Ben 35 yaşında bir hamileyim ve ilk doğumum olacak. Sezeryan düşünüyorum, Rabbim izin verirse. Bebeğim sağlıklı olsun, hastanede sabahtan akşama ya da akşamdan sabaha sancı yaşamak istemediğimden. Epidural sezeryan diye konuştuk dr’la. Her ne kadar bakarız diye geçiştirsede yaş için sezeryan değerlendirilir tabi dedi. Kimseyi etkilemek niyetinde değilim. Annem 6 bebek doğurmuş kadın, 2 si evde 4 ü hastanede normal doğum yapmış yavrum sezeryan ol öğüdünü kulağım küpe yaptım. Allah herkese ağrısız acısız kolay doğum ve sürecini geçirmeyi nasip etsin. Normal doğumda sancıyla beklemek ve beklemenin sonunda yine sezeryana alınma durumu, ve alttan dikiş çocukluğumda ki erik ağacından düşüp neredeyse kızlık zarıma verecek olan alttan 4 dikiş atılan kazamı düşününce alttan dikiş istemiyorum. O alttan dikişlerim her ay reglimde o acıyı yeniden yaşamama sebep oluyordu. Yani sezeryan sancısı oluyorsa normalde atılan kesikte ve dikişinde de oluyordur ben çocuk yaşta yaşadığım acıyı anımsıyorsam doğumu düşünemiyorum. Alttan muayneye bile korkan ben vajinal doğum benim ve psikolojim için zor.