Yasmin41 Merhaba kızlar röntgen,tomografi gibi cihazlara girenlerin yanında bulunmak ya da temas etmenin bebeğe bir zararı var mıdır? Ya da hangi cihazlara girenlerden uzak durmalıyız ?? Bu konuda bilgisi olan yazabilir mi
Gulcag Yasmin41 ben bizzat kendim röntgen çekildim çok şükür bşy olmadı cihazdan ya da çekilen kişiden bşy olmaz 🤷🏼♀️
Ckyert Yasmin41 nükleer tip tetkikleri pet vs gibi cekilenler 24 saat küçük çocuk ve gebelere yaklasamiyorlar , radyoterapi tomografi cektirenler radyasyon alıyor ama etrafa radyasyon yayilmiyor hastanın kendi vücudunda dağılıyor , rontgen de dahil
Deletedmom00251 Yasmin41 yine de uzak durmak gerek şekerim 😊 nasılsın nasıl gidiyor bu arada görüşemedik bayadır❤
Snlgzmm Yasmin41 Yasmin41 merhaba canım röntgen veya tomografi de sıkıntı yok diye biliyorum babam kanser hastası pet bt taraması oluyor doktor hastaları zaten bizzat uyarıyor hamile ve çocuklara 24 saat yaklaşmayın diye .
Yasmin41 Gulcag hadi ya röntgen çekilmek zararlı değil mi? Tomografi ped gibi cihazlar var onların zararı var diye biliyorum arkdşm hastanede çalışıyor o bahsetmişti ama hangi cihazlar daha çok zararlı onu sormak istedm
Gulcag Yasmin41 tek sefer olduğu için sıkıntı yok dedi doktorum imza ile girdim zaten yoksa almıyorlar en düşük dozda çekim yapıldı doktor bütün sorumluluğu aldığı için içim rahattı yoksa izin vermezdi. Herşey tehlikeli be kuzum içtiğimiz su bile zararlı bebeğimin sağlığı için çekmek zorundaydık çok şükür sıkıntımız yok 😇 sen neden merak ettin çekilmesi mi gerek?
gizemmm Yasmin41 BT ve PET zararlı evet. Radyasyon yayıyor. Babam pet çekildiği için biliyorum. Onun dışında röntgen o şekilde değil
Yasmin41 Gulcag tabii sağlık için gerekirse çekilir doktor uygun görürse canım 😊 ben çekilmeyeceğim de tomografi ped çekilen yakınlarım var uzak durmaya çalışıyorum nolur boşamaz diye bilgisi olan varsa ona göre davranayım diyorum tedbir amaçlı :)
Yasmin41 Ckyert hmm o zaman pet çekilmiş olandan uzak durmak lazım başka ne gibi isimleri var acaba bunları bilmekte yarar var tomografi çekilenden de tedirgin oluyordum ama onun zararı yok sanırım
Yasmin41 Deletedmom00251 evet ben de bilmiyordum da arkadaşım hamileliğinde çok takıntılıydı bu durumlara ben de merak ettim bilenler varsa yazsın diye :) nasıl olayım canım ya aynı yatıyorum bulantılarım bir gün çok oluyor bir gün az bitmesini bekliyorum sabırsızlıkla senin nasıl gidiyor ?
Yasmin41 Deletedmom00251 bu arada buradan bir arkdş instagramda temmuz anneleri için bir sayfa açmış orayı takip edebilirsin orada grubumuz var mesajlaşıyoruz güzel oluyor sen de gel istersen :) 2019 temmuz anneleri diye yazınca çıkar çıkmazsa temmuz_anneleri_2019 diye aratrsn
Ckyert Yasmin41 tomografi de uyarmiyorlar , PET CT önemli vücuda ilaç verildikten sonra 24 saat uzak durmak gerekli sintigrafiler de öyle . MR zararsız
Deletedmom00251 Yasmin41 aynen yine de dikkat et benimde aynı valla evin içinde sürünmece sıkıntıdan patlıyorum hiç bi yere çıktığım yok 😢
Yasmin41 Gulcag tabii öyle ama bu gibi şeyleri bilmeyenler var dedelerimz ananelerimz oluyor onlar da bilmiyorlar çocuklara yakınlaşıyorlar bilgilenmek için ben biraz ayrıntılı araştırırım da :)
Deletedmom00251 Yasmin41 benim bişeyim yoktan evden cıkcak kimse yok ablamn çocukları var eltim yaknımda ama 6 aylık onunda bebeği arkadaşlarım calşyo artık ev üstüme geliyor o derece