Aysercanl Merveakts hastaneden aradılar az önce sedef hanıma yarına randewum vardı yarın benim randewu saatimde ameliyatı varmış arayada alamıyorlarmış beni yoğunlarmış siz gittinizmi kontrole bugünlerde gitcektin canım? Beni Ayşe hanım diye bi doktor varmış ona yönlendirdiler ama bilgisi olan varmı bu doktor hakkında? Bide zeynep hanım varmış hiç duymamıştım bu doktorların ismini kafam çok karıştı son ayda yapılcak şeymi sonra da yani bu hafta sonu izne çıkıyor zaten sedef hanım 😞
honey CCDGN kadriye hanım normal doğum mu dedi size, bende 35+0 oldum bugün randevum var henüz daha doğum şekliyle alakalı bir şey konuşulmadı :)
CCDGN honey 37.haftadan önce hatta doğum hakkında yorum yapmıyor konusturmuyor. Bana catı muaymesı yaptı bebeğin suyu az olduğu için ve çatım müsait olduğu için normal deneyip olmazsa sezeryana dönücez dedi
mart doğum yapmadım ama 2 arkadasım dogum yaptı çok memnun kalmıslar ikisi de normal yaptı kadriye hoca da bende kadrıye hocaya gıdıyorum dogumuma daha var nasıp olursa kasım ayında kadriye hoca da dogum yapmak ıstıyorum
Zsare mart kadriye hocanın normal doğum yaptırdığını ilk kez sizden duydum çok rahatladım. Genelde sezaryene yönlendiriyor diye duymuştum
Seymabesr FnurGokcan Bende Elif hanıma gidiyorum. 35. Haftamda çatı muaynesi yaptı. Normal doğuma uygunsun dedi. Ama sen doğumunu normal mi sezeryan mı istiyorsun diye bişey sormadı. Ben zaten normal doğum istiyorum. Ama illaki korkularım var. Bugün muayeneye gittim. 39.haftamdayım çatı muayenesinde kastım kendimi. Dışardan içeri bişey giriyor sonuçta sonra serbest bırakıyorsun zaten acımıyor. Ama baya sert davrandı. Sen böyle yapıyorsan çatı muayenesinde nasıl doğurcaksın. Doğumhanede sezeryana dönelim dersen dönmem diye falan. Rahatla Şeyma korkma diye sakinleştirmek yerine. Doğum esnasında da böyle yaparsa diye endişeye düştüm açıkçası. Kafam çok dolu bu saatten sonra doktor değiştirmek de yanlış geliyor.
FnurGokcan Seymabesr Allah Allah çok şaşırdım. Bana da tam tersi sürekli moral veriyor normal doğum yaparsın, bak şimdi biri çatır çatır doğurdu sen de yapabilirsin diye her fırsatta dile getiriyor🤔
honey CCDGN bana da dünki kontrolümde; 37.haftada ( 2 hafta sonra) çatı muayenesi yapacağım, eğer senin illada sezeryan olmak istiyorum gibi bir talebin yoksa ve çatın müsaitse normal doğum yapabilirsin dedi, benim sormama gerek kalmadı :))
Seymabesr FnurGokcan Bende şaşırdım. Geçen hafta doğum kanalın çok iyi çatında müsait demişti. Başka şeye morali bozuktur belki dedim ama sabahtan beri benimde moralim bozuk bu sebepten. Çünkü açılmam varmış kararlı olmam gerekirken onun yönlendirmesiyle beni çelişkiye düşürdü.
Dyg123 CCDGN propess saat 10 da takıldı akşam 5 buçuğa kadar bekledik maksimum bekletme süresi zaten 12 saat eğer o kadar sürede açılma olmuyorsa suni sancı vereceklerdi ama benim açılmam 6 gibi 2 cme gelmişti 0 açılmayla gitmiştim ve açılma oldukça kalp atışları düştüğü için hemen 6 da acil sezaryana alındım yani 10 cm olana kadar bebeğe zarar verirdi bekleyemedik. Ve o saate kadar hiçbirşey hissetmedim koridorlarda normal gezdim yattım kalktım. Açılmam az olduğu için olabilir bilmiyorum ilerisini göremeden zaten sezaryan oldum. Meyvesuyu içmiştim ve doktorum hem narkoz almamamiçin hemde onun etkisi mi bilmiyorum spinal öneriyorum dedi çok hızlı bir şekilde oldu bitti. 1900 sezaryan +500 spinal +120 propess ücreti ödedik eğer normal olsaydım propesi almayacaklarını söylemişler eşime.
FnurGokcan Seymabesr çok üzüldüm ya keşke o şekilde konuşmasaymış, bence olabildiğince kararlı ol sen canım kendi vücudunu sen tanıyorsun, hayırlı doğumların olsun inşallah, gelişmelerden haberdar edersen sevinirim☺️
Kubralfc Seymabesr ya üzülcek bi durum yok bunlar insan sonuçta canı sıkkın olablir moral vericek durumda olmayablir sonuçta kişisel bi durum yok o yüzden sen doğumunu düşün ona odaklan gerisi boş valla 😊
Seymabesr FnurGokcan İnşallah doğum anında böyle bi tepkiyle karşılaşmam. İllaki zorluklar yaşanacak beni rahatlatması lazım. Sende canım olumlu veya olumsuz bişey yaşarsan haberleşelim doktor önemli çünkü. Ben çok araştırdım öyle geldim Elif hanıma normal doğumu destekliyor diye
Dygarslann FnurGokcan bende boyle bi durumla karsilastim. Tersliyor surekli bi ani bi anina uymuyor. 30. Haftadayim bende degistirmeyi dusunuyorum cunku normalde rahatlatmasi gerekirken kendisi sert bir dille yaklaşıyor. Bazen cok samimi yakin bazen cok uzak.
Sevgii1 Arkaaslar epidral ile spinal arasindaki fark nedir. Epidural olmuyor mu ekstra 500 lira veriyoruz anlamadim
gizemmm Ameliyathanede erkek bulunup bulunmaması çok etkilemez Benim için önemli değil. Anestezi doktorları genelde erkek oluyor zaten. Benim ikinci sezaryenim olacak inşallah. İlkini Acıbadem Altunizade de olmuştum. Çok çok iyiydi personeller. Ameliyathaneden servise kadar çok ilgilendiler. Tek merak ettiğim bebek hemşireleri ve ameliyattan sonra uyandıran personeller nasıl 🤦🏻♀️Ben çünkü genel olurum büyük ihtimalle. Spinali yapabilir miyim bilmiyorum. Sonda da inşallah uyuttuktan sonra takılır. Acil bir durumda tabi ki o da önemli değil. Doktorum Elif hanım Benimde
1510busra CCDGN bana da sormadı Kadriye hanım ama ben sezeryan iatediğimi söyledim 35. Haftadayım yarın kontrlm var tam olarak da doğumla ilgili konuşmadı. 37. Haftada normlde çatı muanesi yapıcağını söylemişti. Benim erken olma ihtimali de var. Bakalım yarın ne dicek.
CCDGN honey 40.haftaya 14 günüm kaldı normalde fakat perşembe günü hazırlıklı gel suyun azaldıysa doğum için yatış vericem dedi..