Merhabalar
1 Ay Kadar Once Spinal Sezeryan Ile Dogum Yaptim.Simdi Basimdan Gecenleri Sizlerle Paylasayim,Sizlere Takdiri Birakiyorum.
*Ameliyathaneye Odanizdaki Yatakla Beraber Giriyorsunuz,Iceride Poponuzun Zor Sigabildigi,Sedyeye Sizi Aliyorlar "Filmlerdeki Gibi Genis Rahat Ameliyat Yatagi Beklemeyin :( "
*Iceride Yaklasik 15 Kisi Sizi Beklemekte
*Anestezi Doktorum Geldi,Bana Spinalin Acitmayacagini Soylediler,Igneyi Belimden Yaparken Igneyi Hissettim Ama Acimadi,Ilaci Verirken,Basimdan Ayak Parmaklarima Kadar,Sanki Elinizi Prize Sokmuscasina Elektrik Verildigi Hissiyatina Kapildim,3 Sn Icinde Uyusma Basliyor
*Sonra Yatiriyorlar ve 2 Elinizi Yanlardan Baglayip,Onunuze Perde Gerip Sondayi Takmaya Basliyorlar (Sonda'da Aciyi Hissetmiyorsunuz,Ama Takildigini Hissediyorsunuz)
*Kendi Doktorunuz Geliyor,Ameliyat Boyunca Yaninizda 1 Asistan Surekli Duruyor,Merak Ettiginiz Birsey Varsa Surekli Sorulariniza Cevap Veriyor,Bana Denk Gelen Asistan Oldukca Iyiydi
*Doktorumun Ilk Kesigini Ben Hissettim,Canim Yandi,Daha Sonra ki Asamalarda Dokunmalar ve Karina Yapilan Baskilari Hissettim Ama Canim Acimadi
*Bebek Yaklasik 10 Dk Sonra Cikiyor,Cikartilirken Karniniza Oyle Bir Baski Yapiliyor ki Nefesiniz Kesiliyor,Tansiyonunuz Dusuyor.Caninizin Acidigini Soyleyince Doktor Hanim 1 Doooz Diye Bagiriyor ve Doz Yapiliyor.Ama Doz Nasil Bir Dozsa Ne Ilaci Ise Artik,Gozler Acik Kisa Bir Sure Tepki Vermeden Felcliymis Gibi,Aciyi Hissederek Ama Bagirmak Dahi Bagiramayarak Put Gibi Kaliyorsunuz.Ilk Ciktigi Anda Bana Gostermediler,Yaklasik 10 Dk Sonra Cocugumu Neden Gostermediniz Diyince Bakimi Yapiliyor Dendi ve Cocugum Yanima Geldi.Cocugum Yanima Geldiginde Her Tarafi Temiz Ama Kafasindan Akan Kani Gordum.Neden Kafasi Kaniyor Diye Sordugumda,Yeni Dogdugu Icin Cevabini Aldim ve Cocugum Yukariya Bebek Odasina Gonderildi.
*Karnimin Kapatilma Islemine Sira Geldi.Asistan Kapatma Isleminde Karninizin Gerilecegi Icin Caninizin Yanacagini Soyluyor Zaten ve Caniniz Gercekten O An Cok Yaniyor.Benim Gene Tansiyonum Acidan Dolayi Dustugu Icin,Nefesim Darlandigi Icin,Canim Yaniyor Doktor Hanim Dedim
Doktor Hanim:Noluyor?
Ben:Canim Cok Yaniyor ve Dayanamiyorum
Doktor Hanim:Aciyacak Tabikide (Sert Bir Uslupla) dedi Ve Islemine Devam Ederkeb 1 Doz Diye Seslendi Gene Asistanlara :)
*Ameliyat Bittiginde Doktorumun Bana Gecmis Olsun Demesini Yada Hayirli Olsun Demesini Beklerken Bir Baktim ki Doktor Hanim Gitmis :)
*Sedyeden Kendi Yataginiza Ameliyathanede Alinirken,3 Tane Ameliyathane Personeli Disinda Erkek Sizi Cirilciplak Vaziyette,Kurbanlik Hayvanin Oyle Konmadigi Sekilde Lambur Gumbur Yataginiza Koyuyorlar mi Desem Atiyorlar mi Desem Bilemedim.
*Esim Bu Siralarda Odamda Bebegimizin Yukariya Geldigi Bilgisini Beklerken,Guya Aranacakti Ama Aranmadi,Kendi Sinirlenip Bebek Odasina Benim Cocugum Hala Gelmedimi Diye Sordugunda,Soyadi xx mi? Evet.Iste Sizin Cocugunuz Cevabini Aliyor.Kafasindaki Kanamayi Ilk Gorup Sordugunda,Yeni Doganlarda Olur Oyle Seyler Cevabini Aliyor.Baska Gelen Bir Hemsire Ise,Neşter Izi Oldugunu ve O Yuzden Kanadigini Soyluyor.
*Allahtan ki 1 Cm Genisliginde Bir Nester Yarasi,Su An 1 Aylik ve Hala Kafasinda Izi Mevcut.Kan Akarken ki Videolarina Baktikca Sevinmek Yerine Uzuluyorum!
*Dogumdan Sonra Eve Geldigimde,4 Gun Boyunca Gecirdigim 10 ar Dakikalik Kisa Sureli Felcleri Hic Hesaba Katmiyorum Bile!
*Ameliyattan Once Anestezi Doktoru:Ameliyatan Sonra Kesinlikle Kalkma
Ameliyattan Sonra Hemsireler:Xx Hanim Hadi Yurumeniz Gerekiyor
*Allah Nasip Eder 2.Cocugum Ileride Olursa Medipol mu? Bedava Dese..Uzerine Para Verse Bana..Tansiyon Olcturmeye Girmem!
Bunlari Anlattim,Ameliyattan önce forumlara baktığımda yuzlerce iyi yorum görmüstüm benim yaşadıklarimin bir cümlesini daha önceden biryerde okumus veya görmüs olsaydim belkide başka hastane secebilirdim.
*Sızlere cok iyi seyler anlatmak isterdim ama benim basimdan gecen ne yazikki bunlar.Siz yeni anne adayları umarım kazasız belasız sağlıkli bir doğum gerçekleştirir ve benim yaşadıklarimin zerresini dahi yaşamazsiniz.