_Mother_ aslında bu kadar stresli değildim ama hamilelikle ne oldu bilmiyorum valla 😀 bir de dona yaklaşınca daha da arttı ya 😀ben ölücem diye ağlıyorum ay bi de kaç yaşındayım utanıyorum yani. Sanırım hiç tecrübe etmediğim bir şey olduğu için. Bir de karşıma sürekli böyle haberler çıkınca.

Srp53 haklısın insan ister istemez strese giriyor ama çok düşünme sağlıkla alacaksın inşallah aslında tecrübesizlik daha iyi ben cahil cesareti diyorum ilk gebelikte daha rahattım bunda korkuyorum bende 😂😅 değişik bir çıkmazdayım nasıl yapacam bilmiyorum hastane çantamı hazırlamaya bile korkuyorum 🥴 ama herşey o kucağına aldığın ilk an sona eriyor inan çok güzel bir his Rabbim sağlıkla isteyen herkese nasip etsin sen 32 de mi kesiyorsun kan sulandırıcıyı bana 34 de dedi doktor

Srp53 offf o fenomen beni de mahvetti ,20 gün sonra üçüncü sezeryanımı olucam çok korkuyorum psikolojim bozuk moralim bozuk

_Mother_ bana 32 dedi canım. Her doktor farklı söylüyor burda 34 diyeni de duydum 36da hala kullananı da ama aspirin etkisi daha yüksek oluyormuş sanırım o yüzden erkenden bıraktırıyorlar. Belki ben iğneye devam edeceğim için erken bırakıyorumdur onu da bilmiyorum.

Sadelikveben-56 benim düşüklerim var öncesinde kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullanıyorum pıhtılaşma probleminden dolayı

Srp53 bende 13.gün önce sezaryen oldum. Hiç bi sorun yoktu. 3 gün önce ayağım şişti kızardı çok kötü oldu. Doktor damar tıkanıklığından şüphelendi hemen yatırdı. Ama ultrason da selülit enfeksiyonu çıktı
          Şuan hastanede yatıyoruz 3 gündür.

Srp53 sezeryandan sonra 10 gün kadar oksapar kullanmanızı isteyecekler zaten. Bir de ameliyat sırasında kanamanız çok olmasın diye onun bi ilacı var onu yapıyorlar size zaten oksapar kullanmış olduğunuz için. 4. Sezeryanımı oldum ben

Hszgn1 o ne ya ilk defa duydum. Ameliyat kaynaklı mı ?

Alone siz de mi kullanıyordunuz oksapar ? Aslında apandisit ameliyatı olmuştum seneler önce o da karın ameliyatı sonuçta ama sezaryen sanırım daha derin bir ameliyat.

Srp53 ikinci sezaryen doğumumda doğum esnasında değil ama ertesi gün taburcu olmadan emboli oldum ciğerime pıhtı attı hemşireler durumumu gördüğü halde gaz sancısı çekiyorsun dediler ve benim verilmiş sadakam varmış ki kurtuldum nefes alamadım öleceğimi düşünmüştüm ama Allah evladıma bağışladı beni şükür şimdi yine hamileyim ve aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum kan sulandırıcı kullandım 32 haftalık olana kadar şimdi 36 haftalık oldum ve evet korkuyorum ama kan sulandırıcı kullandığım için risk düşük tabiki de sen yinede doktorunla ayrıntılı konuş o korkuyla girme doğuma içini de ferah tut o

Nurcannnnby emboliden dolayı mı kullanıyorsunuz şu an ? Yani o gebeliğinizde kan sulandırıcı falan kullanmadınız öyle mi ?
                    Allah korumuş gerçekten. Benim de bir genimde pıhtılaşma var pıhtılaşma olan genim de emboli atma riski yüksek bir gen. Babaannemi de akciğer embolisimden kaybettik tabii onun yaşı da vardı ama muhtemelen ailemde de var ki bana taşıyıcı olarak değil de direkt olarak gelmiş.

Srp53 benim öyle bi riskim yoktu ama hamileyken korona olmuştum çok ağır ve zor atlattım ve kan pıhtılaşması oldu o zamandan beride hep var plt değerim hep yüksek çıkıyor hala öyle çıkıyor tabi o zamandan beri doğumdan sonra 50 gün kan sulandırıcı iğne yaptım kendime emboliden sonra iyi bi göğüs doktoru takibinde tabiki de dikkat etmekde fayda var tabi o doğumumda korona olduğum için böyle bişey yaşadığımı düşünüyorum tabi ben ama hala plt değerim yüksek çıktığı için korkuyorum tabi

Srp53 bende pıhtılaşma vardı o yüzden hem oksapar hem Corasprin kullandım doğuma kadar

Nurcannnnby bu korona ve aşılardan sonra arttı zaten böyle düşükler emboliler. Allahım korusun. Doktorunuz bir şey söylüyor mu peki ? Acaba normal doğumda risk daha mı düşüktür. Konuştunuz mu hiç ?

Alone bana corasprini 32. Haftada bırakacaksın dedi herkesin ilerleyişi farklı demek ki. Bir de kansızlık da var saçma sapan şeyler düşünüyorum ya pıhtı atarsa ya kanım durmazs zaten kanım da yok kan kaybından giderim falan böyle niye oldum bilmiyorum

Srp53 sezeryan sonrası 10 gün kan sulandırıcı iğne kullandım ve 10 gün varis çorabı giydirmişti doktorum

Srp53 benim normal doğum imkansız zaten hiç normal doğum yapmadım ama hamileliğim boyunca kendi göğüs doktorumla sürekli görüşme halindeyim Ocak 8 e kadar dayanırsa doğumum olacak ve göğüs doktorumda yanımda olacak doğumda her ihtimale karşı sende için rahat etsin dersen pıhtı gibi bi durum varsa bence bi göğüs doktoruna görün derim herşeyin hayırlısı sen tedbirini al da ama kendini korkutma olur mu