tava tabak ne varsa günlük onlar haric mutfaktan basla mesela garropu bosalt.
Valizim varsa askili koy hatta kıyafetleri direk takarsın tasininca😉
Valizim varsa askili koy hatta kıyafetleri direk takarsın tasininca😉
Papatyapapatya Ay inşallah yaa 🙏🏻 Sağolun
Papatyapapatya sağol canım daha önce bi düşüğüm var bunda dikkat etmem lazım o yüzden 3 ayın dolmasını bekliyorum inşallah 🙏🏻
NekwaSultan başlycam canım dediğim gibi 1 2 ay beklemem gerek lekeleme falanda oldu doktor bol bol dinlen dedi işte o yüzdende taşınmaktan korkuyorum biraz
En azından ilk üç ayın geçtikten sonra taşın. Halsizligin mide bulantin gider en azından. Ben mecbur taşınmıştım.
aysecam Allah kolaylık versin canım. Herkesin durumu farklı tabi. Ama yine de çok geçe bırakma, daha riskli oluyor çünkü. 5 ayı bitirmeden taşın derim. Ablamın arkadaşı perde asmış son aylarında kordon bağı kopmuş. Yükseklere falan uzanmamaya çalış, ağır kaldırmamaya dikkat et. Dinlene dinlene yap işlerini, asla zorlama yavaş yavaşta yerleşilir. Sağlığınızdan önemli değil, hiçbir şey. Rabbim, yardımcın olsun canım. Sağ sağlim atlatırsın inş.