Buna nasıl bir cevap verilir bilemedim ikisini yaşamış biri olarak ilk çocuğumda normal doğum yaptım 12 saat sancı çekip açılma olmasını bekledik sancı süresi ve doğum süreci çok zor du daha sonra normal doğumda hemen ayağa kalktım evet ama Altan çok dikişim vardı ve sezeryan doğum ile aynıymış onu ikinci çocuğumu sezeryan ile getirince anladım ikinci bebeğim 5 sene sonra getirdim çok büyük bir öz güven ile normal doğumu bekledim 40 haftada bebeğim hiç hareket etmeyince hastaneye başvurdum çocuğun doğuma hazırlandığı için yorulduğunu kalp atışlarının yavaş olduğunu söylediler iki gece hastanede tutup serum tedavisi verdiler sezeryana almak istemediler daha sonra eve yoladılar 41 haftalık olunca gel suni sancı ile doğumu başlatırız boşuna hastanede bir hafta bekleme dediler eve gittim gittikten 5 gün sonra hastaneye gitmeme bir gün kalmıştı geceden adet sancısı gibi başladı ben aldırış etmedim çok düzensiz di ve doğum sancısına benzemiyordu daha önce doğum yapmıştım çünkü aldırş etmeyip 5 6 saati öyle geçirip daha sonra duş aldım sıcak suyun altında gerçek sancılar başları üç dakkada bir geliyordu ve çok şiddetliydi eşim işten gelene kadar çok sancı çektim inat etim ambulans da çağırmadım korktum eşim gelince arabaya bile zor indim bacak aramda bir şey hisediyordum bakamadım arabada ıkınma kendiliginden olmaya başladı istemsizce ıkınıyordum hastaneye verdıgımızda arabadan bile inemedim beni direk sedyeye aldılar 10 yakın doktor hemşire etrafıma toplandı Altan muayene eder etmez 10 cm açıklık dizlerine kadar gelmiş beneğim ama ters ve kalp atışı yeteriz beni beş dakka içinde bayıltıp sezeryana aldılar ben ne olduğunu bile anlamadım eşime haber dahi vermemişlerdi sonra ki süreç aman aman çok zor diyenlere inanma geçiyor evet acı oluyor ama normal doğum da aynı dakka bütün ağrın sızın bitmiyor